Ti hogy reagáltatok/reagálnátok ha a 17 éves lányotok azt mondaná, hogy cigizik? Vagy mit reagáltak a szüleitek amikor megtudták/elmondtátok?
De vajon ennek mennyi az igazságtartalma...? Mert ezen az oldalon mindenki vagdossa magát, csoda, hogy Magyarországon még élnek emberek.
Kérdésedre a válasz: én kiakadnék, teljes zsebpénz megvonás.
Nekem sehogy nem reagáltak, mivel nem cigizek. Fütyülök rá, hogy a többiek mit csinálnak. Csak azért nem fogok a kútba ugrani, mert ők is. Mert menő. Majd az is milyen menő lesz, ha úgy végzik, mint sok beteg ismerősöm: érszűkület miatt ampuáció (előtte már könyörgött is, hogy vágják le inkább, mert nagyon fáj), gégerák miatt beszédképtelenség + gusztustalan lyuk a nyakon, tüdőrák + mellrák áttét -> mellek amputációja, stb. Remélem megéri. Főleg még fizetni is érte nem keveset.
Én a cigiző 17 éves lányomnak őket mutatnám be. Meg kéne néznie a csonkot, lyukat, mindent. Még a tüdőfelvételt is. Ha ezek tudatában is vállalja, akkor keresse meg rá a pénzt. De ha már cigire tud fizetni, akkor száljon be a rezsibe, kajába is, zsebpénzről pedig ne is álmodjon.
Én anno sokáig titkoltam a szüleim elől, pedig elég láncdohányosok voltak gyerekkoromban. Amikor kiderült nem volt nagy perpatvar. Sőt, volt hogy ők is vettek nekem cigit. Valami "hegyi levegőt", tisztább volt mint az utakon a sima levegő.
Aztán pár év után letettem, mert semmi pluszt nem adott, sportolni viszont nehezebb volt miatta.
A tiltás e téren semmit sem ér el a gyereknél. Hagyni kell. Ha kipróbálja, kipróbálja. Ha dohányzik, akkor dohányzik. Hiába tiltaná a szülő, megtalálná a módot, hogy kibújjon a tiltás alól. Legalább akkor már a bizalom legyen meg a két fél között és ne ilyen butaságon romoljon meg a gyerek-szülő kapcsolat.
Az őszinteséget értékelni kell.
Szia,
Ha elém állna a 17 éves lányom és elmondaná, hogy cigizik, elöször is megköszönném, hogy elmondta. Másodszor egy szavam se lehetne, mert én 15 évesen kezdtem. Bár az én lányom mégcsak másfél éves :-)
Tudod az a baj, hogy azt hiszed, a cigitöl lenyugszol. A cigi, vagyis a benne lévö anyagok élénkítö hatásúak, felpörgeti a szívverést. Nekem szerencsére sikerült leszoknom róla mikor teherbe estem, de tényleg nagyon nehéz leszokni, inkább el se kezdd ha egészséges akarsz maradni.
Sajnálom, hogy sok a gondod az életedben, de a cigivel és egyéb pótcselekvések felvételével fikarcnyit se lesz jobb az életed. Tudom, nagyon bölcselkedösen hangzik, de ha változtatni akarsz az életeden, azért tenned kell, meg kell változtatnod a szemléletmódodat ahogy a világot látod magad körül. Ha megfigyeled egy napodat, mire gondolsz leginkább? Erös a gyanúm, hogy csupa negatív, rossz dologra, önsajnálat, szomorúság, düh, kilátástalanság stb. Ha így van, akkor persze, hogy rossz a kedved, depis vagy. Próbáld ki azt holnap és csakis holnap, hogy legalább öt percre csak jó dolgokra gondolsz. Olyanokra, amik szeretnéd, hogy megtörténjen veled. Aztán ha jól esett ez az öt perc, akkor holnapután is csináld meg tíz perccel és így tovább. Az életed a szemléletmódváltásod miatt változni fog.
Bocsi, hogy ilyen sokat írtam, remélem nem vetted kioktatásnak a dolgot, és azt is remélem, hogy kicsit azért tudtam segíteni.
Puszi
Hát biztos nem örülnék. A lakásban otthon nemgyújthatna rá.
Undorító, egészségtelen és drága szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!