Miért van ez? A testbeszéd sem igaz mindig?
Aki tanult bármilyen kommunikációt az igen is képes a non-verbális hazugságra. Magyarul képes befolyásolni a teste által küldött jeleket és ezzel képes bárkit megzavarni, átejteni.
Tudod, nem mondd igazat. Ennyi! Ráadásul ha direkt kerüli a tekinteted,akkor tuti hogy nem mondd igazat.
Lehet,hogy meglep, de ez van.
Az a baj, hogy amit a testbeszédröl olvasol itt-ott, az nem igaz, hanem csak egy nagyon leegyszerüsitett sablonos dolog. Olyan ugyanis nincs, hogy egy meghatározott testjel csak egy valamit jelenthet, ezt mindig a többi jellelegyütt kell(ene) értékelni.
Itt is már olvastam olyat, hogy ha valaki hazudik, az bal felé néz el - ez igy egyáltalán nem helytálló, sz, hogy melyik oldalra néz, csak szokás kérdése, ezen kivül az elnbézés a hazugságon kivül még azt is jelentheti, hogy össze akarja szedni a gondolatait, túl közel vagy és sarokba szoritva érzi magát, lehet, hogy kényelmetlen helyzetben van valamiért (nem hazugság, hanem valami más), és még rengeteg egyéb.
Tudatosan lehet ugyan egyes jeletek "hazudni", de éppen ezért nem szabad csak EGY valamit nézni, mert MINDEN jelet nem tud megmásitani senk (kivéve, ha amit csinál, azt tényleg igaznak érzi = JÓ szinészek)
"ha direkt kerüli a tekinteted,akkor tuti hogy nem mondd igazat."
Ez nem igaz!Semmi élettapasztalatod nincs ha ilyet kijelentesz.Nekem van egy adottságom amit úgy lehet nevezni hogy embert kiismerni pillanatok alatt.Pld én se szeretek szemezni senkivel, ez egy teljesen egyéni beállítotság kérdése semmi köze az igazmondáshoz.
A testbeszéd nagyon bonyolult dolog és sokáig lehet tanulni a lehetséges értelmezéseket. És még akkor is csak a nagy általánosságoknál fogsz tartani, bármikor jöhet valaki, akire nem lesz igaz, amit addig tapasztaltál. Ez az előítélet. Sokszor jó, mert leegyszerűsíti az életed, de egyénekre alkalmazhatatlan. Mert mindenki másképp egyforma. :)
Ettől még a testbeszéde lehet "igazi", csak más, mit a többieké, vagy más, mint amit te elvársz. Ez nem baj. Illetve csak akkor az, ha téged nagyon zavar.
Testbeszéd alatt érthetünk bármilyen, nem tudatos, a verbális kommunikációt kiegészítő jelzéseket. Viszont ha én tudatosan teszem ugyanazt, az már nem testbeszéd, hanem csalás. Amit még mindig észre vehetsz, ha jó szemed van hozzá, vagy én rosszul csinálom. (Ha egyszerre mindkettő, akkor nagyon sanszos.) :P
én is sokszor zavarban vagyok ha valakivel beszélek, főleg ha komoly szálak füznek hozzá
és nem hazudok neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!