Ha nővéremmel együtt örököltem egy jelzáloghitellel terhelt lakást (nagyjából a lakás értékének a fele van még hátra a fizetnivalóból), és az egyikőnk nem fizeti a hitel saját részét, akkor azt a másikon követelhetik? Folyt köv.
Utolsó, ezt a sületlenséget honnan vetted?
Az öröklés ipso jure az örökhagyó halálakor áll be, semmiféle elfogadó aktus nem kell hozzá!
Visszautasítási lehetőség van, amikor is az örökség automatikusan a törvény szerint "sorban következő" örökösre száll - szintén automatikusan.
A gyámhatóság engedélye a visszautasításhoz kell, mivel az egy értelmezhető jogi aktus. Elfogadásról szó sincsen.
Ügyvéd
Már válaszoltam korábban. Írtam, hogy bárki is az örökös, az örökség erejéig felel az örökhagyó tartozásaiért.
De azt nem fogod tudni megúszni, hogy elmenj egy konzultációra, mert a konkrét ügy ismerete nélkül csak túl általános tájékoztatást lehet adni.
Ha a nővéred lemond akkor te vagy az örökös tehát rádháritják.semmiképpen nem száll a gyerekeire.Olyan örökségről ahol adósság van célszerű lemondani mert ha mindenről lemondasz senkire nem száll át. Azt viszont nem tudom hogy ezt meg lehet e tenni olyankor ha nem mondtatok le rola az elején hanem elkezdtétek fizetni.
Rokonomék is igy örököltek de mar az első perctől lemondtak rola igy nem szállt rájuk az adósság sem.
Mindenképpen keress fel egy ügyvédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!