Tegyük fel, hogy 18 éves lány vagy, előtted áll az élet, és kiderül, hogy nem lehet gyereked. Mit tennél? Megváltoztatnál valamit a jövőképedben?
Szia Kedves 18 éves Lány!
Nem tudni, pontosan, mi miatt mondták, hogy nem lehet gyereked.
Ha nincs petesejted, akkor tényleg nem lehet.
Ha homronprobléma miatt nem tapadna meg, vagy nem tudnád kihordani az megint más tészta. Olyan is megesett már, hogy a nagymama hordta ki a lánya gyermekét.
Szóval abban az esetben, ha egyértelmű, hogy nem lehet gyereked, én elsőre biztosan elszontyolodnék, mert én is nagyon szeretnék. A "nem kell többé védekezni" dolog meglehetősen sovány vígasz lenne számomra.
Ha tutira nem lehetne, akkor előbb utóbb belenyugodnék, elrendezném magamban, hogy ennek így kellett lennie, mert mi van, ha ellenkező esetben csak súlyosan sérült magatehetetlen babáim lettek volna.
Igenis az örökbefogadott gyereket is lehet nagyon szeretni, ahogy sok ismerősöm a mostohanagyszülőjét tekinti igazi nagypapinak meg nagymaminak. A genetika is fontos, de ott az a rengeteg környzeti tényező (az együtt töltött idő, a közös megtapasztalás, az érzelmek, az élmények, a ragaszkodás...)
Semmit nem tennék , úgysem nagyon szeretnék babát !
Lehet lepontozni de : nem szeretnék sem kövér lenni , sem hogy striákkal legyek tele , sem azt hogy a bőrőm olyan csúnya legyen .
Viszont imádom az állatokat , és mivel van így is 6 kutyám és még rajtuk kívül több tucat nagy és kisállatom így csak még több lenne , még jobban szeretném őket, még jobban ragaszkodnék hozzájuk !
És ha más nem maradna akkor csak nekik élnék , rájuk költeném mindenem és úgy szeretném őket mint a saját gyermekeimet. (Bár most sem szeretem őket kevésbé)
Viszont kívánom neked hogy mégis legyen gyermeked!!
És ne add fel , mert a remény hal meg utoljára :)
Sok sikert , még fiatal vagy bármi megeshet ....:)
20/L
26 éves nő vagyok, és bizony örülnék neki! Egyáltalán nem akarok gyereket! Soha sem akartam! Lehet lepontozni, nem zavar, ugyanis aki a mai világban gyereket szül, annak nagyon kiszolgáltatott élete lesz!
-csúnya leszel (lógó mell, stria, csíkos has)ez csak egy dolog, de ami már nem vicces:
-ha rossz a kapcsolat, sokkal nehezebb kilépni X gyerekkel
-én azt veszem észre h sokszor a férjek akkor eresztik el magukat, ha már megvan a gyerek és akkor a nő már kellően kiszolgáltatott
-munkaerőpiaci hátrány
-későbbi kapcsolatok lehetősége egyedülálló nő gyerekkel nagyon rossz esélyű
-iszonyú sok pénzbe kerül a gyerek, míg felnő, s az ember fél, hogy olyan anyagi helyzetbe kerül h még etetni sem tudja..stb.
Én azért is örülnék, mert nem kellene félnem a teherbe eséstől:)
Persze házasságot , partnerkapcsolatot nem zárnám ki, és sok állatot tartanék, most is van egypár.
utolso hozzaszolo: nem tudod mitol fosztod meg magad.
bar 26 evesen en is hasonloan gondolkodtam csupan mert nem volatm meg erett erre, kie elobb erik ki kesobb. mikor beleptem a 30-asba akkor jottem ra akarok csaladot. mara van egy kislanyom. Sok penz. ez igaz. de annal boldogabb elmeny nincs mikor felebred ram mosolyog. amikor atolel, mikor nekem nevet. karriert futottam be, es nem kellett feladnom a szakmam, a baba miatt. a kettot egyutt csinalom. nehez. de lehet csinalni. anyagilag nem szenvedek/ unk, van boven... a hasam nem strihas, melleim nem lognak. igaz maradt rajtam felesleg es azon dolgoozm h leadjam, de ha egy bferfi emiat nem kivan az nem az igazi. en allandoan kritizalom magam h 'tehen' vagyok de nem vagyok csak en latom magam igy, a ferjem vigasztal h sexy vagyok igy is es majd leadom.
Ha valaki nem is szült még gyereket, honnan tudja, hogy striák lesznek rajta, vagy hogy lógni fognak a mellei?
A volt szomszédom mellei lógnak mint állat, pedig nincs is saját gyereke, én meg 2 évig szoptattam a fiam, de nem lóg, némely tini megirigyelhetné annyira feszes. Pedig nem pattanás méretűek. :D
Striához sem kell gyerek, elég ha sok szemetet eszik az ember. Ha folyamatosan méregtelenít valaki akkor elkerülhető. Nem kimondottan a terhesség velejárója. Volt olyan osztálytársam, aki bár tök vékony volt 17 évesen mégis narancsbőrrel küzdött.
Hízás: sokan nem is a terhesség ideje alatt híznak meg, hanem utána, a szoptatás ideje alatt. Többek között én is így voltam. Sokáig küzdöttem, mire lement. És persze itt is van ellentét. Ismerek olyat, aki egész gyerekkorát végig fogyózta sikertelenül, aztán szült, és most meg már túl vékony. Hiába eszik, nem hízik.
Az állatokat én is nagyon szeretem. De! Nem ugyanaz. Ha egyszer mégis gyerek mellett döntenek a korábbi ellenző hozzászólók, majd meglátják a különbséget. Régen én is azt mondtam, ááá nem kell gyerek, jó lesz egy macska, aztán kész. Aztán valahogy mégis jött a gyerkőc és nem bántam meg, pedig egy igazi ördögfióka.
Figyelj utolsó, vannak érettebb személyek akik nem félnek a striáktől sőt lehet hogy van is nekik, a mellüket sem féltik, egyszerűen csak nem érdeklik őket a gyerekek! Én sem azt mondom hogy helyes ha valaki azért nem akar gyereket mert fél hogy csúnya lesz de vannak olyanok akik nem tudják megmondani, egysterűen nincs rá szükségük! Nem tudjuk milyen a gyerek az oké! De nem is akarjuk és nem is hiányzik. Szerinted mit kéne tenni? Ez egy olyan dolog hogy kipróbálom és ha nem tetszik eldobom mint egy ruhát? Hát szerintem helyesebb ha nem szül aki úgy érzi hogy nem érdekli a dolog! Ettől még nem kevesebb! Neked teljesen más az életed, miért akarod másokra is vonatkoztatni azt amit te éltél át? Honnan veszed hogy az én gyerekem sem végezné-e árvaházban, azért mert te csak macskát akartál de most mégis gyereked van? Szerintem én és mások helyesen cselekszünk és máshogy is lehet élni mint ahogy te élsz.
Amúgy meg én is imádom az állatokat DE nem gyerekpótlónak tartom őket, szóval innetől kifújva a "nem ugyanaz" szólásod, mivel nem is akarom hogy ugyanolyan legyen, azért veszek állatot mert állatot akarok, nem azért mert nincs gyerekem de mégis kéne valami... Miért nem lehet elfogadni hogy mindenki teljes értékű ember és a boldogásga is lehet teljes értékű akkor is ha nem te és társadalom által megszokott módon cselekszik?
Félreértetted amit írtam! Nem pótléknak tartom az állatokat! Régen is sok állatunk volt és most is vannak, gyerek mellett, mert úgy gondolom a felelős felnőtté nevelést így lehet elkezdeni, hogy ő is gondoskodik róluk.
Egyébként a korábbi hozzászólók hasonlítják a gyerekeket az állatokhoz. Persze ez is félre érthető. :)
Nem azt mondtam, hogy húú mindenki szüljön, hanem azt, hogy azért, mert egy 18 éves lány majd valamikor évek múltán szeretne szülni, az teljesen normális.
A striás szöveg, az a nem normális, mert mint írtam az szülés nélkül is ki tud alakulni.
Az élet egyébként biztos kényelmesebb gyerekek nélkül, de mi ezt vállaltuk, Ti meg azt. Ebben nincs semmi. Csak az erőtelje ellenpárti hozászólókat nem értem, miért kell lehülyézni azt, akinek van gyereke, vagy legalábbis szeretne. Sajnos ebben az országban, ha valaki gyereket szül, sokan úgy néznek rá mint valami leprásra. Pedig ha belegondolunk,ha a mi szüleink is így álltak volna a gyerektémához, igencsak kiürült volna ez az ország. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy fejenként 10 gyereket kell szülni, mielőtt ezt is másképp értelmezné valaki. :D Én személy szerint kettőt szeretnék. Egy már van.
Nem akarom a saját életemet sem ráerőltetni másokra, példát hoztam, hogy bizonyos dolgok könnyebben érthetőek legyenek.
A polcos téma: sokszor érzi úgy az ember, hogy igen, elfáradt. De akkor sem gondolja úgy, hogy a gyereket "felteszi a polcra", mert megunta. Ez nem olyan dolog. Az árvaházba sem teszi be az ember, csak mert felhúzta egy kicsit a gyerek. Pedig az enyém igazi kisördög. Nyáron felöntötte a szobáját vízzel, mert az udvaron még nem állt a medencéje. Csak azt láttam, hogy hullámzik a víz a szobában, és folyik kifelé a nappaliba. Hozzáteszem, tavasszal költöztünk be az új házba. Abban a pillanatban agyvérzés kerülgetett, de mégsem dobtam ki a gyereket, csak mert rossz volt, amíg én kiteregettem a ruhákat.Na! Mentem Legozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!