Ilyen helyzetben mennyi gyerektartást fizetnétek az átmeneti időszakban (3-4 hónapig)?
Férjemmel van egy másfél éves kislányunk.
Nemrég vettünk egy házat és kifizettük anyósom házán a tetőcserét, ebbe bele is ment az összes megtakarításunk, plusz hitelt is kellett felvennünk.
Így a lányunkat betettük bölcsibe, én pedig munkába álltam.
A gond az, hogy a férjem munkahelye megszűnt, így most munkanélkülit kap, ami 105 ezer havonta. Az én fizetésem is elég kevés, netto 150ezer.
Nagyon hiányzik a férjem magas fizetése, jóval félmillió felett keresett. Szerencsére ez csak átmeneti állapot, maximum 3-4 hónap lehet, míg talál megfelelő munkát, keresett szakmája van (mérnök informatikus).
De addig elég nehéz lesz kijönni az én fizumból, mivel a hiteltörlesztés havi 95ezer forint. És ezen felül a férjem azt akarja, hogy amíg nincs munkája, addig is havi 100ezret fizessünk az előző házasságából való kisiskolás gyerekének gyerektartásként.
Én viszont azt gondolom, hogy ez így nem igazán megvalósítható, mert a havi 250ezres összjövedelmünk nem teszi lehetővé, én legalábbis elképzelhetetlennek tartom, hogy a maradék havi 50ezerből kihúzzuk pár hónapig.
Arra kértem, beszéljen az exnejével, hogy amíg munkanélküli, addig csak 40, max 50ezret fizet, aztán ha elhelyezkedett, akkor a kieső összeget egyben megkapja.
De ő erről hallani sem akar, szerinte igenis ki kell nyögnünk addig is a havi 100as gyt-t, maximum eladjuk a családi autót. Én nem nagyon szeretném eladni, nincs még egy éves sem, és munkábajáráshoz szükségem lenne rá, mert nem szeretnék napi kétszer másfél órát tömegközlekedni.
Ti mit szóltok ehhez, és hasonló helyzetben mit tennétek?
Ha a 100ezer bírósági határozatban így szerepel, akkor azt addig köteles a férjed fizetni, amít ezt a bíróságon nem változtatják meg. Ehhez kérni kellene a tartásdíj csökkentését, az eljárás végén - ha indokoltnak találja a bíróság -, csökkenthetik azt.
Amít nincs a csökkentett össze határozatba foglalva, addig a régi az érvényes és az a kötelezö.
Szóval, a másik kisgyerek kapjon 100-at (a hivatalos 40 helyett), ti meg 3-an éljetek 50 ezerből?
A mérnök úr hogyan szigorlatozott le matekból? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!