Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi is ez pontosan, elmagyarázn...

Mi is ez pontosan, elmagyarázná nekem valaki?

Figyelt kérdés
Mi az a védelmi pénz? Levezetné nekem vki? Hallom mindig hogy igy meg úgy, de nem tudom miaz, azt tudom hogy a mafia "alkalmazza"
2010. febr. 24. 22:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Pld. egy üzlet tulajdonosát felkeres a maffia, és közlik vele, hogy havi 500 ezret kérnek, hogy "megvédjék őket a rossz emberektől". Ha fizet, akkor nem bántják, ha nem fizet, akkor ők maguk (a maffiózók) verik szét az üzletet.

Azaz egy mondtaban: Pénzt követelnek jogtalanul, zsarolással és megfélemlítéssel.

2010. febr. 24. 22:09
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ! és ez csak igy üzleteknél csinálják? vagy mi?
2010. febr. 24. 22:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem, ezt gyakorlatilag bármilyen céggel megcsinálhatják. Leglátványosabb az üzleteknél, mert ha ugye betörik a kirakatot és szétverik az üzletet, akkor azt hamar észreveszi mindenki, és elvesztik (legalábbis egy időre) a vásárlóikat... De pld. ha egy cég irodájával csinálják meg, ott nincs sok értelme.
2010. febr. 24. 22:15
 4/6 A kérdező kommentje:
értem! olvastam hogy nem nagyon tudnak tenni ellene a hivatalos szervek.. miért?
2010. febr. 24. 22:24
 5/6 anonim ***** válasza:

mert kevesen jelentik fel őket. nehéz őket "rajtakapni", mert hát ugye senki se tudja, mikor mennek a védelmi pénzért, (egy hónapban egyszer), rendőr pedig mégse állhat ott egy hónapig.

ráadásul ha maffiózó bácsi megtudja, akkor nem csak az üzletet verik szét, hanem esetleg véletlenül eltörik az üzlettulajdonos lábát, vagy meghal a kislányának a kedvenc kutyája...

2010. febr. 24. 23:05
 6/6 A kérdező kommentje:
pfú mik vannak:S..
2010. febr. 24. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!