Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, ha a szüleim...

Mit tehetnék, ha a szüleim elváltak, nem igazán foglalkoznak velem,23 éves munkanélküli vagyok és sehova nem vagyok bejelentve, mert a szüleimtől megvették az önkormányzati lakás bérleti jogát?

Figyelt kérdés
2010. febr. 24. 16:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

kedves 17 04-es tényleg kifelejtettem hogy tisztelet a kivételnek!

csak elszomorodtam, hogy ahogy az utolsó mondta így "nekem estek"

igazából az az én problémám, hogy per pillanat itt vagyok a barátomnál, de mivel munkát se találok,

(és nem nyafogásból írom, hanem tényleg napi több önéletrajzot küldök el, és nem egy 8 általánossal próbálok munkát találni, van érettségim, emelt szintű szakmám ECDL vizsgám, kereskedelemben 3 év tapasztalatom, de ha be is hívnak interjúra vagy a kereskedelmi szakmámat hiányolják, vagy az irodai tapasztalatomat, szóval meg vagyok lőve)

elég kellemetlen, hogy ő tart el.

azt meg egyáltalán nem kérném, hogy jelentessen ide be, és sajnos nincs is olyan rokonom, akihez ez sikerülne.

úgyhogy olyan semminek és senkinek érzem per pillanat magam, ezért is tört ki belőlem az előző komment, mert ezekre a válaszokra most egyáltalán nincs szükségem.

és nem azért írtam a kérdést, mert elvárnám, hogy anyuci-apuci eltartson, mivel 16 éves korom óta dolgoztam, mindent magamnak vettem meg, ezért is kellemetlen nekem ez a helyzet most nekem.

a legaggasztóbb számomra az, hogy mi lesz velem, ha a barátommal nem jön össze a dolog? és ez a kérdésem, hogy akkor mi van? (mert sokat veszekszünk mostanában, szóval sokszor az van, hogy csak azért tűrök, hogy legyen fedél a fejem fölött)

kihez hova fordulhatnék segítségért?

2010. febr. 24. 19:57
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

Hát elsősorban magadhoz.

Még egy gyárban sem hallottam,hogy kereskedelmi,vagy irodai munkát kértek szalagmunkához.Pedig jópárban megfordultam fiatalkoromban.Sőt ,a kocsmákban sem,ahol szintén dolgoztam pultosként.

Pedig milyen szép iskoláim voltak már akkor is.csak éppen nem derogált a munka,amihez "sok"volt a végzettségem.

Viszont 19 évesen külön éltem elöszőr egy barátnőmmel,később a barátommal albérletben és nem náluk.

Valahogy nem jutott eszembe siránkozni,hogy nem tartanak el a szüleim.

2010. febr. 24. 21:20
 13/20 anonim ***** válasza:
Szaladj be az önkormányzathoz, vagy a legközelebbi munkaügyi központba, ha volt már munkaviszonyod, regisztráltasd magad, ha nem, akkor is keress ott valakit, aki tud segíteni. Esetleg családsegítő. Szurkolok.
2010. febr. 24. 21:52
 14/20 anonim ***** válasza:

Mióta vagy munkanélküli? Nem tudnál akarnál elmenni 3 műszakba szalagra, normába? Betanított munkásnak csak amíg jobb nem lesz?

Be jelentkeztél már a munkaügyi központba? Mi az állandó lakóhelyed? Olyannak kellene lenni ha a szüleiddel éltél eddig.

esteleg tanulhatnál a munkaügyin keresztül nylevet és akor talán könnyebb lenne.

mehetsz szocsegélyért az önkormányzathoz is.

Jobb ötelteim nincsenek. Én 9 hónapja nem találok munkát GYES mellett kéne két gyerkem vna.

2010. febr. 24. 22:21
 15/20 anonim ***** válasza:

Esetleg valami tanfolyam Munkaügyin keresztül?Ebben az időszakban indulnak újak,megpróbálhatnád.Az is valami,és kapnál egy kis pénzt is.Vagy szociális segély?Aki kap szociális segélyt,annak ajánl munkát az önkormányzat.

Egyébként a Kérdezőnek nem kioktatásra van szüksége,hanem arra,hogy kiönthesse valakinek a szívét ebben az embertelen világban.Aki ezt nem képes megérteni,az menjen a szalag mellé,meg a kocsmapultba,és beszélje ki a többiekkel jól a munkanélkülieket!Hangoztassa ott,hogy milyen ügyes,meg okos...Nem a kommunizmusban élünk,könyörgöm..Nehéz megérteni,hogy sokszor még arra nem méltatják az embert,hogy az önéletrajzára válaszoljanak?Nyilván nem azért van most annyi munkanélküli,mert derogál nekik a munka,hanem mert sokszor NINCS lehetőség,a szalag mellől is kirugdosnak egy hónap után,hacsak nem vagy a főnök barátnője/barátja...Ennyit erről.

2010. febr. 24. 22:53
 16/20 A kérdező kommentje:

nem arról van szó, hogy degradál!!! valaki hívjon el egy ilyen munkára már ma ott vagyok!!!!!!!!!!!!!!!

de ha betanított munka hirdetést látok, az érdeklődésre az a válasz, hogy küldjek x ezer ft-ot erre meg arra a bankszámlára és küldik a telefonszámokat, ahol érdeklődhetek, hogy van-e munka!!!!!!! könyörgöm, aki munkát keres, annak nincs ilyenekre x ezer ft-ja!! igen kocsmába, pult mögé? ha van egy kocsmád megyek szívesen, már több helyen is próbálkoztam, de mindenhol az az első kérdés, hogy voltál már pultban? ha nem akkor ott a többi 100 jelentkező akinek több éves tapasztalata van pult mögött és őt fogja felvenni!!!!!

voltam már meló nélkülin 3 hónapig, utána közölték, hogy a további ellátásért és segítségnyújtásért ki jönnének (a már nem a mi tulajdonunkban lévő) lakásra környezettanulmányra. megijedtem és eljöttem. de akkor lehet visszamegyek és elmondom mi a szitu. a 17 éves idén lesz 18. öcsémet már nem vihetik nevelőotthonba, ha nincs bejelentett lakcíme, ugye? már ő is nagykorúnak számít? egyedül miatta nem mertem eddig lépni. ő is velünk van.

2010. febr. 25. 07:41
 17/20 A kérdező kommentje:
ja és a munkaügyis tanfolyamok: minden hétfőn nézem, a legtöbbje Bp-től 2-300 km-re vannak, ahova a csak oda út 4-5000 ft. ami itt Pesten van, az van kőműves, vagy villanyszerelő stb. már több után érdeklődtem, de az utazásban nem tudnak segíteni, és a fél évig tartó tanfolyamoknál heti 3x leutazni 6000ft-ért nem tudom megtenni jelen pillanatban! de ha bárki tud ilyen szalag munkát amiről beszéltek, vagy konyha,pult akármi szóljon vagy írjon privibe!
2010. febr. 25. 07:44
 18/20 anonim ***** válasza:
Addig is nézd meg mi a különbség a derogál és a degradál közt.Idegen szavak szótára
2010. febr. 25. 09:32
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha így állsz az élethez soha nem viszed semmire. Miért csak ak ifogásdokat találod meg?

Betanitzott munka az nem az ahol pénzt kérnek azért, ohgy telwefonszámot küldjenek.

Keress olyan hírdetést amiben x cég keres műanyaghegesztőt,, akármit szalgmunkára az a betnított munka.

Tanfolyamra nem utazhatsz vidékre, nem vehetsz részt mondjuk egy dajka tanfolyamon amit Békéscsabán szerveznek csak azért mert munkanélküli vagy és be vagy jelentve Bp-n az egyik kerület központjáéba. Ezeket mindig a helyieknek szervezik, tehát ott kell bejelentett lakcímmel rendelkezned és a munkaügyikszpontba is ott kell bejelentve legyél.

Az öcséd hogy a fenében nincs bejelentve? Eddig ki a fenével élt?

Elég zűrös nekem és érthetetlen ez a válás dolog. Őt még gyermekelhelyezésben valamelyik szülőhöz kellett ítéljék, és az a szülőd elvileg gyerektartási is kap utána.

Na mindegy én csak azt látom,hogy ahelyett hogy összekaphatnád magad és megtalálnád mit akarsz csak nyavalyogsz,hogy ez azért nem jó az meg amazért. S közben várod a sült galambot.

Mielőtt még lehurrognál tudom milyen érzés nem először járok hasonló cipőben mint te. Csak annyi a különbség, ohgy nekem most Gyes mellett kell munkát találnom,mert van két kisfiam akikről gondoskodnunk kell.

Hány állásportál böngészel át egy nap? Rengeteg van nem igaz,hogy nem találtál még semmit. Bármit ilyen helyzetben a 4 órás meló is jó, sőt a szórólapozás sem lehet büdös.

Nekem alkalmi munkám van, mert fogtam magam és nem volt büdös a szóba jöhető helyeket személyesen is felkeresnem kezemben az önéletrajzommal. S az egyik helyen azt mondták munkám most nincs, de tetszik ami vagyok és jöjjek már el néha előadni. Hát így van munkám most. Nem sok mert éppen annyit keresek így mint a GYES de valami.

Szóval 23 éves vagy életerős fiatal nő, ahelyett ohgy csak nyavalyognál fogd az internetet és keress munkát!

Ha kidobnak az ajtón menj vissza az ablakon!

2010. febr. 25. 09:45
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem akarlak megbántani,de szerintem is az a helyzet,hogy "nyafogsz"!Ugyanis saját bőrömön tapasztaltam 20 évesen,hogy milyen az ,mikor a szülök elválnak és költözni kell,ráadásul pont munkanélküli is voltam,és képzeld,mivel a kényszer rávitt,egyből találtam munkát is,meg albérletet is,ahová be tudtam jelentkezni is....igaz,szerencse is kellett hozzá,de amiket te itt leírtál,nem felelnek meg a valóságnak,csak szerintem de nagyon válogatós vagy munka terén,pedig ilyenkor tök mindegy,csak legyen kereseted,aztán majd váltasz,ha tudsz!
2010. febr. 25. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!