Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én vagyok így ezzel? = (

Csak én vagyok így ezzel? = (

Figyelt kérdés

Én úgy tudom sajnálni azokat az embereket akiket nap mint nap látni lehet az utcákon, hogy fáznak és éheznek. Nem is értem miért viselkednek velük olyan kegyetlenül. Nem bírom nézni amikor valaki piszkálja szerencsétlen embert, hogy "te csöves" meg ilyenek. Jó, igaz, hogy vannak olyanok akik azért kerülnek az utcára mert alkoholisták meg csak a kocsmának élnek, azokat nem sajnálom, de mi van a többiekkel? Emlékszem pár éve az iskolánál volt egy néni és amikor futni kellett a sulin kívül akkor az osztálytársaim csúfolták, hozzávágtak 5ft-ot. Szegény elment a bolthoz és elkezdett sírni, a többiek meg csak nevettek rajtuk. Ilyenkor elgondolkozok, hogy egyesek mit szólnának hozzá ha ők kerülnének ilyen helyzetbe. Ti mit gondoltok róluk?

13/L

2010. febr. 23. 15:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

szerintem is nagyon ocsmány dolog.akár mi miatt kerül utcára az ember akkor is borzasztó.jó én is azokat sajnálom jobban akik nem az alkohol meg a kaszinó miatt kerültek az utcára.és én is láttam már hogy cseszegetik szegényeket.pedig ha belegondolunk elég a bajuk és még piszkálják.én még az alkoholistát vagy bármelyik hajléktalant sem tudnám csesztetni mert valahol sajnálom.

én is szoktam pénzel segíteni persze csak 2-300 forinttal mert én sem vagyok milliomos de én is mindig abba gondolok bele hogy nekem is milyen jól esne ha egyszer ilyen helyzetbe kerülnék és nem csesztetnek hanem segítenek önzetlenül!

teljesen egyet értek veled!

2010. febr. 23. 15:59
 2/13 anonim ***** válasza:
pénzt sosem adok,de boltba menet veszek 2vel több zsemlét,meg hozzá felvágottat,és odaadom,vagy télen nemcsak magamnak veszek forróteát,hanem van egy néni,mindig kinn ál,neki szoktam
2010. febr. 23. 16:01
 3/13 A kérdező kommentje:
Végülis én is sajnálom az alkoholistákat...de annyira nem, mert ha jobban odafigyeltek volna akkor most nem járnának így.
2010. febr. 23. 16:02
 4/13 anonim ***** válasza:
Hát igen,nálunk szerencsére nem látok nagyon sok ilyen helyzetű embert.De aki ezen nevet,az nagyon kulturálatlan.Bár bárki,bárhol,bármikor,akárhogy kerülhet ilyen helyzetbe,az ilyen embereken segíteni kéne,így is van elég bajuk,még azon kívül is,hogy gúnyolódnak rajtuk,akik meg csúfot űztek belőlük remélem ők is ilyen helyzetbe fognak kerülni,mert máshogy úgyse értenék meg a kis intelligenciájuk miatt.
 5/13 anonim ***** válasza:
mekkora bunkók vannak :( szegényeket én is sajnálom, és igyekszem segíteni rajtuk (karitaszban aktívan tevékenykedek). aki meg nem tud segíteni, az meg akkor legalább fogná be...
 6/13 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy a helyzetük sajnálatra méltók és nem ők! .. Abban igazatok van hogy nem tudni, hogy melyik miért került utcára és nem kéne őket piszkálni se, mert ez emberi butaság. De a hajléktalanok zöme pofátlan, borzasztó módon kunyerálós, kb rettegned kell az aluljárókban tőlük.. kapnak 1000 lehetőséget, amitől jobb életük lehetne és mégsem fogadják el. Miért sajnáljam őket ?:)
2010. febr. 23. 16:05
 7/13 anonim ***** válasza:
a tapasztalatom az,hogy kajára kéregetnek pénzt,de amikor kaját adnék,akkor elmegy. az nem kell,csak a pénz. nem foglalkozom vele h ki miért került az utcára. ha egy szál cigit kér,adok neki.lehet, hohy alkoholista,de ha egy szál cigi elszívása közben 5 percig is boldognak érzi magát, én nem leszek ennek az elrontója. viszont pénzt csak akkor adok,ha nem tolakodó,és normálisan kéri.
2010. febr. 23. 16:11
 8/13 anonim ***** válasza:

16:05 vagyok, én is adok neki cigit, ha odajön és kér .. de a stílus könyörgöm .. :)

Tegnap pl. odajön egy nő aluljáróban, hogy tudnánk e adni neki bnőmmel egy kis aprót.. jó adunk, mert kb nekünk kellemetlen ha nem adunk.. erre ma megint odajön, mondtuk neki, hogy tegnap adtunk már, erre hogy " igen, ezért jöttem ide " .. mindennek van határa.

2010. febr. 23. 16:19
 9/13 anonim ***** válasza:

Azért az alkoholistákat sem szabad ilyen egyszerűen elítélni.. jó, az más, ha szereti az italt és iszik mértéktelenül, és alkoholista lesz és rámegy az élete. De nem egy olyan alkoholista van, aki irtózatosan normális, intelligens, érzékeny - de gyenge, és az alkohol nyújt neki megoldást, hogy elviselje a szemét és sz@r életet.

Egyébként én is sajnálom a hajléktalanokat és eszem ágában sem lenne bántani őket, de a pofátlanoktól engem is kiver a víz. Volt, hogy adtam 300 ft-ot, erre mondja a bácsi, de hát ebből nem tud hamburgert venni, kéne még 200 ft.. Mondom, én is kiflit veszek reggelire és mellesleg diák vagyok..

2010. febr. 23. 16:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Hát jártam már így is-úgy is az ilyen hajléktalanokkal. Megtörtént, hogy azért nem segítettem egy öregnek felállni, mert azt hittem be van rúgva, közben kiderült, hogy szegény rosszul lett. Aztán az aluljáróba lefelé menet segíteni akartam egy ilyen asszonynak, mert bottal járt, erre odavágta, hogy : "inkább adj egy cigit"

Volt, hogy adtam pénzt, mikor megköszönte azt hittem elájulok a pia szagtól. Egy helyen mindig ül a földön két csöves férfi nekik mindig adok pénzt, 100 Ft-ot. Sajnálom őket, de nem akarom tudni mire költik el. Minden esetre az én lelkiismeretem így nyugodt. Az, hogy bántják őket...szerintem aki erre vetemedik az ostoba. Elég ezeknek az embereknek a saját nyomoruk. Nem tudom nem sajnálni őket...

2010. febr. 23. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!