Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyik családtagom annyira...

Egyik családtagom annyira irritál, hogy a jelenlétében nem tudok enni. Hogy lehetne ezt a problémát megoldani?

Figyelt kérdés
Az illető egy tipikus éhenkórász akármennyit eszik napjában az a szokása,hogy amikor a másik éppen enne,leül mellé és kinézi a tányérjából az ételt.Vagy akkor kéri meg valamire,hogy ne tudjon tőle nyugodtan enni. Már odáig fajult a helyzet,hogy egy falat se megy le a torkomon amikor a közelembe van.Ti mit tennétek?
2015. ápr. 29. 10:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
bocs a hibakert,az uj Opera szandekosan keresztbetesz :p
2015. ápr. 29. 11:08
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom elképzelni, hogy családban ennyire nincsenek emberek bizalmi viszonyban, hogy ezt ne lehetne megbeszélni.

Ki előtt nem tudsz enni?

2015. ápr. 29. 11:11
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

ISmerős, csak engem szekált a mostohaanyám.

Miért ennyit, most kell, most gyere, később nem lehet, szedj még, ezt is meg azt is hozzá, krumplit csak annyit eszel... és hiába jártam le totál más időpontokban, hogy EGYEDÜL ehessek, mindig megtalált.

A vége egy komoly táplálkozási zavar, potom 4 éven át. De ő nem tudja, hogy miért lettem anorexiás, neki semmi köze hozzá.

Én leordítanám a fejét, hogy húzzon a fszra és hagyjon enni - én is gyűlölöm, mikor kinézik a számból, olyankor nem is eszek többet.

2015. ápr. 29. 11:27
 14/21 anonim ***** válasza:

Esetleg próbáltad már, hogy "nem veszed őt észre"? Nekem anno ez vált be.

A füledbe fülhallgató és nem hallod őt, illetve figyelmen kívül hagyod, hogy néz. Eleinte nem volt könnyű, de megérte. Csak azért szekált engem is, mert "ugrottam" rá. Mikor nem foglalkoztam vele, már nem volt érdekes számára.

Egyébként mikor kérdezitek, hogy miért csinálja, akkor mit mond??

2015. ápr. 29. 11:34
 15/21 anonim ***** válasza:
51%
Jó lenne azért, ha írnál valami konkrétabbat. Erre nehéz okosat mondani.
2015. ápr. 29. 12:13
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mik a lehetőségeid, de én nagyon küzdenék.

1. Jó ötlet volt a szoba bezárása, ha nincs zár, tegyél rá. A nyugodt evés NAGYON fontos.

A kiabálás nehéz eset, én benyomnám a legdurvább metált, amim van, nagy hangerőn, persze olyat, amit szeretek. Hogy Neked mi a jó, nem tudom. De kiabál félórán át? Nem fárad el?

2. De igazából jó lenne megbeszéni és leszoktatni róla. Nem tudom, melyik családtag. Ha pl. tesó, akkor megbeszélni a szülőkkel, hogy fegyelmezzék meg, mert ez borzalmas. Persze lehet, hogy nem tennék, túl sok az ismeretelen tényező, Neked, kérdező, aki ott élsz, jobb ötletednek kéne lennie, mint nekem vaktában.

De én még azt is inkább csinálnám, hogy elmegyek máshova enni (barát, hegytető, akármi), mint hogy hagyjam neki az örömet, hogy sikerül (átvitten, de azért stílszerűen) beleköpnie a levesembe.

De első körben NAGYON leordítanám a fejét, az tuti. Szeretem, ha az otthonomban békén hagynak és nem pofátlankodnak, s vérmérsékletemnél fogva nem kérdést írnék ki, hanem háborúba kezdenék az adott személlyel, ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, ilyen-olyan eszközökkel. Nyilván lehetőleg békésekkel, trükkösekkel. Meg kéne találni a kulcsot, ami leszereli az adott személyt. Írták, hogy ha nem ugrasz, abbahagyja. Sok esetben ez igaz, persze ha nem a látható bosszantásért teszi, csak rossz szokásból... De mindenképpen megéri megpróbálni a nagy ívben figyelmen kívül hagyását, mert tényleg sokszor bejön.

Ha megkér valamire, ne csináld meg evés közben, ez evidens. A túlzott nézés engem is zavarna, valszeg szólnék, eltolnám, majd ráöntenék egy pohár vizet, csak elmenne. Amúgy rém pacifista vagyok, szinte sosem ütöttem meg senkit, de egy szájbanézős zavaró elemtől kinyílna a nem létező bicska a kezemben. De én egy pokolian bunkót vizionálok, nem annyit, hogy csak ott ül normális közelségben és néz a szemével. S ugye, nem mindegy, ki az a személy... Bunkó tesó és alapvetően tiszteletre méltó felmenő között nagy különbség van. S ha pl. kicsit gyengeelméjű, akkor sem bántjuk szegényt. Na, akkor még a nézés is könnyebben esne, hiszen csak néz, de nem akar rosszat (illetve vannak rosszindulatú gyengeelméjűek is, de ezt hagyjuk). Engem az extramód zavar, ha valaki tudja, hogy rosszat tesz nekem és direkt csinálja. Az ilyet nem akarom eltűrni.

A konklúzió az, hogy a fene se tudja a pontos szitut, a kérdezőnek kéne feltalálnia magát, főleg, hogy a saját személyiségét és képességeit is ő tudja. Lehet, hogy én elég jó pszichológus vagyok ahhoz, hogy lekezeljek egy problémás, de általam megérthető embert, ő meg nem.

2015. ápr. 29. 12:28
 17/21 Kései Sirató ***** válasza:
Beszélj vele! Mondd meg neki, hogy távolódjon el tőled, mert idegesítő.
2015. ápr. 29. 13:23
 18/21 anonim ***** válasza:
47%
Én biztos, hogy leordítanám a fejét és a fejére önteném az összes kajáját. Én is háborút indítanék, de nem a békés eszközökkel. Az a baj, hogy tényleg vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem értenek a szép szóból és csak visszaélnek azzal, ha a család próbál vele megértő és türelmes lenni. Szerintem jogod van a saját otthonodban békésen enni, nem pedig gyomorgörccsel ülni az asztalnál egy ilyen tapló miatt.
2015. ápr. 29. 21:45
 19/21 anonim ***** válasza:

Ha nézi mondd neki hogy : - Látom meg akarod enni az ebédemet! - told oda neki a tányérod! - Tessék, ha ennyire kell neked a tiéd. - Te pedig szedj magadnak másik tányérba.

Ha szabadkozik akkor mondd hogy , akkor minek bámulta ennyire.

Ha szülőkről van szó az nehezebb eset.

Ha kisgyerekről , akkor tanítható.

2015. máj. 1. 15:42
 20/21 anonim ***** válasza:
Gyerek? Verd meg.
2015. máj. 23. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!