Nyílt örökbe adásnál tényleg örököl a gyermek az igazi szülője után is?
Es akkor.most elnezest is kerek toled, visszavonom a kijelentsemet, mert en olvastam felre az egesz kerdest.
Nem tud orokolni semmit a gyerek, kerdezo.
Azért adtam örökbe mert erőszakból fogant,és ezért is nem akartam vele kapcsolatban tudni semmit. Az örökbefogad szülők is örültek h nem akarok nem kapcsolatban maradni velük.
Nem én vagyok az anyja annak a gyereknek,hanem aki felnevelte.
Igazságtalan lenne ha ő is örökölne utánam,férjem munkája jobban a vagyon és ő se szeretné ha egy kvázi idegen vinné a negyedét. Az a lşndunknak jár.
Az örökbe adott gyermek a szüleitől majd örököl. Nem tartom igazságosnak.h ő kap majd egy egészet és egy negyedet,mig lányom akit nevelünk csak 3/4-t.
Csak azért lett a nyílt örökbe adás mert nem szerettem volna ha a baba intézetbe került volna kezdetben. Azt akartam h jó helyre kerüljön,annak ellenére h a korom és a történtek miatt én nem akartam őt.
Fiatal voltam és féltem elmondani mi történt velem,mikor késő volt akkor derült ki.
Nem sajnáltatom magam,vállalom h örörökbe adtam,de attól még a férjemnel nevelt lányunkal szemben igazságtalan volna ha ő is örökölne.
Neki is vannak szülei aki után majd megkapja a részét.
Örülök,h iyen okos itt mindenki.
Itt a Ptk. hatályos szabálya, amúgy leírták már páran elég egyértelmű. :
[7:72.§(2)] A régi törvény az örökbefogadás nyílt vagy titkos jellegéhez kötötte e törvényes öröklési jog elismerését, a hatályos szabályozás azonban változtatott ezen:
Az örökbefogadott csak abban az esetben lesz törvényes örököse vér szerinti rokonainak, ha az örökbefogadó is közeli vér szerinti rokon.
Nem fog örökölni, ne "agóddj". Az amúgy látszik, h Ő még nem mondott le Rólad, szóval érdemes volna elgondolkozni ezen is.
Még annyit h 4 évvel ezelőtt keresett meg egyszer levélben amire korrektül válaszoltam is. A lányunkal is egyszer találkoztak csak,utána egyiküksem kereste a másikat.
Szóval nem hiszem h még nem mondott le rólam.
írj végrendeletet hogy mindent a lányodra hagysz
Ezzel elkerülöd a jogi problémákat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!