Mit tehetnék, hogy a közelben maradjak? És milyen módokon? Hosszúra sikerült, de muszáj vokt leírnom.
17 éves lány vagyok és már 5. éve, hogy nevelő szülőknél élek két öcsémmel. A lehető legrosszabb körülmények között próbálom kibírni a maradék egy évet. Napi szinten vernek, volt hogy éjszaka kizavartak az udvarra (télen), nem mehetek sehova csak a nyári szünidő alatt dolgozni (persze az ő pénztárcájukba keresek)..egyszóval pokoli életem van! :'(
7 hónapja vagyunk együtt barátommal aki a napokban tudta meg ezeket..egyből beküldött a gyámomhoz aki azt mondta, hogy kiemel ebből a családból.
Mikor hazaértem nagyon kikaptam, és azt mondták a nevelők, hogy ezt nagyon elba...tam, mert Esztergomba fognak vitetni, hogy még véletlenül se legyek egy ismerős közelébe sem. Tegnap este kihívtak a szobából és azt kérték, hogy hivjam fel a gyámot és mondjam azt h meggondoltam magam mert ha nem, megkeservítik az életem. Mondtam h nem hívom fel..-persze megint kikaptam-! Ekkor mondták, hogy elvitetnek Esztergomba távol a barátomtól és hogy onnan vissza már nem jöhetek 18 éves koromig...gondolkodtam és arra jutottam, hogy valahogy ki kell bírnom ezt az egy évet mert csak így lehetek a barátom mellett..mondtam is nekik hogy maradok, erre az vokt a válaszuk hogy csak azzal a feltétellel ha elhagyom a barátom!! :'( :'(
Mégis mit tudok tenni?? Nagyon szépen kérek mindenkit aki tapasztalt ez ügyben, hogy segítsen! ! :'( :'(
Javaslom, vedd fel amikor fenyegetőznek.
Hivatalosan nem használható a felvétel, de a gyámodnak megmutathatod.
Ugyanis az a büdös helyzet, hogy nem mindig vesznek komolyan egy tizenéves lányt, főleg, hogy az öcséiddel jól bánnak.
Ugy tudom, hogy intezetbe alapbol nem kerulhetek mivel otthonrol egybol neveloszulohoz vittek..
Mas nevelokhoz pedig azert nem, mert most is neveloktol akarok elkerulni..igy marad a lakasotthon..
Két lakasotthon is van itt ahol elek..kerhetem azt hogy valamelyikbe helyezzenek??
A gyám azért gyám, hogy a te érdekeidet képviselje, a telefont is azért vette gondolom.
Volt ilyesmi dolog a családban az a gyám olyan volt, mint egy oroszlán, ha a gyerekről volt szó.
Nem döntenek a nevelőid semmiről, - az elhelyezésedről meg a gyámodat kérdezd.
Ha kizavarnak éjszakára, keress egy rendőrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!