Haláleset esetén miket kell intéznem?
1. Van-e végrendelete?
2. Van-e tartozása?
3. Milyen temetést akar és hová?
4. Van-e olyan ember akit értesíteni kell,ha meghal?
5. Van-e bankbetétje,dugi pénze?
6. Ha gépre kapcsolják akar-e úgy élni? Kér-e újraélesztést?
Ennyire biztos?
Nagyon sajnálom..
Először azt intézd,amit meg éltében érdemes.
Rendezni a folyó ügyeket.
Az anyukád folyószámláján ne legyen penz, zárolni fogják, és ha neked nincs meg a kereted a temetésre, akkor gond lesz.
Hol fog elmenni? Otthon, vagy kórházban? Az utolsó napok borzasztóak, sajnos nagyon sok dolggal kell keszülni ( nem tud kikelni az ágybol, wc-re menni stb) nem bezsélve arról, hogy az ember mellett megy el a szerettünk. Sajnos nagyon közeli tapasztalat.
Temetésben szinte teljesen a te etkezési vállalkozo kompetens, mindent elmond, ahogy nálatok megy.
Attól függ milyen temetes lesz, szük körű tág, lesz-e tor vagy sem..
Sajnálom! :(
A nevén lévő előfizetéseket mihamarabb írasd át a te nevedre (telefon, tv, internet, stb).
A számlájáról utaljátok át a tiédre a pénzt.
A sírhelyet vedd meg előre.
Beszélj a helyi temetkezési vállalkozóval. Válaszd ki a koporsót és a tartozékait (ez "jól fog esni" szükség esetén, hogy már túl vagy rajta"
Készítsd elő egy szatyorba a ruhákat, amikben szeretnéd temettetni, ezt majd a vállalkozónak kell odaadni.
Köszönöm a válaszokat. A végrendelet, eltartási szerződést stb. miatt az ügyvédet most intézem. A bankszámlánk közös, az én nevemen van, ezen nem volt vita soha Anyával. Félek nem kérdezek meg valamit, a ház dolgaival, (gáz-fütés-vízvezeték)
Itthon van most én gondozom, de félek az utolsó napoktól, óráktól. Nem tudom bírni fogom-e, mert segítségem nincs. Arról is írjatok, mit kell csinálni hogy ne roppanjak össze abban, hogy látom meghalni. Kit kell értesítenem. (orvost,ügyeletet vagy ha otthon hal meg a rendőrség is kijön,) Vagy utolsó napjaira bevitethetem? De ha bevitetem, akkor csak meghosszabbítom a szenvedéseit?
Kérdeztem fél-e valamitől? Nem tudom mit kéne kérdezni, hogy neki könnyebb legyen, nekem meg ne legyen halála után az, hogy nem kérdeztem meg valamit.
Vettem egy könyvet "Segítség! Halandók a szüleim." De semmit sem ért.
Boanat, elküldte
Esetenként csak egy részét. Pl felét zárolják..de ezen aggódni abban a helyzetben nem lenne jó
Nem,ha a tiéd (te neveden van)nem fogják.
MINDENT írass le a nevéről! (számla,közmű,hitel,kocsi,lakás...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!