Miért van az hogy a kérdezők 80%-a sír h nincs munka/pénz, nem tud költözni pedig nagyon rossz otthon, de mikor ajánlanak neki lehetőséget, még csak rá se ir az emberre?
Többször olvasom itt hogy a kérdezőnek mennyire sz.ar,mert otthon semmibe veszik/verik(nagykorú létére)/elveszik a kevés pénzét és még sorolhatnám. Nincs munkája,vagy van,de nagyon keveset keres és ebből nem tud lépni semerre se(se költözni se semmi),stb... Tudjátok mire gondolok gondolom.
Én elég sokszor privátban vagy a kérdésnél irok a kérdezőnek hogy irjon rám,mert ahol dolgozok van felvétel,meg adom a telefonszámot,a fizetés nem rossz,ráadásul a cég állja a lakhatást(és nem kollégiumi elhelyezésre kell gondolni,hanem rendes 2-3 szobás lakások).
De még egy se irt vissza vagy irt rám. Nem értem,akkor minek sirnak itt egyesek oldalakon keresztül?
Azért, mert a legtöbb embernek itt csak a szája jár. Leírom hogy miket tapasztaltam itt.
1. Könnyebb sírni azon, hogy nincs. Nem kell egyébként nagy ész ahhoz, hogy az ember megeresszen egy telefonhívást, aztán pedig le lehet informálni az adott céget mielőtt odamenne - hogy egyáltalán létezik - e. Ezt minden idióta meg tudja csinálni. Nem akarni már más tészta, csak akkor nem értem mi a hisztéria tárgya.
2. A másik amit megfigyeltem, hogy itt mindenki milyen jól keres, mekkora egzisztenciája van és milyen sokra vitte az életben. Persze csak azoknál a kérdéseknél, ahol mondjuk fikázni kell a fiatal szülőket vagy a szegényebb embereket vagy mondjuk a valamilyen módon pórul jártakat. Mi 20-25 közötti házaspár vagyunk a férjemmel, de tényleg nagyon jól élünk, önállóan. Viszont ha le merem írni (mert mondjuk megkérdezi valaki hogy ki mennyit keres, hány éves, mikor lett szülő, mikor házasodott, stb.) már lepontozgatnak. Nem mintha érdekelne, de ez is csak egyes emberek sötétségét igazolja. Na és kérdem én, ha mindenki ilyen céltudatos és sikeres és ilyen bőszen pontozgat le másokat (olyat, akinek valószínűleg a való életben a nyomába sem érhet), akkor hol a francban vannak a csórók?! Én ezzel a jelenséggel találkozom a legtöbbet. Szóval nagyon furcsa nekem itt GYK - n ez a sok gazdag ember is... :)
Ez két teljesen ellentétes dolog, de mindegyik azt igazolja, hogy a válaszadók nagy része még névtelenül is ferdít. Ahol sajnáltatni kell magát, ott sír a szája, ahol meg másokat kell fikázni irigységből vagy rosszindulatból, ott ő a megtestesült siker és tökély. :) Sajnos kész vicc ez az oldal. Sokan ide jönnek levezetni a mindennapi sikertelenséget és frusztrációt. Így ha segíteni akarsz, lesz arják - mert ő csak sírni jött ide, ha jobban élsz mint ők, akkor vagy lepontozgatnak vagy szidnak - mert ha neki sz ar, nehogy már másnak jó legyen, ha valakit szidni kell akkor ők a tapasztaltak és feddhetetlenek - mert milyen jó önigazolás is ez... Szóval szép dolog segíteni, de kevesen érdemlik meg. Nem éri meg.
Talan azértmert azok, akiknél minden rendben van nem írnak ki arrol kerdést, hgymit csinaljak, ha minden oké otthon...
Az utolső mondatodat én sem értem..
Ezk szerint nekik jó úgy, vagy azért annyira nem rossz az a helyzet, hogy tegyenek is ellene.
:(
9-es te a világ böszméje vagy! Szerintem a Kádár rendszerben az ilyeneknek találták fel az emberdarálót, mint amilyen te vagy!
Mi ebben a kamu? Nem tudtad, hogy egész Győr megye munkaerő hiánnyal küzd? A szlovákokat meg a Veszprém megyeieket hozzák át céges buszokkal dolgozni.
Kérdező én is próbáltam már sok szerencsétlenebb, kevésbé rátermett embernek segíteni, nem csak munkaügyben. A végén még én jöttem ki belőle rosszul. A jóindulatomat hátbatámadással, átveréssel hálálták meg. Válogasd meg, hogy vadidegenek közül kivel teszel jót.
A magyarok nehezen hagyják el a lakóhelyüket. Ez nem nyugat ahol az emberek oda költöznek ahol találnak munkát hanem mindenki helyben szeretné megoldani.
Én se szívesen mennék dolgozni pl Győrbe ami az ország másik fele.
Magamból kiindulva csak azt tudom mondani, hogy engem nagyon sok olyan ember bántott, s vágott át, akivel jóban voltam, bizalmi viszony volt közöttünk.
Fentiek alapján, ha egy ismeretlen felajánlana segítséget joggal gondolnám azt, hogy csak ki akar használni.
Senkivel nem találkozom élőben, akit neten ismerek meg.
Ha meg valaki ennyire segítőkész egy idegennel szemben, csak rosszra gondolnék, mondjuk, hogy elad prostinak vagy ilyesmi.
Fogalmam sincs, mennyire lennék kétségbeesett, ha munka nélkül lennék, de aki itt, a GYIK-en keres munkaerőt, az valszeg az utolsó mentsváram lenne, ha már más nem nagyon jön össze... Mert gondolj bele, a legtöbb cég ha munkaerőt akar, vagy szól a jelenlegi alkalmazottainak, hogy kinek az ismerőse akar dolgozni, és kapásból jön 50 önéletrajz, vagy meghirdeti állásportálon és jön 500 önéletrajz. Ezek után nem tűnik túl hihetőnek, hogy valakinek az alkalmazottja a GYIK-en keres munkaerőt. Persze elhiszem, hogy te segítőkész vagy, de rajtad kívül nem láttam még ilyet.
(ugye, nem a Zeptertől vagy egyébként?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!