Mikor csökkenthető a gyermektartásdíj?
A gyerektartás akkor csökkenthető, ha a különélő szülő jövedelmében, életkörülményeiben negatív változás állt be. Amiket leírtál, azoknak nincs köze a tartásdíjhoz, azt egyedül a különélő házastárs fizetése alapján határozzák meg.
Amúgy én a bátyád helyében megpróbálnék jobban belefolyni inkább a gyerek nevelésébe (eddig is ezt kellett volna, most kb. 15 éves kamasznál már sokkal nehezebb lesz), ha lehetősége van rá, inkább neki kellene nevelni a gyerekeket. Csak az a baj, hogy ezek nem elég erős indokok ahhoz, hogy elvegyék az anyától a gyereket, ha a gyerek nyilatkozna, hogy az apjával szeretne élni, akkor esetleg.
Az új család/gyerek címén meg lehet próbálni csökkentetni a bírósággal, de erre csak akkor van esélye, ha a minimumnál jelentősen többet fizet.
A láthatós miatt szintén tehető panasz, mivel ahhoz az apának joga van, fárszt se érdekel, hogy az anyának éppen mihez van vagy nincs kedve.
A megítélt összegen felüli követlezőssel meg nem kell foglalkozni, mert nincs jogalapja, de én korrektul azt csinálnám, hogy én veszem meg, ami a gyereknek éppen még külön kell, és nem pénzt kap.
"a láthatóságot se tartja be"
Miért, láthatatlan? :D
Egyébként az apa jövedelmétől függ, és két évente lehet felülvizsgáltatni, én így tudom.
Vannak emberek, akik - ha a rosszindulat fájna - ordítanának, kedves Kérdező. "A bátyám elég nehéz helyzetben van, mert sokszor elfolyik a pénz amit kifizet gyerektartásra". Hol? Kinek a kezében? Az övében? - ezért nehéz a helyzete? Hát vigyázzon a pénzre és igyekezzen pontosan fizetni a gyerektartást a saját sarja után.
Ahhoz mi köze a Kérdezőnek, hogy az ex-feleség dolgozik-e házon kívül? Miből gondolja, hogy valaha is "eltartották" őt, még ha mindig háztartásbeli és anya volt is? A háztartási munka és a gyereknevelés pénzben kifejezett értéke felér egy havi átlagbérrel; jó, ha ezt senki nem felejti el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!