Hogyan reagálnátok erre? Mobilok a hétköznapokban.
Éppen apámmal kezdtem el beszélgetni, már a 2. mondatomnál tartottam, mikor elkezdett csörögni a telefonja, ő a kezébe vette és se szó se beszéd felvette. Elvártam volna, hogy azt mondja nekem, mielőtt felvette volna, hogy bocsi, de ezt most fel kellene vennem, vagy csak egy bocsival is beértem volna... megfordultam aztán otthagytam. Látszik nem érdekelte mit szerettem volna mondani, mert nem jött utánam.
Szerintetek túl nagy elvárás lenne, ha a telefon csörög, akkor legalább annyit mondjanak az emberek (a beszélőpartner), hogy bocsánat csak egy pillanat?
Múltkor egy üzletben voltam jött az eladó és kérdezte, hogy milyen ruhát szeretnék, én elkezdtem mondani, ott is kb a 3. mondatnál tartottam mikor megcsörrent a telefonja és fapofával felvette fel sem tűnt neki hogy éppen vele beszéltem. Pedig nem vagyok egy bőbeszédű, mindig tárgyilagos vagyok...Ilyenkor hogy szoktatok reagálni?
Szerintem meg túlérzékeny vagy. biztos sokszor volt, hogy nem hallgattak végig mikor kicsi voltál, és most megsértődsz ilyesmiken. De ha téged zavar apád viselkedése, akkor egyenesen mondd meg neki, hogy "apa légyszi legközelebb legalább annyit mondj hogy bocs, mindjárt folytatjuk, csak lerázom az illetőt". igaz nem fogja érteni, mi a bajod, de ha elmagyarázod neki, akkor megérti, és előbb utóbb figyelni fog. De ha nem mondasz semmit csak duzzogsz, nyilván azt fogja hinni hogy hisztis vagy.
Persze, általában illendő bocsánatot kérni, ha felveszed a telefont, ez az eladóra külön érvényes, hiszen neki az munka és udvariasan kell a vevővel viselkedni. De apukád nem leányneveldében van, és nem is illemórán, ezért biztos úgy gondolja, hogy te ezt nem veszed zokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!