Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok arról, ha...

Ti mit gondoltok arról, ha egy családanya segítséget fogad el a háztartással, főzéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Például ha hétvégén a nagyszülőknél vagy rokonoknál ebédelnek, akkor ők csomagolnak nekik főtt ételt otthonra is.

Vagy hogy a nagyszülők olyankor elmennek a gyerekért oviba, elviszik játszóházba, ilyesmi. Így az anyuka nyugodtan tud takarítani, egyébként gyerek mellett nem menne neki.

2014. dec. 30. 19:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
Vannak összetartó családok, ahol a szoros kapcsolat sírig tart és vannak olyanok, mint ti, ahol 18 évesen kidobják a gyereket a házból, hogy boldoguljon ahogy akar.
2014. dec. 30. 20:04
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Az igazán jó családokban, ahol nagy az összetartás és a szeretet, ez a természetes, hogy néha kisegítik egymást ezzel-azzal. Pláne az természetes, hogy a nagyszülők foglalkoznak az unokával. Ép lelkű, jóérzésű ember nem is tenne másképp.
2014. dec. 30. 20:27
 13/23 anonim ***** válasza:
92%
Nem ertem h evvel mi a gondod? Sok anyuka kotott munkarendben dolgozik es nem biztos h el tud menni az iskolaba a gyerekert. Miert gond ha nagymami megy el a gyerekert az oviba vagy a suliba? Inkabb nagymami menjen el a gyerekert mint napkozi. Szerintem az 1900-as csaladanya szerep mar teljesen megvaltozott. Baratnom kislanyaert is nagymami megy a suliba viszi uszni utana, mert a baratnom dolgozik es munka utan megy az uszodaba a gyerekert. en nem latom ezt gondnak. Nalunk is anyu besegit a haztartasba mivel dolgozom es bar rugalmas valamelyest de emelett a munka mellett keptelenseg mindent nekem ellatni. Sokszor dolozom otthonrol. Vezetoi pozicio, amerikai multi, remelem ez segit...
2014. dec. 30. 20:28
 14/23 anonim ***** válasza:
94%
Nem lehet mindenki olyan tökéletes, mint te :)
2014. dec. 30. 20:42
 15/23 anonim ***** válasza:
91%
nem szabad a gyerekkel összenöni, gyerek elött és után is önálloan kel funkcionálni az életben
2014. dec. 30. 20:52
 16/23 anonim ***** válasza:
92%

Ugyan már, nem kell irigykedni:)

Szeretem anyukám főztjét, miért baj, ha csomagol belőle egy keveset? Amúgy ez tényleg normális. Ja, de én is főzök amúgy, nem a hétvégén csomagoltat esszük egész héten:D

Aztán igen, anyukám is szokott vigyázni a most 10 hónaposomra, míg a nagyobbat elviszem a korai fejlesztőbe vagy kórházba, mert sajnos elég sokat kell vigyem. Ergo, nem fodrászhoz járok, évek óta nem is voltam, kozmetikushoz nem járok, shoppingolás meg abból áll, hogy max. elmegyek a Sparba, de jönnek a gyerekeim is velem. Egyébként 3 gyerekem van és képzeld, a középsőért néha a párom anyja megy, ha nem végzek időben a kórházban a nagyobbal, mert ebéd után hazajön, nem passzolom le az óvónőknek, csak a nagyinak:) Ja, persze a kórház után egyből megyek érte. Takarítani is szoktam a 10 hónapos mellett is, míg a nagyobbak oviban vannak. Ja és a párommal sem voltam már évek óta kettesben sehol, mert nem akarom még ezzel is terhelni a nagyikat, hogy vigyázzanak akár csak 1 hétvégét is a gyerekeimre, így is nagyon köszönöm nekik, hogy hétöznap segítenek, ha már a nagyot fejlesztésekre kell hordjam. Szerencsés vagyok, mert mind a 2 nagyszülő közel lakik, nem költöztünk messzire tőlük. Ennyi. Ne irigykedj, ha fáradt vagy engedd ki a gőzt máshogy.

2014. dec. 30. 21:01
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Sőt, mi. Abarátaink gyeekeit szoktuk időnként lefoglalni, elvinni ide-oda..

Amikor gyerk voltam minden családban, ahol normális keresztszülők, nagyszülők voltak hetente 1 delutánt valaki bevállalt.

Mi imádtuk..

Pl a héten egynapot nalunk voltak az unokatesómék, egyik heten a következőn mi náluk, és havi egy hétvégét a mamánál voltunk minannyian, és vsárnap mindenki ott ebédelt..

Az ebédpakolás is normalis.. Még ma amikro nincs kicsi gyerek is ad a mama, van hogy nekem is, ha hazautazom, és olyat készít, ami kedvenc, ilyenkor anyji adagot, hogy másnapra ne kelljen főzni.

Szerintem ez nem arról szól, hogy egyedül nem képes valaki boldogulni, hanem arról,nhogy ez mindenkinek jó..

A gyereknek valtozatossak, a nagyi unokázik, a szülő fele annyi idő alatt végez..

Hidd el a gyerek mellett is menne neki, csak 2-3-szor annyi idő alatt, vagy kevésbé alaposan.

Neked nincs aki elvigye? Vagy tiltod a gyereket a nagyszülőktől?

2014. dec. 30. 21:38
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó dolog, amikor valakinek segítsége van. Ki kell használni, ezt gondolom. Én csak azt nem szeretem, amikor leszólja az egyik anyuka a másikat - mert mondjuk a másiknak pont nincs annyi segítsége és nincs mindig patyolat tisztaság, vagy épp mert segítsége van és neki könnyebb.
2014. dec. 30. 22:10
 19/23 anonim ***** válasza:

A gyerekeimnek nemcsak anyja, hanem apja és nagyszülei, unokatesói és barátai is vannak, akik szeretnének velük időt tölteni. Nálunk a szüleim sokat segítettek mert sokszor nem értem volna oda a munkahelyemről (te csak 4-ig dolgozol, hogy mindig odaérsz bölcsibe-oviba-iskolába, téged nem akarnak kirúgni a munkahelyedről, ha ősztől tavaszig kéthetente nem jársz be mert valamelyik gyerek beteg?), de ezt örömmel tették, sőt volt, hogy felhívtak, hogy mennének a gyerekeimért, én válaszoltam, hogy én is odaérek, de ők könyörögtek,hogy unokázhassanak.

Egyébként gyerek mellett is lehet takarítani, de ha van segítség, akkor mit játsszak mártírt?

2014. dec. 30. 23:47
 20/23 anonim ***** válasza:
19-es vagyok, ráadásul anyámékat az unokák éltetik. Apám lelkesen barkácsol, anyukám főz, varr nekik amit kell, sőt amit nem, azt is. Szívesen süt sütit, mert maguk ketten úgysem ennének meg egy tepsivel.
2014. dec. 30. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!