Ti mit gondoltok arról, ha egy családanya segítséget fogad el a háztartással, főzéssel kapcsolatban?
Például ha hétvégén a nagyszülőknél vagy rokonoknál ebédelnek, akkor ők csomagolnak nekik főtt ételt otthonra is.
Vagy hogy a nagyszülők olyankor elmennek a gyerekért oviba, elviszik játszóházba, ilyesmi. Így az anyuka nyugodtan tud takarítani, egyébként gyerek mellett nem menne neki.
Ugyan már, nem kell irigykedni:)
Szeretem anyukám főztjét, miért baj, ha csomagol belőle egy keveset? Amúgy ez tényleg normális. Ja, de én is főzök amúgy, nem a hétvégén csomagoltat esszük egész héten:D
Aztán igen, anyukám is szokott vigyázni a most 10 hónaposomra, míg a nagyobbat elviszem a korai fejlesztőbe vagy kórházba, mert sajnos elég sokat kell vigyem. Ergo, nem fodrászhoz járok, évek óta nem is voltam, kozmetikushoz nem járok, shoppingolás meg abból áll, hogy max. elmegyek a Sparba, de jönnek a gyerekeim is velem. Egyébként 3 gyerekem van és képzeld, a középsőért néha a párom anyja megy, ha nem végzek időben a kórházban a nagyobbal, mert ebéd után hazajön, nem passzolom le az óvónőknek, csak a nagyinak:) Ja, persze a kórház után egyből megyek érte. Takarítani is szoktam a 10 hónapos mellett is, míg a nagyobbak oviban vannak. Ja és a párommal sem voltam már évek óta kettesben sehol, mert nem akarom még ezzel is terhelni a nagyikat, hogy vigyázzanak akár csak 1 hétvégét is a gyerekeimre, így is nagyon köszönöm nekik, hogy hétöznap segítenek, ha már a nagyot fejlesztésekre kell hordjam. Szerencsés vagyok, mert mind a 2 nagyszülő közel lakik, nem költöztünk messzire tőlük. Ennyi. Ne irigykedj, ha fáradt vagy engedd ki a gőzt máshogy.
Sőt, mi. Abarátaink gyeekeit szoktuk időnként lefoglalni, elvinni ide-oda..
Amikor gyerk voltam minden családban, ahol normális keresztszülők, nagyszülők voltak hetente 1 delutánt valaki bevállalt.
Mi imádtuk..
Pl a héten egynapot nalunk voltak az unokatesómék, egyik heten a következőn mi náluk, és havi egy hétvégét a mamánál voltunk minannyian, és vsárnap mindenki ott ebédelt..
Az ebédpakolás is normalis.. Még ma amikro nincs kicsi gyerek is ad a mama, van hogy nekem is, ha hazautazom, és olyat készít, ami kedvenc, ilyenkor anyji adagot, hogy másnapra ne kelljen főzni.
Szerintem ez nem arról szól, hogy egyedül nem képes valaki boldogulni, hanem arról,nhogy ez mindenkinek jó..
A gyereknek valtozatossak, a nagyi unokázik, a szülő fele annyi idő alatt végez..
Hidd el a gyerek mellett is menne neki, csak 2-3-szor annyi idő alatt, vagy kevésbé alaposan.
Neked nincs aki elvigye? Vagy tiltod a gyereket a nagyszülőktől?
A gyerekeimnek nemcsak anyja, hanem apja és nagyszülei, unokatesói és barátai is vannak, akik szeretnének velük időt tölteni. Nálunk a szüleim sokat segítettek mert sokszor nem értem volna oda a munkahelyemről (te csak 4-ig dolgozol, hogy mindig odaérsz bölcsibe-oviba-iskolába, téged nem akarnak kirúgni a munkahelyedről, ha ősztől tavaszig kéthetente nem jársz be mert valamelyik gyerek beteg?), de ezt örömmel tették, sőt volt, hogy felhívtak, hogy mennének a gyerekeimért, én válaszoltam, hogy én is odaérek, de ők könyörögtek,hogy unokázhassanak.
Egyébként gyerek mellett is lehet takarítani, de ha van segítség, akkor mit játsszak mártírt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!