Ha az apa magától lemond a gyerekéről akkor is kell bírósági ügy? Vagy ez így köztünk letisztázódik egy ügyvéd jelenlétében?
7
érdekes nekem azt mondták, hogy bírói ítélet nélkül nem fogadják el, hogy egyedülálló vagyok!
ügyes lepontozók!
6-os
de igen, ha a gyermekelhelyezési pernél igenis lemondhat az anya, hogy nem kér gyerektartást!!!
(tényleg itt vak vezet világtalant)
11. Nekem csak be kellett mennem az illetékes hivatalba, és nyilatkozatot tenni.
12. A magyar jogban ilyen nincs. A gyt-t nem a szülő kapja, hanem a gyerek. Az ő nevében pedig nem lehet lemondani róla.
Teljesen mindegy kinek a vezetéknevét kapta a gyerek, ha az apa kiléte bizonyított, tartásdíjra kötelezhető, amiről az anya, vagy fordított esetben az apa ha vele él, nem mondhat le hivatalosan. Tudom, mert végigjártam már. Én annyit tettem, hogy nem pereltem be amiért nem fizetett.
akkor valszeg nem mindegy milyen segélyról van szó..
valamint én specil nem kapok gyerektartást és azt mondták, hogy a gyermekelhelyezésin kérjek, mert ha nem és pl 5 év múlva meggondolom magam, akkor nehéz lesz elintézni..ebből következtetve, szóval lemondhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!