Családon belüli erőszak, távoltartási végzés. Hogy működik ez a valóságban?
A nő a rendőrségen feljelentést tett és távoltartást kért az élettársa ellen. A rendőr azt mondta neki, hogy hiába a férfi nevén van a ház, a nő visszaköltözhet oda a gyerekekkel.
Ez így nagyon szépen hangzik, de nem tudom elképzelni, hogy a valóságban hogyan fog ez működni.
Valaki hallott már hasonló esetről?
Köszönöm.
Nem házasok? Ha nem akkor a férfié a ház nem közös vagyon, magyarul bármikor kirakhatja a nőt. Ha nem hajlandó magától menni, akkor rendőrrel is kirakhatja.
Ha házasok akkor bonyolultabb a helyzet, mivel hiába van a férfi nevén a ház közös vagyonnak számít.
A ház vagy a férfi nevén van vagy a férfi cégének a nevén.
Nem házasok.
Esetleg a férj kényszerkijelentheti onnan a nőt, vagy eladhatja a házat, ahhoz nem kell odamennie.
De nem értem miért költözne vissza a megaláztatása helyszínére a nő?(nő vagyok és én biztos nem szeretnék ezek után ott lakni, főleg ha van más lehetőség)
A nagyi akkor nem fogadja be hosszú távon?
Szerintem ha a férj bántalmazásra képes,akkor ha nem is megy oda, engedi egy "kedves" haverját bejelentkezni és az majd szépen kiutálja a nőt:( Minden kapcsolatlehetőséget meg kéne szakítani vele, az lenne a legbiztonságosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!