Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha a párotok...

Mit tennétek ha a párotok hazavinne bemutatni az anyjának, és kiderülne hogy az anyja roma?

Figyelt kérdés
Egyedül nevelte az anyja. Az apja kiskorában elhagyta a családot. Rajta nem látszódik külsőleg tanult, egyetemet végzett. De az anyja szokások terén, meg mindenben olyan temperamentumú, már megjegyezte hogy ő valódi roma lányt képzelt el a fia mellé. A kérdés nem előítéletes okokból fogalmazódott meg, hanem a rengeteg rossz tapasztalat miatt.Ezt csak a félreértések elkerülése végett írom le. Ti benne maradnátok egy ilyen kapcsolatban? Vagy mit gondoltok erről?
2014. dec. 4. 18:31
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
72%
Szinte biztos, hogy nem vállalnám be. Semmilyen szinten nem szeretnék cigányok rokonságába kerülni, nem hogy még esetleg majd a gyerekem is azt a vért örökölje.
2014. dec. 5. 10:57
 22/34 anonim ***** válasza:
41%

Drága 18-as, az a szomorú, hogy aki nem cigányellenes válaszokat ír a GYK-en, arról azt feltételezik (mint te is), hogy ez csak az lehet, mert velük (veled) ellentétben fogalmuk sincs a cigányokról. Csak te ismered őket, igaz?

Másrészt szomorú, mert az, hogy valakit nem fogad el az anyósa, nem roma sajátosság.

Harmadrészt: tessenek már egyszer összeírni azt a sok szívfájdalmat, becsapást, átverést, szemétséget, stb., amit nem romák okoztak. Csak nehezebben emlékszünk, igaz?

És akkor mostantól majd a nemromákkal (netán magyarokkal) szemben is előítéleteink lesznek?

Ennyire nem lehetsz egyszerű.

2014. dec. 5. 12:54
 23/34 anonim ***** válasza:
26%
"ez csak az lehet" helyesen: ez csak azért lehet.
2014. dec. 5. 12:54
 24/34 anonim ***** válasza:
88%

Kedves 22-es:

Romák szomszédságában nőttem fel. Egyetemistaként az OKI-ban cigány gyerekek tansegítő moduljának kidolgozásában vettem részt. Felnőttként gyakorta jártam a devecseri, ill. Somló-hegy közeli putrikban, azért hogy segítsek. Napjainkban egyik munkaadóm cigány.

Totálisan más kultúra. Ezért írtam, amit.

2014. dec. 5. 13:46
 25/34 anonim ***** válasza:
95%

De ha akarod, sőt kierőszakolod, leírom a másik aspektust is, pedig nem akartam. Fiatal felnőttként 3 roma próbált megerőszakolni, aztán egy csapatnyi kirabolt a belvárosban, pár éve egy állomáson, több, mint 10 roma támadt meg, telente romák törnek be a kertünkbe, pár hónapja a szüleimet egy baltás roma akarta meggyilkolni a saját házukban.

Rám tényleg nem lehet azt mondani, hogy előítéletekkel telve jöttem a világra, sőt többet próbálkoztam, mint az átlag. Részemről elég volt. Szerintem többen vagyunk így, akik saját tapasztalataik alapján zárták be szívük nagy kapuját e kultúra előtt. Nem mókából, nem is feltétlen tudatlanságból, hanem a empírikus okokból.

2014. dec. 5. 13:51
 26/34 anonim ***** válasza:
88%
jav: támadott
2014. dec. 5. 13:52
 27/34 anonim ***** válasza:
64%
Kövezettek meg, de nálam ez valószínűleg szakítóok. Azért csak valószínűleg, mert ilyen helyzetben még nem voltam, a mostani páromba is nagyon szerelmes vagyok, igen extrém dolognak kell történnie ahhoz, hogy elhagyjam. De sajnálom, lehet rasszistának, vagy akárminek nevezni, félek, tartok a romáktól, nem kívánok sehogyan sem kapcsolatban állni velük. Sem a kultúrájukat, sem a szokásaikat nem akarom és nem is fogom kitanulni, márpedig ahhoz, hogy az ember egy kérdező által említett családba beilleszkedjék, ez bizony elsődleges. Az ilyen embereknél egy nőnek bármilyen végzettségét le kell tagadnia, én viszont nem vagyok házi cseléd. Annyira azért nem is vagyok szerelmes szerencsére, hogy a jövőmfől, a hivatásomról lemondjak, mert náluk ez így szokás. Sajnalom, számomra ez ugyanolyan veszélyeket hordozhat magában, mint egy arab férfivel való házasság.
2014. dec. 5. 16:34
 28/34 anonim ***** válasza:
36%
Szereted maradsz nem szeretet nem maradsz ennyi. A többi csak kifogás.
2014. dec. 5. 21:01
 29/34 anonim ***** válasza:
18%

Miért nem mondod meg a párodnak, mit mondott az anyja? A párod viselkedése alapján van bármi kételyed a jövőtökkel kapcsolatban, vagy csak a származása bizonytalanít el?

Itt a válaszolók betörő, meg megerőszakoló cigányokról beszélnek, holott a szóban forgó pasassal meg anyósjelölttel kapcsolatban ez egyáltalán nem vetődött fel. Azért ha valaki mondjuk Németországból jött, nem kiabáljátok rá kapásból, hogy náci, ugye??? Hihetetlen szűk látókörűek vagytok.

A kérdező meg minimál infót ad az anyós "hagyományőrző" vonásait illetően, szóval itt a kommentelőkben putriban lakó, rózsás-szoknyás, ordítozó cigányasszony képe jelenik meg...

2014. dec. 5. 21:06
 30/34 anonim ***** válasza:
88%
Én nem szeretem a romákat és nem hiszem, hogy vannak normálisak közöttük. Lehet tanult és művelt, a cigány az cigány marad. Sajnos egyik barátnőm nagyon ráfázott egy ilyennel. Normálisnak nézett ki, okos volt, sőt még a humora is jó volt. A barátnőm hozzáment feleségül és teljesen megváltozott, a cselédjének tekintette, beleszólása nem volt semmibe, volt, hogy felpofozta. Mikor barátnőm rájött hogy meg is csalja, és kérdőre vonta szó szerint kidobta az utcára egy szál hálóingbe tél víz idején! És igen, lehet, hogy magyarok közt is van ilyen, de abban biztos vagyok hogy a romák közt nincs kivétel, ott vernek át ahol tudnak. Egyikük se tisztességes, ez benne van a vérükben. Ismerem őket, mert zaciban dolgozom, és a nagyszüleimmel akik segítettek nekik is elbántak. Menekülnék a helyedben, de ez a te életed, te döntesz.
2014. dec. 6. 16:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!