Mit tennétek ha a párotok hazavinne bemutatni az anyjának, és kiderülne hogy az anyja roma?
Drága 18-as, az a szomorú, hogy aki nem cigányellenes válaszokat ír a GYK-en, arról azt feltételezik (mint te is), hogy ez csak az lehet, mert velük (veled) ellentétben fogalmuk sincs a cigányokról. Csak te ismered őket, igaz?
Másrészt szomorú, mert az, hogy valakit nem fogad el az anyósa, nem roma sajátosság.
Harmadrészt: tessenek már egyszer összeírni azt a sok szívfájdalmat, becsapást, átverést, szemétséget, stb., amit nem romák okoztak. Csak nehezebben emlékszünk, igaz?
És akkor mostantól majd a nemromákkal (netán magyarokkal) szemben is előítéleteink lesznek?
Ennyire nem lehetsz egyszerű.
Kedves 22-es:
Romák szomszédságában nőttem fel. Egyetemistaként az OKI-ban cigány gyerekek tansegítő moduljának kidolgozásában vettem részt. Felnőttként gyakorta jártam a devecseri, ill. Somló-hegy közeli putrikban, azért hogy segítsek. Napjainkban egyik munkaadóm cigány.
Totálisan más kultúra. Ezért írtam, amit.
De ha akarod, sőt kierőszakolod, leírom a másik aspektust is, pedig nem akartam. Fiatal felnőttként 3 roma próbált megerőszakolni, aztán egy csapatnyi kirabolt a belvárosban, pár éve egy állomáson, több, mint 10 roma támadt meg, telente romák törnek be a kertünkbe, pár hónapja a szüleimet egy baltás roma akarta meggyilkolni a saját házukban.
Rám tényleg nem lehet azt mondani, hogy előítéletekkel telve jöttem a világra, sőt többet próbálkoztam, mint az átlag. Részemről elég volt. Szerintem többen vagyunk így, akik saját tapasztalataik alapján zárták be szívük nagy kapuját e kultúra előtt. Nem mókából, nem is feltétlen tudatlanságból, hanem a empírikus okokból.
Miért nem mondod meg a párodnak, mit mondott az anyja? A párod viselkedése alapján van bármi kételyed a jövőtökkel kapcsolatban, vagy csak a származása bizonytalanít el?
Itt a válaszolók betörő, meg megerőszakoló cigányokról beszélnek, holott a szóban forgó pasassal meg anyósjelölttel kapcsolatban ez egyáltalán nem vetődött fel. Azért ha valaki mondjuk Németországból jött, nem kiabáljátok rá kapásból, hogy náci, ugye??? Hihetetlen szűk látókörűek vagytok.
A kérdező meg minimál infót ad az anyós "hagyományőrző" vonásait illetően, szóval itt a kommentelőkben putriban lakó, rózsás-szoknyás, ordítozó cigányasszony képe jelenik meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!