Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Látta valaki éjjel a házon...

Látta valaki éjjel a házon kívült? Mi ez a dolog, hogy megszületett, de nem kap papírokat? Hol találhatnék róla valamit? Most akkor hogy működik ez az egész?

Figyelt kérdés
párommal májusra babát várunk.láttam tegnap éjjel a házon kívülben egy kislányt,aki 3 hetes és nem kapott papírokat,mert nem elég az apasági nyilatkozat.most akkor mi mit csináljunk?Tud erről valaki valamit?Házasság?bejegyeztetni magunkat,hogy élettársi kapcsolatban élünk?Volt/van valaki most ilyen helyzetben?
2010. jan. 29. 12:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Még annyit,hogy lelkileg sem lesz azt könnyű feldolgozni,hogy van egy gyermeked,aki hivatalosan hónapokig nem is létezik!!Utolsónak igaza van,3 papír kell,tehát akik nem élnek hivatalosan együtt,kezdjék el sürgősen intézni a papírokat,vagy legalább regisztráltassák magukat párkapcsolatban.

2010. jan. 29. 13:33
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

13.25-nek, szíved joga nem házasodni, nem regisztráltatni magad, de akkor engedd meg, hogy az állam levédje magát jogilag, hogy bizonyos lehessen benne, ki az apa (tehát hogy biztos lehessen benne, hogy se házas, se regisztrált nem vagy, erről igazolást kér).

Ennyi történik és nem más.

Ha elintézed a papírokat, amik ehhez kellenek, akkor szabad nem házasodni és szabad nem regisztrálni.

Vagy ha így viszont bonyolult, akkor ne legyél mérges senkire, hanem zokszó nélkül vedd tudomásul, hogy ez van...

Lehet, hogy neked nem kell papír a pároddal, de az államnak BIZTOSAN kell tudnia, ki az apa hivatalosan. Ahhoz pedig bizony papírok kellenek.

2010. jan. 29. 13:42
 13/21 anonim ***** válasza:
73%
Kedves utolsó, te olyan hülyeségeket irkálsz össze vissza, hogy már fáj.
2010. jan. 29. 13:47
 14/21 anonim ***** válasza:
Azért örülök, hogy semmit se cáfoltál, amit írtam ;-)
2010. jan. 29. 14:23
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki elintézné ezt a papírt is, mi sem vagyunk a saját gyerekeink ellenségei. Az államnak meg ott van a teljes hatályú apasági elismerő nyilatkozat, amiben feketén-fehéren áll, hogy a nevezett férfi magáénak ismeri el a nevezett hajadon születendő gyermekét.

NEm arról van szó, hogy ezt a papírt nem AKARJÁK elintézni az emberek, hanem hogy NEM LEHET, MERT NINCSEN!!!

2010. jan. 29. 14:49
 16/21 anonim ***** válasza:
A másik okosnak meg, aki azt írta, hogy legfeljebb az anya nevére anyakönyvezik a babát, és utána majd apuka átveszi a maga vezetéknevére: az utólagos névváltoztatás a csecsemőknél is 15-20ezer ft!Az apasági meg ingyenes volt!
2010. jan. 29. 15:33
 17/21 anonim ***** válasza:

ma 13:25-ös: elnézést kérek, azt hittem, hogy csak a most divatos többesszámot használod. Igy egész más, sok örömet kivánok a babákkal.

A házassággal kapcsolatban: az összeállást jogilag értettem, mert ugyan van tartós együttélés is, de JOGILAG a gyerek és a nö helyzete nem rendezett (pl. egy betegség esetén nem adhatnak felvilágositást, adott esetben az öröklés nincs szabályozva, stb.) Ebböl a szempontból jobb a házasság - ott kevesebb vitás dolog adódik.

2010. jan. 29. 15:52
 18/21 anonim ***** válasza:

OKOSKA, ARRA ÍRTAM HOGYHA HÓNAPOKIG VALAKI NEM AKAR ELLÁTÁS NÉLLKÜL MARADNI, MINT AHOGY EZEK A SZÜLŐK PANASZOLJÁK EZ A MEGOLDÁS AZ ANYUKA NEVÉRE ANYAKÖNYVEZTETNI A BABÁT ÉS ENNYI.

(ENNEK NYILVÁN ÁRA VAN. VALÓBAN) DE SZERINTEM MÉG MINDIG JOBBAN MEGÉRI, HA NEM A 24 EZER FORINTOS GYESRŐL BESZÉLÜNK, HANEM TÖBBSZÁZEZER FORINTRÓL. MERT KAMATOT NEM FIZETNEK RÁ, RÁADÁSUL VAN HATÁRIDŐ IS, AMEDDIG EZEKET AZ ELLÁTÁSOKAT IGÉNYELNI LEHET. JÓ NEM VALÓSZNŰ, HOGY KICSÚSZNAK A HAT HÓNAPBÓL DE ELŐFORDULHAT, MERT MÁR EGY HÓNAP ELTELT, MÉG ELINDUL A RENDSZER, LEHET ÚJABB HÓNAP, PAPÍROK BENYÚJTÁSA, HIÁNYPÓTÁSOK- HÓNAPOKRÓL BESZÉLÜNK ÉS KAMATOT BIZTOS NEM FOGNAK A PÉNZ UTÁN KAPNI.

2010. jan. 29. 15:54
 19/21 anonim ***** válasza:

Ilyen hülyeségen veszekedni.

Itt a link, ha v.ki nem látta a tegnap esti adást:

[link]

Amúgy azért érthetetlen számomra is ez a kell papír róla... mert az első gyermekünk alatt mi is csak együtt éltünk, nem volt élettársi kapcsolat bejegyezve ..stb és akkor mindketten bementünk az önkormányzathoz, személyivel és nyilatkoztunk, hogy igen ő az apa és vállalja meg az ő nevét kapja, ecetera. Szóval tök felesleges ez a cirkusz. Aztán mi is összeházasodtunk, (teljesen szűk család volt ott) mert úgy éreztem (ÉN...ezt kijelentem), hogy megalázó, mikor az embert fincogtatják. Pl. Mi a gyerek születése után vettünk fel hitelt (házra) és kaptunk rá kemény 450 e szocpolt.

Na ezért még 2 tanunak is igazolnia kellett, hogy mi akkor dugtunk (bocsi a bunkó fogalmazásért de ez van) és lett 1 gyerekünk. Ott helyben az ügyintéző előtt fogtunk 2 embert, hogy írja alá, mivel ők is ott voltak gondolom gyertyatartónak.

Totál megalázó volt. Na akkor mondtam, hogy akkor esküvő.

Szépen megbeszéltük, persze a férjem/párom/barátom...hívhatjuk akár hogy is érezte, hogy gáz volt.

Szépen kértünk időpontot, összeadtak, oszt' jóéccakát.

Úgyis egymással akartuk leélni az életünket...

Na most ez lehet az apaságival is. Tizenakárhány év után is igazold, hogy éltek nemi életet... hát ilyet megáll az ész.

2010. jan. 29. 16:07
 20/21 anonim ***** válasza:
De mi az, hogy nem anyakönyvezik? Amikor a fiam született, nálunk sem volt apai elismerő nyilatkozat, mert az apa külföldön dolgozott, nem ért rá hazajönni és megcsinálni addig. És? Attól még egyértelmű, hogy lett születési anyakönyvi kivonat, csak nem volt benne az apa neve, csak az anyáé, azaz az enyém, és a gyereket is csak az én nevemre lehetett beírni. De attól még ez az anyakönyvi kivonat épp úgy jó minden igényléshez, mint bármelyik másik. Eleve nem értem, miért ne kapna papírokat az, aki így születik. Akkor hivatalosan egy csomó gyerek nem létezne, akinek nem ismert az apja, vagy nem vállalja.
2011. jan. 15. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!