Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valaki nem akar gyereket,...

Ha valaki nem akar gyereket, akkor egyesek miért mondják azt, hogy az önzőség?

Figyelt kérdés
2014. nov. 12. 15:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Aki ezen kiakad, és önzőnek nevez, az irigy. A gyermektelen élet más, mint a gyermekes, nagyobb szabadsággal jár, és másban is megtalálhatod a boldogságodat. Normális gyermekes anyák, akiket boldoggá tesz a helyzetük, nem irigylik mástól sem a boldogságot, függetlenül attól, hogy ők miben találják meg. Aki viszont nehezen éli meg az anyaságot, és vágyik a gyerektelen élet adta lehetőségekre is, az duzzog, amiért másnak olyasmi jutott, ami neki hiányzik. Lehet, hogy szereti a gyerekeit, de attól még kiakad attól, hogy másnak nem kell olyan lemondásokkal élni, mint neki. Az agyukig az nem jut el, hogy számukra ezért a gyermekeik a kárpótlás, vagy éppen az a baj, hogy ez nem elég kárpótlás.. Mindenesetre az ilyen emberek véleményére ne hallgass. Mindig lesz, akinek fáj, ha más úgy él, ahogyan szeretne. Véleményem szerint egyébként nem önző dolog gyerek nélkül élni. Inkább önző azért szülni, hogy valaki majd eltartsa öregkorában az embert.
2014. nov. 12. 19:20
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem épp az az önzőség, hogy ezt mondják. Aki ennyire nem belátó, nem toleráns és nem empatikus, az mégis miként tudna egészséges értékrenddel rendelkező gyermeket nevelni? Anyu szépen megnehezíti ezzel a gyerek életét is. Ellent mondasz a szülőanyádnak, akitől az életed kaptad? Önző vagy. Korlátoltak. Én sem akarok, mert nem érzem úgy, hogy nekem való. Most büntessem a gyereket azzal, hogy rossz anya leszek? Vagy kattogjak azon, hogy az vagyok-e? Akkor lennék önző, ha ennek ellenére szülnék, mert muszáj... Szegény gyerek.
2014. nov. 12. 23:28
 13/17 A kérdező kommentje:
Nos, hát igazán köszönöm mindenkinek a válaszát!
2014. nov. 13. 07:15
 14/17 anonim válasza:

Önzőség az, amikor valaki gyereket csinál, mert azt gondolja, hogy azzal az elcseszett, unalmas, xar élete majd kap valami színt.

Lényegében a saját gyerekét használja fel arra, hogy a saját életének csináljon értelmet.

2014. nov. 13. 08:54
 15/17 anonim ***** válasza:

ennyi pénzből felesleges gyereket csinálni

nyomorba nőjön fel?

majd ha 500 000 lesz a minimálbér akkor lesz 10 gyerekem is

de addig amig szaros 90-el vagy még kevesebbel van kiszúrva az ember szeme hónap végén addig egy fél gyereket se csinálok

2014. nov. 13. 11:12
 16/17 anonim ***** válasza:

Gyerekvallalas mindig onzo dolog hiszen a szulo sajat maga miatt szuli a gyereket.

Egy anya nem az allamnak szul nem a tarsadalomnak nem is a nyugdijanak.

Egy anya maganak szul azert hogy valakit szerethessen hogy egy aranyos csecsemo majd gyerek edesanya legyen.

Senki nem szul egy nemes cel erdekeben.

Igy az allitas gyerektelen elet onzo eleve nem igaz.

UI : negy geyrekem van tehat tudom mirol beszelek kizarolag magunknak szultem semmi mas nem motivalt szep nagy csaladot akartunk a sajat magunk oromere.

2014. nov. 13. 11:17
 17/17 anonim ***** válasza:
60%

Mert az emberek általában önző indokok miatt nem akarnak gyereket. Mint pl. túl kevés a fizetésük és hasonlók (a nem önző megoldás az lenne, hogy az ember tesz azért, hogy ez változzon, csak hát az ugye melós).

Csak azt felejtik el sokan, hogy aki ilyen, az jobb is, ha nem szül. Nekem például anyukám ilyen, csak inkább volt abortuszellenes, mint önző. Egész életében terhére volt az anyaság, nem is volt képes normálisan ellátni. És ennek nyilván a gyerekei itták meg a levét... én nem ismerem, milyen az, amikor anya szendvicset készít nekem suliba, vagy leül velem tanulni, én azt ismerem, amikor anya idegbetegen üvölt, hogy nem igaz, hogy a két gyerek háromfelé szalad, ő ezt nem tudja elviselni. Minek az ilyennek gyerek...

2014. nov. 13. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!