Megtagadhatja az apa, hogy a közös gyerekük anyjának bemutassa az új barátnőjét, aki láthatásoknál szintén felügyel a gyerekre?
"Természetesen nem elszámoltatni akarom, de talán emberileg érthető lenne, ha szeretném tudni, hogy ki "neveli" kéthetente egy teljes hétvégét a gyerekemet, nem?"
NEM, a hétvégéken az APA neveli a gyereket, és ez at idöszak teljesen az ö belátása szerint történhet.
Az, hogy az APA szerint KI alkalmas arra, hogy ebben neki segítsen, az ö saját hatásköre, ehhez NEKED semmi közöd sincs. Az apa fetehetöen azért annyira felelöségteljes ember, hogy nem enged olyan embert a gyerek közelébe, aki veszélyeztetné, az meg, hogy az aktuális barátnö mást engedne meg a gyereknek, mint te, teljesen normális dolog.
Ha az apa úgy gondolja - és elég komoly a kapcsolata - akkor ha ö AKARJA, bemutatHATja neked, de nem köteles erre.
Ezért érdemes jó kapcsolatot tartani. Mert akkor elég annyit mondani:
Józsi, ha legközelebb jössz Józsikáért, akkor szívesen látnálak titeket Katikával egy kávéra, Józsika már annyi jót mesélt róla, szívesen megismerném.
Aztán bejönnek fél órára, meglátod, hogy nem egy emberevő hárpia és mindenki nyugodt lehet, szerintem Katika is örülne, ha látna, hogy nem egy fúrógép az ex.
De ennek fordítva is működnie kéne:
Józsi, megismerkedtem Bélával, ha komolyabbra fordul, lehet összeköltözünk. Legközelebb ha hazahozod Józsikát, bejöttök Katikával egy kávéra megismerni Bélát?
Nem kell közös családi rendezvény meg napokig tartó ismerkedési törzsi rítus, de egy rövid bemutatkozás vagy a gyerek átadásánál egy pár perc udvariassági beszélgetés szerintem nagyon sokat jelenthet a gyerek lelki világának.
Nem viseli meg annyira anyu v apu új párja, ha látja, h anyunak meg apunak sincs kifogása ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!