Mit tegyek ha férjem újabban elkezdett inni? Most lett új munkahelye és tegnap este fél 9-kor részegen jött haza! Van egy 3 hónapos babánk és úgy érzem ezt nem lehet így csinálni! Mit tennétek a helyemben? Hiába próbálok vele beszélni nincs értelme!
ne hagyd, hogy a gyereked egy alkoholista apa mellett nőjön fel, mert az befolyásolja a gyerek személyiségfejlődését. (pl. az én apám akkor volt büszke rám, ha részegen jöttem haza. vagy amikor nyaraltunk minden este le kellett gurítanom vele min. 1 üveg bort, különben fogta magát elment és csak másnap került elő holtrészegen)
ezzel csak az akarom mondani, hogy a gyereknek mindenképpen káros, ha így nő fel!
még azzal is jobban járna, ha egyedül nevelnéd fel!
nekem még úgymon "szerencsém" volt az én apámmal, mert ő az a csendes alkoholista, nem az a dühöngő őrült, aki veri a családját, az enyém "csak" ivócimborát csinált belőlem
Szóval én is csak azt javasolhatom, ha odaállsz a férjed elé és ultimátumot adsz vagy a pia vagy ti! És ha mégis a piát választotta, akkor el lehet gondolkozni a kapcsolatotokon..
Azt nem mondtad hogy mit dolgozik de biztos estére jól elfárad ha ilyen késön jön haza.Elhiszem hogy nem könnyü neked.
De ha valakiröl csak három sort tudsz válaszoló miért tanácsolsz szakítást?
10:33!
mert az a válaszoló talán többet tud mint te, és nem akarja hogy más is szenvedjen
én sem értem, miért kell leszólni azt, aki a szakítást javasolja. egy italozó ember (hiszen már régebben is ivott, csak nem olyan sűrűn, mint most) mindig is inni fog, sőt, csak rosszabb lesz, szerintem is jobb minél távolabbra kerülni tőle.
volt egyszer a környezetemben alkoholista (néhány hónapig régebben lakótársam volt egy pár, a férfi ivott), nem használt neki se szép szó, se zsarolás, veszekedés semmi. persze nem én veszekedtem, hanem az asszonyka.
és ez a mondata is nagyon fontos a kérdezőnek: "ő rá abszolút de semmiben nem számíthatok!Mindent nekem kell megcsinálni megoldani ennyi erővel mindegy lenne ha egyedül élnék!"
tessék, itt a lényeg! ugyan mit keresne egy ilyen ember mellett?
Ugyanígy voltam, mint a férjed.
Új munkahelyen pár nap után jött a főnök, mondta, nagyon meg vannak elégedve velem, ezért kapok x pénzt, ami akkor nagy összeg volt. Fizetéskor vártak a kapuban, na megiszunk valamit? Én is az otthoni kisbabára hivatkoztam, mondtam, nem érek rá. Ekkor megkérdezte a főnök, mit gondolsz, miért kaptad a plusz pénzt? A végén már nem csak a plusz mamit ittuk el, hanem a fizetést is.
Öt év után úgy tudtam ennek az állapotnak véget vetni, hogy kiléptem a dolgozdából.
A következő munkahelyre már úgy mentem, olyan betegségem van, egy kortyot sem ihatok. Nehezen, de elfogadták.
Ha amúgy szereted és jó apának, embernek tartod, tehát nem vagy kiábrándulva belőle, hát fogjátok magatok keressétek fel a házi orvost, ill. az ideggondozót, ahová tartoztok, és szépen kapni fogja a gyógyszert, ami mellett nem ihat.
Ez az egyetlen megoldás, az én apukám is ilyen volt, hát el is lett küldve, mert veszélyes volt ránk. Ne hagyd, hogy idáig fajuljon.
(Ha elkezdi a gyógyszert biztos meg fog próbálni ráinni. Ekkor nagyon rosszul fogja érezni magát, ezért a gyógyszerre nem fog többet ráinni, és később ha elhagyta a gyógyszert már tudja tartani a mértéket. A másik megoldás a teljes absztinencia.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!