Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon miért gondolok erre?...

Vajon miért gondolok erre? Rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés

Igazából talán eddig még magamnak sem mertem bevalani amit megosztok itt veletek csak ha így kiírom talán rájövők?!A következő a szitu:Édesapám beteg(nagyon)és lehetséges,hogy nincs sok hátra neki.Ha nagyim mondogatja lehet már nemsokára meghal mindig azt mondom úgyan már és ha kérdezik az idemrősök,hogy van a válasz nem a legjobban de megyógyul majd.És már 1-2x eljátszottam a gondolattal ha esetleg elmenne közülünk akkor a megörökölt pénzből kifizetném az adóságomat(jel.hit.,szem.kölcs...).

Ez miért van?Nincs ez jól.

Igazából nem akarom,hogy meghaljon,de akkor miért gondoltam arra,hogy akkor talán helyre állnék(családom) anyagilag?

Létszíves normálisan válaszoljatok!Köszi

2010. jan. 25. 21:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, a halál hozzátartozik az élet rendjéhez, "az élet egy halálos betegség". És az is természetes, hogy ez eszedbe jutott. Most komolyan, szerintem ha apukád is érzi, hogy már nincs sok hátra neki, és tudja, hogy te nehéz helyzetben vagy (és igazán szeret), akkor ő lenne a legboldogabb, ha legalább ezzel segíthetne rajtad, hiszen az anyagiakat senki nem viszi magával odaátra, az itt marad. Gondolj arra, ha te szülő lennél, és hasonló helyzetben, már haldokolnál, és tudod, hogy a gyereked helyzete problémás, nem akarnád szülőként, hogy akár ezzel, amit tőled örököl, de jobb legyen neki?
2010. jan. 26. 00:23
 12/20 anonim ***** válasza:
Hehe :) Azért kicsit elmosolyodtam rajta de kicsit komolyra forditva a szot szerintem ez inkább elörelátás azaz elöretervezés mint gonoszság...
2010. jan. 26. 07:39
 13/20 anonim ***** válasza:

Nyilván előbb utóbb eszébe jut az embernek ilyesmi is, és normális esetben megriad ettől a gondolattól, mint ahogy nálad is, tehát sztem normális reakció.Az lenne a nem normális, ha semmi rosszat nem éreznél ennek kapcsán, és várnád a halálát , vagy ilyesmi.

De léGYszíves olyanokan ne írjál már, hogy "létszíves"....ez borzalmas:)

2010. jan. 26. 07:43
 14/20 anonim ***** válasza:
53%

Nem vagy rossz ember, csak nem állsz közel apukádhoz. ennyi. Ha a gyereked haldokolna, gondolom nem ilyesmin filozofálnál, attól függetlenül hogy esetleg apai ágról sokat örökölt.

Rossz ember akkor lennél, ha eltennéd láb alól.

2010. jan. 26. 09:09
 15/20 anonim válasza:
Hidd el nem vagy rossz ember amikor meghalt szeretett apósom a megdöbbenés és fájdalom után a párommal együtt ugyanígy járt az agyunk akaratlanul is. Mint később kiderült a párom testvéréknek is.
2010. jan. 26. 10:19
 16/20 anonim ***** válasza:

A nagymamám szokta mondogatni, hogy kinek is gyűjtögeti a pénzét, hiszen Ő már nem fogja élvezni, magával nem viheti.

Anyum meg majd elherdálja. Sajnos ez az élet "rendje", az örökös kapja amit kap, az elhunyt meg reméli a halálos ágyán, amit eddig tett, szép emlék marad, és nem csak a pénz miatt.

Mivel te szereted az apukádat, szeretnéd, ha csilliárd évekig veletek lehetne, egészséges lenne, ez nem számít számításnak, hogy na enyém lesz a pénze, végre. Egyszerűen tudod, az utolsó jó tette ez lesz, és baromira fog fájni a hiánya, örökség ide vagy oda.

2010. jan. 26. 11:19
 17/20 anonim ***** válasza:

Mert a pénzügyi dolgaidat komolyabban veszed mint az édesapád szenvedését.Az élet nem örök itt a földön , csak a pénz.Erősítsd meg magad, és a szeretet legyen előnyben.

Ha viszont édesapádat hívja az aminek jönnie kell, ne a te lelked bánja.

2010. jan. 26. 13:37
 18/20 anonim ***** válasza:
Keresed a rosszban a jót, ennyi!
2010. jan. 26. 16:26
 19/20 anonim ***** válasza:
50%
ma 07:43: légy szíves, nem légyszíves
2010. jan. 26. 18:06
 20/20 anonim ***** válasza:

Ez az egyik...:)

A másik pedig, hogy a "sztem" legalább olyan borzalmas! :)

2010. jan. 27. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!