Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti milyen külföldi nevet...

Ti milyen külföldi nevet választanátok a lányotoknak?

Figyelt kérdés
Magyart nem akarunk, mert unalmas és nem divatos ráadásul a mi családunk nem is magyar. Ilyenre gondoltunk Tóth-Wüthrich Sheila vagy Jacqueline. Szerintem nagyon jól stimmel a vezetéknévhez.
2014. okt. 27. 12:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Persze.....
2014. okt. 27. 13:19
 12/21 anonim ***** válasza:
94%

Tóth-Wüthrich Jelena, vagy Jelina.

Szerintem nagyon jól menne a vezetéknévhez, és Magyarországon is hivatalosan adható női név.

Nekem nagyon tetszik a Jelena, csak sajnos a vezetéknév eléggé magyaros és hülyén hangzana..:((

2014. okt. 27. 13:21
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

Válassz olyat, ami angolszász országokban is ugyanúgy hangzik, mint itthon.

Erika, Viktória, Emma, Anasztázia, Izabella... stb.

De az a sületlenség, hogy divatozásból olyan nevet akarsz adni a gyerekednek, ami miatt 100%, hogy cikizik majd a suliban, elcseszik felnőttkorában a pizzarendelését (rossz nevet írnak a számlára), mindenhol betűznie kell a nevét. ne akarj vele kiszúrni. Olyan nevet adj neki, amivel nem kell különcködnie, a különcöknek ugyanis keserves a gyermekkora. Mert az az ő élete, nem a tiéd. Ezért dönts felelősséggel.

Úgyis sok Lakatos Ármándó és Balogh Izaura van már ebben az országban, ne szaporítsd a számukat. Ez nem magyarkodás, hanem józan ész kérdése. (Minden országban az ország jellegzetességeinek megfelelő nevet kell adni. De még országon, vagy kultúrkörön belül is gondolkodni kell, nehogy visszaélésre adjon okot és szekálásra. Példa: Szerinted Németországban most egy Adolf H. monogramú gyerekkel micsoda kicseszést hajtanának végre a szülei? Vagy ha ugyanezt Amerikában teszik meg vele...)

Volt egy osztálytársam, D betűs családnévvel és mindhárom gyereknek D betűs keresztnevet adtak a szüleik. Mint valami mesefigurák...

2014. okt. 27. 13:26
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ehhez a családnévhez én az Elena, Eliza nevet választanám. Vagy olyat, ami fonetikusan írva nagyon hasonlít az eredetire, így nem tűnik a mi nyelvterületünkön sem idétlennek.
2014. okt. 27. 13:29
 15/21 anonim ***** válasza:
90%
Nem divatos magyarkodni... Ennyi erovel azzal is magyarkodsz ha magyarul irsz!! Engem Emesenek hivnak es nem divatbol adtak ezt a nevet...
2014. okt. 27. 13:31
 16/21 anonim ***** válasza:
89%
Szoval te mikulasi vagy, a Wüthrich meg svab? Mit kerestek Magyarorszagon?
2014. okt. 27. 13:33
 17/21 anonim ***** válasza:
54%
Mit szólsz az Emily-hez? :) Nagyon bájos név.
2014. okt. 27. 13:48
 18/21 anonim ***** válasza:
89%

[link]

Liptószentmiklós? Jártunk ott, vendégségben..

Ott mondta egy ebédnél a köszöntőben a felszólaló: Úgy jövünk ide, mintha haza jönnénk! A szlovák tolmács pedig fodított:DDD

"Magyart nem akarunk, mert unalmas és nem divatos"

Hej, de bolond vagy te. Szegény gyerek! ha úgy kap nevet, hogy mi a szórakoztató (nem unalmas) és divatos..

2014. okt. 27. 13:49
 19/21 anonim ***** válasza:
86%

"mert unalmas és nem divatos"

Van vagy 1000 magyar név, és kollektíven rámondod hogy unalmasak? Azt meg sosem értettem hogy lehet "divatos" egy név, a divat évente változik nagyjából, a neved meg 80 évig viseled magadon.

Amúgy mindkét név inkább a kormosok körében kedvelt, ha azok vagytok akkor teljesen jó.

2014. okt. 27. 14:54
 20/21 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Ha itt éltek Magyarországon, akkor a gyerek jobban jár, ha olyan nevet kap, amit itt (is) könnyen le tudnak írni, kiejteni, nem okoz bonyodalmat, nem kérdezik vissza 6x, hogy mégegyszer ismételje el, hogy mondta (?), stb.

Az alábbiakból választanék:

Rebeka, Izabella, Laura, Emma.

Az általad leírt nevek szépek, de Magyarországon sok akadályba ütközik majd ilyen nevekkel.

2014. okt. 27. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!