Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Család anya mikor és hányszor...

Petipatt kérdése:

Család anya mikor és hányszor csináljon magának külön programot a család rovására? Párom hét közben 1 alkalommal jár nyelv tanfolyamra, + két alkalommal hét közben ill 1 alkalommal hétvégén test edzésre hogy fogyjon le ill erősítse magát.

Figyelt kérdés
Emiatt este 8-9,30 között ér haza óvónő, 43 éves 53 kg. Mindkettőnknek van egy-egy 5. osztályos fia. A házi munkát emiatt nehezen ill csak részlegesen látja el. Ha főtt ételt szeretnék akkor menjek anyukámhoz ill rendeljek kész ételt magamnak ezt mondta mert ő hét közben nem hajlandó főzni. Megesik, hogy hétvégén sincs rá ideje. Mindketten dolgozunk, anyagiakban meg tudunk egyezni, de külön kasszán vagyunk családi házban. Napi 9-11 óra fizikai ledolgozott munka után álljak még neki magamnak főzni? Vagy esetleg a rendelt ételt ő fizeti? A minőségéről nem is beszélve mivel párom főztjét szeretjük. Gyerekekkel mikor foglalkozzunk? Mire ő megfőzi a saját étkét mert arra van ideje (fogyókúrás) 22 óra van kb mire ágyba kerül 22,30, mikor tudunk együtt lenni? Takarítás, bevásárlás, ügyintézésből kiveszem a részem, de egyedűl nem szeretném csinálni. Mivel alig vagyunk együtt és ez a kis idő is feszülten telik mostanában, mit tegyek. Fogadjam el a teendőjét mivel neki ez fontos és foglalkozzak én a gyerekekkel, egyek hideget, takarítsak, - mossak, -teregessek, -vásároljak be inkább egyedül a béke kedvéért, hogy megvalósíthassa álmát?

2014. okt. 23. 07:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%

Jó ég...előre leszögezem:NEM vagyok vérbenforgó szemű feminista, de ezen azért kicsit kiakadtam.

Úgy bírom, mikor a férfiak behisztiznek azon, ha az "asszony" nem nyalja fényesre a lakást, nem ő foglalkozik a gyerekekkel, nem ügyintéz még munka mellett.

Egyenjogúság van? Akkor tessék elfogadni, hogy mindketten dolgozó emberek vagytok,így az otthoni teendők is feleződnek. Éhes vagy, vagy nem megfelelő minőségű a rendelt kaja? Főzz te! Abban a 2-3napban, mikor ő a saját elfoglaltságait űzi, csináld te a házimunkát! Ha ez nem felel meg, akkor mondd azt, hogy intézze ő az otthoni teendőket, viszont akkor szépen tartsd is el.

Biztos én vagyok a hülye, de de szerintem így egál.

2014. okt. 23. 17:21
 12/18 anonim ***** válasza:
74%

Privátban kaptam, de itt válaszolok rá:

"Képes vagyok a kaja elkészítére, csak mível nem vagyok szakács és nem az én asztalom ezért nem szívesen csinálom. a másik, hogy a kerti munkáról( vetemény-zöldség, gyümölcs) nem is beszéltem. Az kinek a feladata?"

1. Talán az asszony szakács?

2. Talán olyan nehéz elkészíteni egy sült krumplit, tésztát, vagy egy melegszendvicset?

3. Mi van a kerti munkával?

Komolyan mondom, bár férfi vagyok, de ettől a hozzáállástól kinyílik a bicska a zsebemben. Tudtommal nem az őskorban vagyunk ahol a férfi vadászott, a nő meg gyűjtögetett, simán elvégezheted te magad is ezeket a feladatokat, a kertet meg illik közösen rendben tartani, vagy csinálja az akinek kedve van hozzá, nem kötelező saját kiskert.

Valószínűleg pont a te hozzáállásod vezetett oda, hogy a feleséged is inkább magára gondol, mint a "családra". Elvégre te elvárod hogy a "nehéz fizikai" munka után pihenhess, készen várjon a kaja, és még a kölykök se zavarjanak. Azt meg leszarod hogy a feleséged is dolgozik egész nap, de azért mellette neveljen gyereket, főzzön, mosson, takarítson...

Ht az ilyen hozzáállás manapság ide fajul, hogy a csicskáztatott fél megunja, és keres jobb elfoglaltságot.

2014. okt. 24. 09:42
 13/18 anonim ***** válasza:
27%

A probléma itt az, hogy nem a programok miatt nem csinál semmit, hanem amúgy sem. Azért legalább hétvégén illene főzni, ha már hétközben lusta.

Nem a programjai miatt van ez a helyzet.

Mikor törődik a gyerekeivel pl? Mikor csinál programot a férjével?

A házimunka közös tevékenység, miért kéne a férjnek egyedül csinálnia? Ugyanígy a gyerekek, két embet feladata.

Ha egy nő írt volna, hogy a férje hetente 3x programot csinálna egyedül és otthon meg se mozdulna, már mindenki leszemetezné, meg biztos k****ja van és mi az, hogy nem csinál semmit.. Érdekes ez.

2014. okt. 24. 09:58
 14/18 anonim ***** válasza:
64%

"legalább hétvégén illene főzni, ha már hétközben lusta."

heti 40 óra munka, 3 edzés, 1 nyelvóra, 2 gyerek, plusz a "nehezen vagy részlegesen", de ellátott házimunka. szeretnék én ilyen lusta lenni, csak sajnos lusta vagyok hozzá...

2014. okt. 24. 20:13
 15/18 anonim ***** válasza:
23%

A legtöbb nő ezt így csinálja. Érdekes mód elbírnak vele.

Nehogymár az én hobbim miatt a családom hiányt szenvedjen....magának van ideje főzni a családra nincs. Marha érdekes. A házimunkát nehezen látja el. Szerintem egy igazi nőnek, feleségnek, anyának nem előbbrevaló a maga szórakozása, mint a családja igényei.

2014. okt. 24. 23:05
 16/18 piroska és a farkas ***** válasza:
78%
nem lehet, h a feleség szivesen adna a férjnek abbol amit magànak főz, de a férj kijele.ti, h az nem kell neki? Mert itt egyedül a férj miatt gàz, h ninxs főtt étel, a gyerekek esznek az iskolàban.
2014. okt. 25. 08:37
 17/18 anonim ***** válasza:
83%
Bazz, ha éhes vagy főzz magadnak valamit, ha zavar a por, töröld le! Te sosem éltél egyedül? Ha nem szolgálnak ki éhen halsz, és megesz a kosz? Nem egy plusz gyerek vagy abban a házban. Felnőtt vagy, viselkedj is úgy!
2021. jan. 4. 10:56
 18/18 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem Ti szimplán nem vagytok egymásnak valók. Nincs itt semmiféle család, ami esetében családanyáról lehetne beszélni, ti csak éltek egymás mellett. Más az életstílusotok, más az életfelfogásátok, és annak alapján, hogy az anyagiakban sem egyeztek, és centizgeted itt, hogy ki mit csinál…. mintha 5 évesek lennétek, és a testvéredet szidnád, hogy mit nem hajlandó…

Egyébként meg: amelyik nő teljes állás mellett 43 évese jól néz ki, ad magára (sportol), egészségesen él (táplálkozás), tudatosan építi az életét (nyelvet tanul) ÉS mindemellett még stepfordi házitündérként fogadravaló főtt kajával vár esténként, patyolat lakásban nyalja állva a gyerekek se..gét, és téged akar szórakoztatni, amikor Te éppen nem dolgozol, azt nem az elvált nők piacán fogják fizikai munkás pasik felszedni…Kicsit nagyok az elvárásaid!

Az gondolom tetszik rajta, hogy csinos, nem? Hát…nagyon keveseknek adják a jó külsőt ingyen, tenni kell érte, az meg idő és pénz. A heti 3 sportot, meg az egészséges étkezést én inkább alapnak tekinteném, de nem vagyunk egyformák. Ok, azt elfogadom, hogy fizikai munka mellett neked már nincs szükséged edzésre, de kötve hiszem, hogy saját magának főz csak, az sokkal hihetőbb, hogy az egészséges kaját ti nem eszitek meg, ellenben elvárnád, hogy kétfelé főzzön. Hát főzzél magadnak, de egyébként te fizetsz az ő kajájáért? Ő miért fizetné a te rendelt kajádat? Külön kasszán vagytok, te se csinálsz semmit egyedül („Takarítás, bevásárlás, ügyintézésből kiveszem a részem, de egyedül nem szeretném csinálni.”) szóval miért is kellene NEKI főznie RÁD?

Az meg mióta bűn, hogy képezi magát, nyelvet tanul? Azért, mert neked nincs rá igényed, neki még lehet. Elvált, tehát már lehet némi tapasztalata abban, hogy mennyire éri meg önmaga igényeit feladva, mindennek a legvégére sorolva családanyát (akarom mondani: házicselédet, ahogyan azt itt ezt a fogalmat páran értelmezik) játszani. Tiszta sor, hogy saját maga az első! Ugyan mit kap tőled, te mit nyújtasz neki, ami miatt úgy gondolod, hogy neked járna, hogy munka után inkább neked főzőcskézzen?

Keress magadnak olyan nőt, akit eltartasz, és akkor majd lehet igényed arra, hogy a te szabályaid szerint éljen. Hangsúlyozom: rohadtul semmi keresnivalótok egymás mellett.

2021. márc. 4. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!