Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Alexandra és jázmin név...

Alexandra és jázmin név beceneveit mondanátok? Ezek tucat nevek?

Figyelt kérdés
2010. jan. 23. 13:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

az Alexandrára tudok csak: Szandi, Szandra, Alexa... Esetleg Szancsi, Szancsó, ha a mai tinilányokat akarjuk követni...

Ez elég elterjedt név szerintem, bár közel sem annyira, mint mostanság pl. a Vivienn...

A Jázminról nyilatkozni nem tudok, csupán annyit, hogy nekem nem tetszik, de nem is nekem kell, hogy tetsszen... Bár én a saját nevemet is rühellem (Anett) :D

2010. jan. 23. 13:32
 2/13 anonim ***** válasza:
61%

Jázmin:Jázi,Jáz,Mina,Minácska,Mini,Minike

Alexandra:Alexa,Szandra,Szandrácska,Szandri,Szandi,Alexia

szerintem a Szandi tucat név,Jázmin meg gyönyörű (:

2010. jan. 23. 13:37
 3/13 A kérdező kommentje:
alexandra vagyok növremgyereke jázmin
2010. jan. 23. 13:39
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Alexandrának még a Lexi
2010. jan. 23. 13:43
 5/13 anonim ***** válasza:
70%

Az Alexandra szerintem tucatnév, rengetegszer előfordul. Becézései: Ali, Alexa, Szandra, Szandi, Szancsó, Szancsi, Szaszi, Sziszi, Szani, Lexi, de leggyakoribb a Szandy.

A Jázmin elég ritka név.

Becézési lehetnek: Jazi, Mini, Mina, Mincs, de szerintem ez egy olyan név, ami sokkal szebb, ha nem becézzük.

2010. jan. 23. 13:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Az Alexandrának nagyon sok becézése van: Szandra, Szandi, Alexa, Lexi. A Jázmint nem tudom, hogy magyarul hogy becézik. Jazzie-nek, Jaz-nek lehet becézni angolul. Nekem az a meglepő, hogy azt mutatja a gyakori nevek listája, hogy a Jázmin nagyon gyakori név Mo-n (4-dik volt a listán), de én személyesen egy embert sem ismerek/ismertem, akit így hívnak. Ez biztos, hogy csak az elmúlt pár évben lett ilyen felkapott, nem hiszem, hogy nagyon sok van belőle 5 éves kor fölött. Én a Jázmin nevet szeretném adni, ha lányom születik, de mi külföldön élünk és itt nem olyan gyakori név (43-dik a 100-as listán, és egyre esik vissza). Az Alexandra meg nem újkeletű név, már 15 éve is elég sok volt belőle, de jó, mert amúgy majdnem minden nyelven ugyanúgy van leírva és könnyen ki tudják mondani, lehet sokféleképpen becézni is.
2010. jan. 23. 13:45
 7/13 anonim ***** válasza:
Én is Alexandra vagyok, engem a rokonaim Szandinak hívnak, a barátaim pedig úgy, hogy Szasza. Ha jól láttam a Szaszát nem írta senki. Bár a Szabolcsot is szokták így becézni :)
2010. jan. 23. 18:24
 8/13 anonim ***** válasza:

Alexandra becézése lehet az Alex (Flashdance c. film alapján), én ezért a becézésért adtam a lányomnak második névnek ezt...

Jázmint most felkapták és 1-2 év alatt elcsépelik, ezelőtt 5 évvel ritka volt, de sajnos...

2010. jan. 24. 14:42
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel Jázmin vagyok, ami születési időpontomban nem volt népszerű(sőt!). Engem az oviban Minának becéztek. vagy Jázminkának. A suliban csak Jámin voltam, vagyis elsőben és másodikban. Harmadikban jött A Dzsezmin(jasmine-ből),abból a Dzsezzi, Dzsidzsi,Dzsimdzsirim,Dzsezz. A Dzsezzből a Jáz.

Két Alexandrát ismerek(nem,hármat),azok becenevei: Alexa,Axa,Szöszö,Szandi,Szasza,Szandra,Szandika.

2011. márc. 20. 02:07
 10/13 anonim válasza:
Én is Alexandra vagyok és engem Szandinak Szindynek de van amikor a vezetéknevemen szólitanak.
2012. máj. 4. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!