Mit tegyek ha a férjem nem foglalkozik velem és a kisfiunkkal (3 hónapos)? Levegőnek vagyunk nézve! Úgy érzem, hogy csak arra kellek hogy legyen étel tiszta ruha meg aki kitakarít! Meddig lehet ezt bírni így?
Természetes dolog, de sajnos ilyenkor az apukák háttérbe szorulnak akár tetszik, akár nem. Ahogy a kismamáknál kialakulhat szülés utáni depresszió, úgy az apukákat is megviselheti az új életforma. Az ő vállára is nagy teher került, nagy felelősség hárul rá is, el kell tartania a családját, nem mindegy most már mennyit keres, stb.
Legtöbbször az anyukák sem veszik észre magukon hogy elutasítóbbak, és talán néha nem figyelnek eléggé a férjükre is.
Nekem lenne egy tippem, talán érdemes kipróbálni: Érezd úgy, hogy nem egy gyereked van, hanem kettő. A baba, és a férjed. :)
Próbáld kicsit megtartani a régi kis apró szokásokat, figyelmességet, próbáld őt is bevonni a baba gondozásába, de mindenek előtt hatalmas türelem kell nemcsak a babához, de az apukához is.
Valahogy azt kellene nála elérni, hogy fontosnak érezze magát, és ne úgy lássa a saját életét hogy a sarokba van dobva. Tehát ne úgy nézzen ki a család, hogy Anyuka-Baba és valahol hátul az Apuka, hanem úgy, hogy Anyuka-Apuka és a Baba.
Én is egy apuka vagyok, hasonló gondom volt nekem is, de ma már tudom mi volt a probléma, és párommal ügyesen megoldottuk a konfliktusokat.
A 13:16-os hozzászóló vagyok.
Abból amit írsz az derül ki, hogy még nem tudja/akarja feldolgozni, hogy a hobbijainak háttérbe kell szorulnia. Nekem is voltak hobbijaim, de lassan leépítettem, mert rájöttem hogy már apa vagyok és nem gyerek.
Érdekes, de általában az apukák akkor kezdik igazán szeretni a gyermeküket amikor valami visszajelzést kapnak, például egy mosoly, vagy amikor kimondja a gyerek, hogy "papa".
Szóval mi férfiak nem tudunk "elájulni" akár egy idegen kisbabától mint a nők. Valószínűleg később ha a baba nagyobb lesz és jönnek kedves visszajelzések az apuka felé akkor a férjed is átértékeli a dolgokat. Sok sikert kívánok.
Gondolkozz el rajta te miben hibáztál ha eddig nem volt ilyen... Biztos minden megszűnt számodra a gyereken kívül, és hisztis lettél, és mindig a gyereket helyezed előtérbe! A legtöbb anyuka elköveti ezt a hibát! Biztos azt akarod hogy ő is üljön egész nap otthon mint ahogy te mert szültél és nem tudod elfogadni hogy az ő munkája is ugyanannyit ér mint a tiéd! Lehet hogy irigy vagy rá mert ő még elmehet valahova. Az ilyen hibákba mindig belesnek az anyák... Sok férfi nem tud mit kezdeni egy ekkora gyerekkel.
De talán vele kéne megbeszélni, ha ő nem akar mi akkor sem tudjuk mi lehet a valódi oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!