Betennéd a szüleidet az öregekotthonába?
10:45-ös. Elsírtam magam azon amit leírtál.:(
Amúgy, hogy válaszoljak is, én tuti nem adnám be. Nem lenne szívem! Ennyi jár nekik... meg sajnos a nagymamám is úgy halt meg, hogy anyám beadta kórházba mert nem bírta ápolni. És egy fürdetés alkalmával halt meg. Még annyit sem tudtam neki elmondani, hogy mennyire szeretem!!!:( akkor megfogadtam, hogy én biztos mellettük leszek végig ameddig csak kell, mert még egy ilyet nem fogok kibírni az biztos...
22/L
Az öregek otthona nem feltétlenül pejoratív fogalom, nem "beadni" kell őket, hanem velük megbeszélve beköltöztetni.
Vannak kitűnő öregek otthonai, új építésű, modern, különszobás intézmények, ahol kellemes környezetben, folyamatos egészségügyi felügyelet mellett élhetnek. Bár kétségtelen, ilyen intézménybe való bekerüléshez zsebbe kell nyúlni, illetve folyamatosan fizetni a havidíjat.
Ez érdekes, én személy szerint az anyámat mint a huzat, elintézném, hogy egy kényelmes otthonban penészedjen. Bocsánat, de nem vagyunk egyáltalán kapcsolatban egymásssal, nem beszélünk, azt sem tudom mi van vele, egy hülye alkoholista p@csa.
Viszont a nagyszüleimet mindennél jobban szeretem, ők neveltek, és abban a pillanatban ahogy szükség van ápolásra máris ott vagyok, segíteni őket, szerencsére nincs rám szükség, mert majd kicsattannak az erőtől pedig elég idősek már, és nagyon szeretném, ha még legalább ezer évig ilyen jól lennének. Nagyon szeretem őket. Értük bármit.
Hangzott el itt már minden, fekete és fehér, igen, nem. Lehet vitázni a dolgon, de nekem az a véleményem, hogy addig, amíg valaki nem került még ilyen helyzetbe, az ne jelentse ki előre határozottan hogy nem, mert nem tudhatja előre. Könnyű innen a gép mögül eldönteni a dolgot addig, amíg a családtag egészséges, de nem tudjuk elképzelni, milyen lesz, ha már nem lesz az. Igenis, van olyan helyzet, ahol egyszerűen nincs más megoldás. És aki nem látott még "öregek otthonát", az el sem hinné, hogy vannak szerencsére olyan kultúrált helyek, ahol légkondis, fürdőszobás szobák vannak gyönyörű kerttel és lekiismeretes ápolószemélyzettel. Úgy gondolom, mindenképp jobb megoldás, mint egy kórházi elfekvő... Az államilag finanszírozott betegápolás szinte csak papíron létezik, mert nincs rá elég ember, ez a forma napi egy-két órás segítséget jelentene csak, a magánápolás pedig megfizethetetlen, értsd több száz ezer forint. És aki egyedülállóként reggeltől estig dolgozik és örül hogy van egy munkahelye, mert a mai világban már ez is nagy dolog, és nincs más családtag, aki tudna segíteni, az mégis hogyan tudná másképp megoldani beteg hozzátartozója gondozását, akit már egy órára sem lehet magára hagyni??
Azért érdekes, hogy az itteni sok "nem" ellenére az idősotthonok olyannyira zsúfoltak, hogy a legtöbb helyre csak több éves várakozással lehet bejutni... hm..
Az utolonak nagyon igaza van, amig az embereknek csak szóban kell ellátni egy beteget, addig könnyen szövegelnek. De aki már volt ilyen helyzetben, az tudja, hogy ez nem ilyen egyszerü.
Elöször is az anyagi oldalt sem szabad elfelejteni - akinek nincs pénze arra, hogy évekig otthon maradjon egy beteg családtaggal, az nem fogja tudni így megoldani - és éppen ezért nem fog tudni ápolót fogadni mellé. A másik, hogy a legtöbb ember nem tudja, hogy mit jelent egy beteg embert gondozni - és a testi betegséggel még csak kijön valaki, de egy pszichikailag beteg (Alzheimer, Parkinson és még sok-sok más) gondozása nem az, aminek sokan gondolják. Amikor minden nap el kell ugynazokat mondani, odafigyelni rá, mint egy pici babára - csak éppen semmi esély sincs arra, hogy valamit elérsz vele - és ezt évekig... Ez annyira fel tudja örölni az embert, ahogy egy kivülálló el se tudja képzelni.
Én majdnem 10 évig gondoztam anyósomat, akinek üldözési mániája volt (beállitott gyógyszerkezelés mellett) és a végén nekem is állandó gyógyszerekre volt szükségem, hogy ne kapjak idegösszeomlást, meg a házasságunk is majdnem ráment. És nekem még jó volt a helyzetem, mert otthon tudtam vele maradni - ha még munkába is kellett volna járnom, akkor én lennék a következö eset, akit ápolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!