Betennéd a szüleidet az öregekotthonába?
Szia!
Aki nincsen ebben a cipőben,az nem értheti meg ezt.Én gondozom a nagymamámat,aki a szobában végzi el a dolgát,mert nem tud wc-re menni.Mivel tiszta az elméje,így nem akar és én nem tudom őt sem otthonba,sem kórházba tenni,pedig mindenkinek jobb lenne,mert nekem mellette van 2 gyerekem,akik ezt látják és felfogják,hogy mi történik.A saját gyerekei nem törődnek vele,csak én az unoka és a párom.Nagyon nehéz.Még csak 29 éves vagyok,de már bele csöppentem ezekbe a dolgokba.Bárki mielőtt elítélne,csak gondolja végig,nehéz,nagyon nehéz.Lelkileg is és erővel is (ráadásul ő 96 kiló én 64kg vagyok és emelgetni kell még a benti wc-re is).
A válaszom,igen,be tenném egy otthonba,ha tehetném és csak hétvégente hoznám haza.
Érdekes kérdés. Az én szüleim engem nem nagyon neveltek, sőt két nővéremet sem. 14 évesen elzavartak, alkoholisták, mamámhoz költöztem... hagyjuk.
De éppen mostanában zajlik a család másik felénél egy ilyen eset. Apósom apukája beteg, Alzheimer kórja van. Kialakítottak maguknál egy sját lakrészt és odaköltöztették. Apósom nap, mint nap cserélgette rajta a pisis ruhákat, majd pelenkázni kezdte. Az apja hol megismerte, hol nem, hol elfogadta az ételt, hol a fejére öntötte. A tükörképével beszélgetett, hogy tőle elvették az otthonát, kisemmizték, fogva tartják, másnap vígan nyírták együtt a füvet. Mivel anyósom és apósom is dolgoznak, nem mindig volt felügyelete a papának, és sajnos egyre sűrűbben előfordult, hogy elcsavargott, nem talált haza, utcán szedte össze a rendőrség, a nevét sem tudta megmondani. Egyre rosszabb volt a helyzet, papa már az ablaküveget is kitörte, szerencse, hogy nem esett bele, senki nem volt otthon. Láncfűrésszel esett az ajtónak, meg ilyenek.
Sok-sok tanakodás és sírás után nagy nehezen rászánták magukat, hogy otthonba adják, ott relatív vigyáznak rá, van kert, ahol sétálhat, naponta mennek őt látogatni, hetente haza is viszik, karácsonykor is kinn volt, újévkor is. Nehéz döntés volt. De papa már veszélyes volt önmagára. :'(
Arra nagyon kiváncsi lennék, hogy akik itt nagy hangon kijelentik, hogy ök saját maguk ellátnák a magatehetetlen szükölet, azok közül hányan próbálták már ki, hoyg ez mit jelent a valóságban, hogy lehet a gyakorlatban megcsinálni.
A legtöbb ember erre ugyanis nem képes, se fizikailag, se szellemileg, és anyagilag se tudja megoldani.
Ha elolvassátok az elözö néhány választ, amikor valaki tényleg ilyen helyzetbe került, akkor nem árt elgondolkodni ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!