Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Betennéd a szüleidet az...

Betennéd a szüleidet az öregekotthonába?

Figyelt kérdés
Ha már te kéne etessed, cseréljed a pelenkáját stb. öregek otthonába adnád, hogy más gondozza, vagy vállalnád az ápolását?
2010. jan. 21. 18:31
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem lennék képes betenni az öregek otthonába édesapámat (anyukám már nincsen). Ő az, aki felnevelt aki velem volt ha szomorú voltam és vígasztalt ha megbántott valaki. Mindent amit az életben elértem, neki köszönhetem! Ő fizette a továbbtanulást, ő tartott el míg lediplomáztam. Nyilván dolgoznom mindenképpen kellene, addig fogadnék egy ápolót hozzá, hogy ne legyen egyedül de munka után minél több időt töltenék vele és próbálnám megszépíteni az utolsó néhány évét. Hála istennek nagyon fiatalos, virgonc apukám van, úgyhogy egyelőre a találkozót is nehéz összehozni (csak telefonon érem utol) mert mindig megy valahova, mindig intéz valamit. Soha senkit nem fogok úgy szeretni ahogy őt, bármit megtennék érte és azt végképpen nem hagynám, hogy egyedül haljon meg idegenek között.
2010. jan. 22. 00:08
 22/39 anonim ***** válasza:
23%
00:01-esnek: Én nem értelek meg.
2010. jan. 22. 06:14
 23/39 anonim ***** válasza:
91%
Tisztességesen fölneveltek mind a háromunkat,így semmi esetre sem adnám őket öregek otthonába! Nem lenne szívem hozzá. 21/L
2010. jan. 22. 08:05
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Most azt mondom, hogy soha. De volt egy barátnőm, akinek az apukája annyira lebetegedett, hogy pelenkázni kellett, meg stb. szóval egész napos ápolást igényelt. A barátnőm egy darabig bírta, de mivel dolgozni ugye nem tudott, szép lassan kezdtek szegényedni (a férje annyit nem keresett, hogy el tudja egy fizuból tartani a családot), és lassan már a papa gyógyszereit is alig tudták fizetni. Ezért akármennyire is fájt, beadta egy otthonba. Majd megszakadt a szíve, de nem volt más választása. Mindennap látogatja, és több órát ott van nála. Szóval ilyen esetben, lehet, hogy én is elgondolkodnék.
2010. jan. 22. 08:30
 25/39 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Aki nincsen ebben a cipőben,az nem értheti meg ezt.Én gondozom a nagymamámat,aki a szobában végzi el a dolgát,mert nem tud wc-re menni.Mivel tiszta az elméje,így nem akar és én nem tudom őt sem otthonba,sem kórházba tenni,pedig mindenkinek jobb lenne,mert nekem mellette van 2 gyerekem,akik ezt látják és felfogják,hogy mi történik.A saját gyerekei nem törődnek vele,csak én az unoka és a párom.Nagyon nehéz.Még csak 29 éves vagyok,de már bele csöppentem ezekbe a dolgokba.Bárki mielőtt elítélne,csak gondolja végig,nehéz,nagyon nehéz.Lelkileg is és erővel is (ráadásul ő 96 kiló én 64kg vagyok és emelgetni kell még a benti wc-re is).

A válaszom,igen,be tenném egy otthonba,ha tehetném és csak hétvégente hoznám haza.

2010. jan. 22. 09:36
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha dolgozom még, amikor erre kerülne sor, akkor biztosan elhelyezném egy ilyen otthonban. Azért írom ezt, mert szerencsém van egy olyan otthonban dolgozni, ahol látom, hogy szívvel, lélekkel gondozza az időseket minden kollégám. Sajnos nehéz bekerülni egy ilyen otthonba, mert nagyon sok a várakozó, a drága ápolási díj ellenére is. Ha olyan szerencsém lesz, hogy már nyugdíjas leszek és akkor fog ápolásra szorulni, akkor viszont természetesen én fogom ápolni, mert megérdemli!!
2010. jan. 22. 17:20
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés. Az én szüleim engem nem nagyon neveltek, sőt két nővéremet sem. 14 évesen elzavartak, alkoholisták, mamámhoz költöztem... hagyjuk.

De éppen mostanában zajlik a család másik felénél egy ilyen eset. Apósom apukája beteg, Alzheimer kórja van. Kialakítottak maguknál egy sját lakrészt és odaköltöztették. Apósom nap, mint nap cserélgette rajta a pisis ruhákat, majd pelenkázni kezdte. Az apja hol megismerte, hol nem, hol elfogadta az ételt, hol a fejére öntötte. A tükörképével beszélgetett, hogy tőle elvették az otthonát, kisemmizték, fogva tartják, másnap vígan nyírták együtt a füvet. Mivel anyósom és apósom is dolgoznak, nem mindig volt felügyelete a papának, és sajnos egyre sűrűbben előfordult, hogy elcsavargott, nem talált haza, utcán szedte össze a rendőrség, a nevét sem tudta megmondani. Egyre rosszabb volt a helyzet, papa már az ablaküveget is kitörte, szerencse, hogy nem esett bele, senki nem volt otthon. Láncfűrésszel esett az ajtónak, meg ilyenek.

Sok-sok tanakodás és sírás után nagy nehezen rászánták magukat, hogy otthonba adják, ott relatív vigyáznak rá, van kert, ahol sétálhat, naponta mennek őt látogatni, hetente haza is viszik, karácsonykor is kinn volt, újévkor is. Nehéz döntés volt. De papa már veszélyes volt önmagára. :'(

2010. jan. 23. 07:17
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Arra nagyon kiváncsi lennék, hogy akik itt nagy hangon kijelentik, hogy ök saját maguk ellátnák a magatehetetlen szükölet, azok közül hányan próbálták már ki, hoyg ez mit jelent a valóságban, hogy lehet a gyakorlatban megcsinálni.

A legtöbb ember erre ugyanis nem képes, se fizikailag, se szellemileg, és anyagilag se tudja megoldani.

Ha elolvassátok az elözö néhány választ, amikor valaki tényleg ilyen helyzetbe került, akkor nem árt elgondolkodni ezen.

2010. jan. 23. 08:08
 29/39 anonim ***** válasza:
95%
NEM. édesapám most szilveszterkor halt meg. fél éve pelenkázni kellett, fürdetni, etetni, foglalkozni vele,mint egy pici babával. Nem adtam be, szóba sem jöhetett. Mindezt úgy, hogy terhes voltam, nemrég szültem. Nem tudott már magáról semmit, de mikor rám nézett látszott a szemében, hogy hálás a törődésért, azért, hogy nem adtuk be, és szeret...
2010. jan. 24. 10:45
 30/39 anonim ***** válasza:
0%
Kifogásokat keresni a legkönnyebb út...
2010. jan. 24. 11:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!