Meglehet oldani anélkül, hogy ártanék neki?
már jó ideje a párommal élek és a leendő anyósommal (külön házban egy telken) sokszor ütközöm abba, hogy jó lenne már ebben a kerületben intézkedni. anyósom mivel egyedül van a fiával kap több támogatást is (gáz villany stb) ha engem bejelentenének ide ideiglenes lakcímre akkor elvesztené ezeket a támogatásokat? vagy van erre valami megoldás?
nem szeretnék vele kicseszni mert perpillanat melónélküli vagyok és nem szeretném ha a támogatásokat elvennék tőle...
ok tényleg kicsit félreérthetően fogalmaztam...
az van, hogy nem ő tart el minket, viszont a kisház amiben élünk a párommal nincs bejegyezve sehova. szóval elméletileg egy háztartásban lennénk...
(csak azért írtam le hogy külön házban, hogy ne az legyen, hogy rajta élősködök és még a támogatásokat is el venném tőle:S)
szóval ha egy háztartásban él most a fiával (nyugdíjasként) és így kapja a támogatásokat és én ideiglenesen bejelentkezem mint egy harmadik kereső képes akkor nem fogja elveszíteni a támogatásokat?
A támogatásoknál a közös háztartásban élők jövedelmét veszik figyelembe.Ha az egy főre jutó jövedelem a meghatározott minimum alatt van,akkor jár a támogatás.Ez ma kb.30.000.- Ft lehet,a pontos összeget nem tudom.
Ha munkanélküli vagy,és álladóra bejelentkezel,akkor a párod és anyósod jövedelme nem kétfelé,hanem 3 felé osztódna.Így a támogatás méginkább jár.
Akkor lenne gond,ha később valamelyikőtök jövedelme komolyan megemelkedne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!