Csajok! Akik olvasták Csernus könyvét: Nektek a könyv olvasása után nem lestek rosszul, ha egy olyan egyénnel (pasi/munkatárs/barátok/ismerősök) hoz össze később a sors, akikről a könyvében írt? (bővebben lent)
Nemrég olvastam el a két könyvét: "a nő" meg "a férfi".. azóta "másként nézek" másokra, nőkre, férfiakra, barátokra, szüleimre...
pl.: nemrég találkoztam egy sráccal (randi keretében) én kb. 50 kg-vagyok ő 90kg volt. Amikor meglátott -végignézett rajtam - és rögtön azt kezdte ecsetelni, hogy hát fogyózik, meg mindent megtesz azért hogy jó pár (!) kilót leadjon - pedig semmit, még egy mukkot sem szóltam az alkatára - már az első perctől kezdve elfogadom az embereket a testsúlyukkal együtt, mert mi van ha betegség következménye, meg hát mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen testsúllyal érzi jól magát... de ezt így direkt nem mondtam el neki, főleg az első randin nem tárulkozok ki ennyire... no mindegy, szóval pár óra múlva meglátott egy mcDonalds-ot és mondta, hogy menjünk be. Ő egy nem tudom milyen menüt kért magának, én meg csak egy szenyót... ahogy leültünk az asztalhoz és beleharapott, azt mondta, hogy hát, talán nem ezt kellene ennie, most hogy fogyózik .. hááát... ja- én is így gondoltam, vagy legalább egy salátát vett volna a mekiben, vagy egy kávét, vagy valami mást... Szóval ezzel arra akartam kilyukadni, hogy miért kell megjátszani magát az embernek? Ha nem akar lefogyni -egyáltalán- miért mondta azt hogy zavarja a saját súlya? vagy ha le akar fogyni, miért nem tett/tesz meg mindent azért? Csak azért mondta, hogy ne legyen csesztetve a későbbiekben? Tudom, baromi nehéz ellenállni, de ha talán nem kocsival mentünk volna, hanem gyalogosan (sokszor mászkálok gyalog, így ez nekem nem jelent problémát), akkor azt mondtam volna, hogy nem baj, gyalogoltunk x km-t már ma, úgyhogy megérdemled...de annyira kényelmes életmódot folytat(ott), hogy ezt így nem mertem volna neki mondani... úgyhogy szépen megmondtam neki, hogy ez így a részemről nem jön össze (a randi folytatása). A következőket ugyan nem mondtam el neki, de úgy gondolom, hogy ha ennyire nem bízik magában, és ha ennyire nem tudja eldönteni hogy mit akar, akkor szerintem semmi értelme folytatni... Tudom, különbözőek vagyunk, valaki meg pont ilyen pasira bukik :)
De egy csomó más területen is találkoztam hasonló ellentmondásokkal, olyan emberekkel akik az egyik mondatukkal ütik agyon a másik mondatuk értelmét... Most meg, meg vagyok egy kicsit zavarodva, hogy most mi van? Eddig is voltak ilyen esetek, csak nem figyeltem fel rájuk??? Nálatok is voltak/vannak ilyen esetek? Hogyan reagáltatok /reagáltok olyan emberre, akik -nem tudom másként megfogalmazni - de már nem hitelesek számotokra? (egyik mondatukkal ütik agyon a másik mondatukat)?
KÉREM, CSAK AZOK KOMMENTELJENEK, AKIK NEM A SZERZŐ VAGY ANNAK A MŰVÉT KÍVÁNJÁK SZAPULNI, MERT AZ OFF-NAK FOG SZÁMÍTANI!
Én nem olvastam egyik könyvet sem,bár ismerőseim közül sokan megtették.Az az igazság,hogy én kicsit félek tőle,pont azért ,hogy másképp fogok az emberekre nézni.Sok könyvet olvastam párkapcsolatokról,amelyek nagyon érdekesek voltak viszont,és már a saját környezetemben vettem olyan párkapcsolatokat észre,amelyek példák lehettek volna egy-egy párkapcsolati problémánál.Szeretném elolvasni,talán,ha lesz bátorságom:)
21 l
utoslso valaszolo! irnal legyszi par konyvet?
kerdezo: szerintem nem kell egybol ennyire elitelni valakit. en sem szeretem ha valaki nem hiteles, hazudozik, ketszinu,stb. es kerulom is az ilyen embereket amint ezt felismerem bennuk. viszont egy fogyokura -mekis menu nem szamit feltetlenul drasztikus ellentmondasnak, legalabbis nem ebben a kontextusban. ha jol ertem, a fiu nem egy drasztikus fogyokura kozepen tartott, hanem csak tervezett egyet. vagy nemreg belevagott ugyan (ki tudja hanyadszorra) de nem foglalkoztatja annyira hogy komolyan betartsa, hosszu tavon. o is tudja hogy nem mekis kajat kene ennie. te viszont szerintem nem tudod hogy mennyire nehez lefogyni es utana meg is tartani a sulyod. viszont o most azt hiszi hogy a sulya miatt hagytad fakepnel.
viszont reszben igazad van, a leirtak alapjan a fiunak nincs eleg onereje es hatarozatlan,tehat ez alapjan ertheto ha nem akarsz vele ujra talalkozni.
Kedves 19:57-es!
Amit olvastam és jónak találtam azok a következőek voltak:
Gary Chapma:Egymásra hangolva és a Változzunk együtt!
John Gray:A férfiak a Marsról,a nők a Vénuszról jöttek
és ami aranyos:
Suzy Almonds:101 dolog,amit jó lett volna tudni a férfiakról
Olvastam Csernus könyveit, és azóta tényleg másképp nézek az emberekre. Valahogy kicsit átvettem ezt a csernusi szemléletmódot, illetve könnyebben megkülönböztetem a valóban érett, felnőtt embereket a szellemileg és lelkileg gyermeki szinten ragadtaktól. Nem tagadom, hogy ha azt látom, hogy az illető egy rakás szerencsétlenség, aki maga alatt vágja a fát, hárít, és nem vesz tudomást arról, hogy a saját életét csak ő terelheti normális irányba, senki más, akkor én sem erőltetem a további ismeretséget.
A fenti gyorséttermes példából nekem is az jön le, hogy az illető srác tisztában van vele, hogy jelen fizikai formájában távol áll az adoniszitól, szavakban képes is megfogalmazni, mit _kellene_ tennie, aztán mit csinál? Némi lamentálás után beül egy gyorsétterembe (holott nagyon is jól tudja, hogy ott csupa hízlaló, egészségtelen kaját lehet kapni), és felzabálja a fél boltot...
Számomra ebből az jön le, hogy ő egy gyenge ember, és ha ilyen kérdésekben gyenge, akkor más kérdésekben is az. Nekem pedig nincs szükségem gyenge emberekre, hogy aztán pátyolgathassan a lelkét, és vigasztalón simogassam a buksiját. Nekem egy egyenrangú, magabiztos társ kell, nem egy védelemre szoruló kisfiú...
Nincs értelme ezt tovább ragozni, ez a kapcsolat már az elején el lett volna szúrva.
És igen, nap mint nap tapasztalom a sok, magát felnőttnek gondoló, de valójában a végletekig gyerekes ember hülyeségeit. Ha valaki elveszti előttem a hitelét, annak nem tudok megbocsátani, mert tisztában vagyok vele, hogy az illető magának köszönheti azt, hogy egyik hazugságból a másikba esik úgy, hogy közben azt sem tudja, ki ő és mit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!