Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogilag megoldható valahogyan,...

Jogilag megoldható valahogyan, hogy a férjem másik kapcsolatából származó gyermekei ne örököljenek abból amit mi a közös gyermekeinknek szeretnénk hátrahagyni?

Figyelt kérdés
Nem kisemmizni akarom őket, de én nem azért dolgozok, hogy nekik több jusson, hanem azért, hogy a közös gyermekeinknek több legyen. A házasság alatt jogilag minden 50-50%-ban a miénk (nincs szerződés), de ha csak a belefektetett pénzt és munkát nézzük, akkor én többet tettem hozzá, mert mindenemet beleforgattam pl. örökség, saját lakás ára, a szüleimmel együtt csináltam a vakolástól kezdve a burkolásig, csinosításokig mindent...
2014. szept. 11. 12:48
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
40%
Szomorú, hogy egyes férfiak a saját gyerekeiket kizárják a vagyonból, csak azért, mert feleséget váltottak (nem a kérdezőre vonatkozik), csak számomra egyszerűen érthetetlen. Akármelyik nőtől is van ugyanúgy a saját gyereke.
2014. szept. 11. 14:19
 12/36 anonim ***** válasza:
82%
előzőnek: nem a férfi akarja kizárni, hanem a nő a saját vagyonát akarja csak a saját gyerekeire, és nem a másik nő gyerekeire hagyni. szerintem ez teljesen érthető.
2014. szept. 11. 14:40
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
12 Igen ez inkább 6-os válaszadónak szólt, ő nem kertelt, megmondta, hogy hogyan akarják kitúrni a jogos örökösöket a vagyonból. Azt én is értem, hogy a saját vagyonát nem akarja a kérdező más gyerekére hagyni.
2014. szept. 11. 15:03
 14/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nekünk is ki kell majd kérnünk ügyvéd segítségét, de előtte szeretnénk kicsit tájékozódni a lehetőségeinkről. Gondoltunk arra, hogy a ház az én nevemre kerüljön, de a halálom esetén a férjem is örökölne és akkor az ő része megint az összes gyermeke között öröklődne tovább. A másik, hogy a gyerekekre iratjuk a házat, mi haszonélvezők leszünk, de akkor egy esetleges szükséghelyzetben nem tudnánk eladni a házat.

A házat az esküvőnk után vettük és kezdtük el építeni/felújítani, eredetileg is 50-50%-ban került bejegyzésre. Akkor még nem kerültek a képbe a gyerekek. Az, hogy ki volt előbb, kicsit bonyolult, mert elméletileg a fiúk előbb születtek, még a megismerkedésünk előtt, de a férjem sem tudott róluk, ezért nem úgy rendeztük be az életünket.

Sajnos az általam beleforgatott pénzekről nincs minden lepapírozva, tehát hiába tudjuk mindketten, hogy hogyan is volt, ez egy bírósági/örökösödési eljárás során nem állná meg a helyét.

2014. szept. 11. 15:45
 15/36 anonim ***** válasza:
45%

Én megértem a kérdezőt mert van egy hasonló ismerősöm. Váláskor mindent ott hagyott az első gyereknek,második házasságából származó gyereknek is akart legalább egy lakást örökségnek. Második sem érheti azért hátrány mert második házasságból született.

Ő eltartási szerződést kötött a gyerekkel a házért. Így ház apai részét csak ő örökli.

Keresetek ügyvédet.

2014. szept. 11. 15:57
 16/36 anonim ***** válasza:
18%

Eltartási szerződés esetén köteles rész sincs.

Akkor csak az örököl akivel kötötte az ember.

2014. szept. 11. 15:59
 17/36 anonim ***** válasza:
Mondjuk akkor ne 50-50 %-ban legyetek tulajdonosok, hanem 60-40, vagy, ahogy meg tudtok egyezni.
2014. szept. 11. 16:47
 18/36 anonim ***** válasza:
Vegrendelet. Abban mindent arra a gyerekre kell hagyni, akire szeretnetek. Amennyiben a masik gyerekre nem hagy az apa semmit, akkor az a gyermek a koteles reszt orokli, ami az egyebkent neki "jaro" oroksegnek a fele. Annyi meg azert csak megilleti oket, nem? A te reszed utan ok nem orokolnek, csak a kozos gyerekek
2014. szept. 11. 16:58
 19/36 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudod kivédeni. A férjed részéből ők is kapnak.
2014. szept. 11. 17:58
 20/36 anonim ***** válasza:
32%

Utolsó leírtam hogy eltartási szerződéssel igen, akkor minek írsz már megint ide mást.

Eltartási szerződéssel még a szomszédra is hagyhatom mindent aztán a gyerekekre meg semmit.

2014. szept. 11. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!