Hogyan kezeljem azt, hogy a férjem és az öcsém összefogtak ellenem?
Az öcsém 1 hónapja ideköltözött, mert ebbe a városba fog egyetemre járni és munkát is talált. Amióta itt van, nagyon megértik egymást a férjemmel. A legnagyobb baj, hogy kitalálták, hogy minden este legyen főtt étel, mert otthon is így volt nálunk és férjeméknél is, és hogy ez milyen jó volt. Nem értik meg, hogy én 8-9 órákat dolgozok, anyám sosem dolgozott anyósom meg óvónő, vagy 10re jár dolgozni vagy fél 2-kor végez. És nem, nem vagyok hajlandó minden este munka után nekiállni főzőcskézni ahelyett, hogy a gyerekeinkkel foglalkoznék, mert ők most kitalálták hogy nekik nem jó a tegnapi.
A férjemmel egyre többet vitatkozunk ezen.
Mit tudnék tenni?
A férjemmel sikerült megbeszélni, hogy vagy marad a régi rend, vagy ők főznek. De akkor persze én a saját napjaimon kevesebbet főzök, hogy ne legyen kidobva.
Az öcsém viszont nagyon húzza a száját.
Jövő héten nem főzök, lesz itthon hideg kaja, csinálok salátát.
Hát nem tudom...
"Szupermaminak" üzenem:
Napi 10-12 órát dolgozom, hétvégén 6 órát. heti 7 nap. Hétközben nem főzök. Hétvégén ha van kedvem. Ha nincs, vagy rendelünk, vagy főz a férjem. Viszont azt a kevés időt, ami munka után marad "értékesen" töltjük el egymással.
Egyébként nagyon szeretek főzni. Két dolog miatt nem dobok össze valamit esténként.
1. A férjem szerint csak a húsos ételek az ételek.
2. Mint említettem nagyon szeretek főzni. Ezért szerintem a félóra alatt összedobott kaja az olyan is. Nem adom hozzá a nevem.
Továbbá, hogy mivel kell 2 órát dolgozni?
Hát figyelj. A legegyszerűbb egy pörkölt, mondjuk. Ha 1 kg húsból csinálod,(ez nálunk egy evésre elfogy) akkor kell hozzá 3 nagy fej hagyma, sok fokhagyma, paprika, paradicsom. Ezt mind felkockázod. Aztán felkockázod a húst is. A pörkölt alap nem úgy van, hogy megpirítom gyorsan a hagymát, rádobom a húst, aztán szevasz. Nézz utána, az nem pörkölt. A pörkölt alaphoz a hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot lassan párolod, úgy 20 percig. Aztán ráteszed a pirospaprikát, felengeded kevés vízzel, és visszasütöd. Aztán megint. Ezután kerül rá a hús, ami alsó hangon 50 perc alatt fő meg. És akkor még nincs köret. Ha ez mellé galuskát adsz, simán megvan a 2 óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!