Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azon tűnődtem, hogy jól...

Azon tűnődtem, hogy jól teszem e a következőt? (részletesen lent)

Figyelt kérdés

Párom önbizalomban nem szenved hiányt. Sokszor ki is fejezi ezt, öndícséret formájában. Vajon jól teszem-e ha én nem dícsérem e mellett. Illetve mikor erről esik szó én azt mondom, hogy nem foglak dícsérni, mert a fejedbe száll. Nehezen lehet Vele komoly kérdésekről beszélgetni, néha azt tapasztalom, hogy képtelen bármit mondani, reagálni dolgokra....csak néz maga elé a semmibe.

Lehet, hogy mégis kéne dícsérnem? 6 hónapja vagyunk együtt, pár napja lakok nála.... szeretném minél jobban alakítani a kapcsolatunkat, ezért is merült fel bennem ez a kérdés. Ja, visszafelé se túl sok dícséretet kapok.... inkább kritikát....amit sose tudok eldönteni, hogy viccnek szán vagy komolyan golndolja. Persze mikor rákérdezek, mindig visszakérdez, hogy nem vetted észre, hogy csak viccelek? Úgy gondolom, hogy ha dícséretet kapna tőlem, akkor tán Neki is eszébe jutna ugyanezt tenni....vagyis ezt váltaná ki belőle?vagy mégsem?

2014. aug. 6. 09:37
 1/8 anonim ***** válasza:

"Illetve mikor erről esik szó én azt mondom, hogy nem foglak dícsérni, mert a fejedbe száll."

Micsoda hülyeség ez már?!

2014. aug. 6. 09:44
 2/8 anonim ***** válasza:
71%

Párodat én a következő típusba sorolnám.

Egoista, önimádó, magát teljesen hibátlannak gondoló ember, aki a másik pocskondiázásával akar még inkább kitűnni az átlagból. Tehát azért tesz negatív megjegyzéseket, mert önmagához hasonlít. Mármint ahhoz az önmagához, aki az ő fejében létezik.

Szerintem egyáltalán nem jó megoldás, ha te is elkezded dicsérgetni, ezzel erősítve benne, hogy milyen remekül gondolja azt amit gondol.

Szerintem ha nem akarod otthagyni, bár hozzáteszem változni nem fog, akkor te is a negatívumait emeld ki úgy, hogy te is le tudd zárni a kezdődő vitát egy vicceltem kijelentéssel. Azt add amit kapsz. Így talán ha észreveszi, hogy ha pozitívan nyilatkozik rólad, akkor kap csak pozitív visszajelzést tőled.

Amúgy én az ilyen önimádó embertől menekülnék.

2014. aug. 6. 09:48
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem annak. hogy nem dícséred semmi köze a problémához. Ő egyszerüen azért nem tud hozzá szólni komoly dolgokhoz, mert el van szállva magától, és saját életén kívül nem érdekli semmi más.
2014. aug. 6. 09:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Önimádó, nem érdeklik a problémáid, kritizál. Mit keresel még mellette?
2014. aug. 6. 10:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló! mi is a hülyeség abban amit idéztél tőlem?
2014. aug. 6. 12:28
 6/8 A kérdező kommentje:

Úgy ahogy minden emberben van jó és rossz tulajdonság is... benne is. Nem akarok a védelmére kelni, de támadni sem. Amit leírtatok, hogy önimádó, igaz is. Viszont a másik oldala odaadó, kedves, gyengéd. Én egy mindkettőnk számára jó kapcsolatot szeretnék, ezen munkálkodom.

A kettes válaszoló válasza áll hozzám a legközelebb.... igen, ha "tükröt mutatok" neki....vagyis úgy viselkedem ahogy Ő... ez célra vezető lehet.... meg egy komoly beszélgetés.

2014. aug. 6. 12:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Hogy akarsz komolyan beszélgetni vele, amikor te magad írtad, hogy egy komoly kérdésre csak hallgatás a válasz. Akkor mégis mit vársz kérdező?
2014. aug. 6. 22:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! azért olyan gyorsan nem adom fel... és tegnap már voltak jelei a beszélgetésünk eredményességének. A dícséret téma épp nem került szóba de más dolgok igen.
2014. aug. 7. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!