Hogyan értessem meg őket egymással?
Párommal már 7 hónapja vagyunk együtt minden hétvégét együtt töltünk itt nálunk, a szüleim alapvetően kedves srácnak tartják a barátom, de van vele pár gond, számítógépezik amikor csak teheti játszik és ez miatt nem alakult ki az a jó kapcsolat közte és a szüleim közt, mert segít ő de összecsapja és siet a géphez. Engem nem hanyagol el :) Viszont a barátom gyerekkori trauma miatt menekül a játékokba mondtamis a szüleimnek és megértik, de valahogy mégsem. Barátomnak is mondtam hogy változtasson dehát nehezen megy. Megértem a szüleim is hogy zavarja őket hogy alig van velünk ez alatt a beszélgetést értem közösen a családdal, de ugyanakkor a barátom is megértem hogy ebbe menekült és otthonis mindenkitől ezt látta kisgyermekként. Engem zavar ez hogy a szüleim azt akarják hogy minnél kevesebbet legyen nálunk és olyan rossz a légkör hétvégente, valahogy szeretném őket összehozni, hogy tudnám a barátom meggyőzni hogy változzon meg?
Az nem megoldható hogy a barátom szüleinél legyünk mert az ország másik felében vannak.
21/L
Tudod, én buta kifogásnak tartom, hogy trauma miatt játékgépezik valaki. Ugyan már!
Egész egyszerűen rakd el a számítógépet vagy X. boxot amivel játszani lehet, és meg van oldva a gond. Vagy ha trauma miatt csak játszani képes, akkor vedd elő a gazdálkodj okosan társasjátékot, és játsszon az egész családdal.
A barátod egyszerűen játékfüggő, annyira, hogy képtelen a minimális illemet is betartani, hogy vendégségben nem vonulunk félre játszani.
Komolyan, ilyen emberrel még a jövőt sem lehet tervezni. Ha ne adj isten gyerek lesz, akkor mi lesz? te a nap 24 órájában foglalkozol a kicsivel, ő meg csak játszik???
A szüleidnek igaza van, én sem tolerálnám ha valaki az otthonomban nem képes pár órát velem tölteni ha már minden hétvégén nálam van.
Zárd el a gépet.
Tudod mikor megy hozzád, nem? Mielőtt odaérne, szépen elteszed a számítógépet vagy laptopot. A legjobb hely a szüleid hálószobája. Amikor a barátod nálad van, és keresi, akkor megmondod neki, hogy elvan téve, mert
1. elromlott
2. kölcsön adtad x.y-nak
3. eltetted, mert túl sokat játszik
Ha ezért megsértődik, akkor mond meg neki, hogy haza mehet ha nem érzi jól magát veled.
Kedves Kérdező!
Úgy gondolom vannak olyan témák és bizonyos kérdések, amiket nem lehet finoman, sértődés nélkül megbeszélni. Ez alól sajnos a számítógépes függőség sem kivétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!