A volt férjemnek megítélt bírósági tartozásom van.2 hónapja nem tudom fizetni, ebben az esetben mire számíthatok?
Alapvető dolog, hogy ha valamit nem tudok határidőben teljesíteni, arról értesítem a másik felet. Akkor is, ha ez egy aprócska késés egy randiról vagy az exférjem felé fizetendő kötelezettség.
Írj neki egy levelet/emailt és egy ütemezést arról, hogy milyen módon fogod az elmaradásodat fizetni.
Mégis miből kellene neki tudnia, hogy megcsúsztál, ha azzal NEM TISZTELED meg, hogy ezt a tudomására hozd normális formában? (úgy értem nemcsak felhívjukés benyögjük, hogy nem tudok fizetni, hanem esetleg arra vonatkozóan is valami infó, hogy mikor, mennyit, milyen módon tudnál vállalni).
Legyen meg ebben a nehéz helyzetben a részedről is egy alapvető tisztelet (mi az, hogy "jattot" adsz neki? Miért kell ez a lenézés, ha TE TARTOZOL?)- inkább tisuteld meg azzal, hogy leírod, hogy a megállapodáshoz képest mikor, mennyiben változik a tényleges teljesítés és kérd a megértését.
Akármennyire is viharos volt a szakításotok/válásotok- magad felé is egyfajta igényesség, hogy hogyan intézed a dolgokat.
Igen, igényesség, nem pénz kérdés írni egy levelet/emailt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!