Ti mit tennének a helyemben? Többi lent, sok választ, illetve tanácsot kérnék mert nagyon kétségbe vagyok esve!
Két opció van:
1) Leülsz anyukáddal és megbeszélitek, hogy te nagyon szeretnél menni, ez egy jó lehetőség, ő is akkor tud egy kicsit pihenni, mert nem kell a családra főznie, stb.
2) Apukád érvényesíti a jogait, mert nem azért fizeti a gyerektartást, hogy anyud eltiltson.
A második a tuti veszekedést fogja eredményezni. Én az elsőt alkalmaznám. A lényeg, hogy ne sírós hiszti legyen, hogy AKAROM, hanem értelmesen beszéljétek végig, hogy neki miért jó, ha maradsz, neked miért jó ha mész.
Miért ne nyaralhatnál apukáddal?
Inkább örülhetne anyukád, hogy a válás ellenére megmaradt köztetek a jó viszony, azután is, hogy már nem éltek együtt.
Apukádnak kell ezt megbeszélnie anyukáddal.
Gondolom, anyukád még haragszik apukádra vagy féltékeny a barátnőjére, és így akar bosszút állni. De kin? Ezzel téged bánt.
Apukád fizet tartásdíjat?
Ha igen, akkor joga van a láthatáshoz és nyáron 2 hétig lehetsz vele, általában minden bíróságoi ítélet erről szól, lehet azonban közös megegyezés alapján más is.
Mindenképpen mondd el édesanyádnak, hogy el szeretnél menni. Ha nem enged el, akkor szerintem is a 2. verziót kell életbe léptetni.
Beszélj anyukádnak arról, hogy nem tehetsz róla, hogy elváltak, nem szeretik egymást, neked ő az édesapád, jogod van elmenni.
a gyerektartás fizetése nem feltétele a láthatásnak!!!
a láthatás akadályoztatása is és a gyerektartás nem fizetése is bűncselekmény.
15 vagy
érvelj a láthatással !
ált nyáron 2 egybefüggő hét szokott lenni !
és h ha feljelent apud a gyámügyön akkor jó sokat kell majd anyudnak fizetnie !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!