Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 éves 37 kilós lány, miért...

16 éves 37 kilós lány, miért nem vették észre hamarabb?

Figyelt kérdés
A szomszédomék nem nagyon foglalkoznak a gyerekükkel. Van ez az egy szem lányuk, jó tanuló, okos, aranyos, de le sem sz@rják. A nyár óta a kislány egyre visszahúzódóbb és ezzel egyidejűleg egyre soványabb lett, sőt ijesztően sovány. Olyan magas mint én tehát 166 centi, és most már mindössze 37 kiló! És most kapkodnak az anyjáék, hogy ja a gyerek alatt csak 37 kilót mutatott a mérleg! Hogy a csudába nem vették észre hamarabb?
2010. jan. 6. 21:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ha a gyerek beteg (anorexiás), akkor nem az a gond, hogy nincs mit ennie, hanem az, hogy nem akar. Akkor hiába kinálja akárki, nem fog enni.

A másik, hogy ilyen esetben a szülö kiteheti a lelkét, akkor se fog enni. Hiába veszi észre a szülö, nem sokat tud tenni.

Ha elolvassátok itt a fogyókurás kérdéseket, ott tucatszámra vannak ilyenek, hogy 12-15 éves gyerek pl. 160 cm 50 kiló és fogyni akar 10-15 kg-ot, mert kövérnek érzi magát. Ezekböl lesz aztán az olyan eset, mint a kérdésben. erröl a szülö nem tehet, mert mindenhonnan az extrém soványság dicsérete jön, ha valakinek emberei formája van, azt a többiek kicsúfolják - a gyerek meg inkább nem eszik semmit, hogy lefogyjon.

2010. jan. 17. 19:00
 12/19 A kérdező kommentje:
Oké, hogy a média ezt sugározza felénk, hogy vékonyan vagy szép, meg minden, de szerintem akkor is a legnagyobb hiba a szülőben van. Nincs egy közösen eltöltött vacsora náluk, nincs egy közösen eltöltött hétvégi ebéd, semmi, csak a munka, munka, munka. Nálunk - amikor gyerekek voltunk - a vacsorák mindig közösek voltak, volt természetesen nálunk is, hogy diétáztunk, de akkor is ennünk kellett legalább párolt zöldséget, mert apáméknak egyből feltűnt, hogyha nem ettünk rendesen. A szülők nem odafigyelése, a hanyagsága okolható azért, ha egy gyerek ilyet tesz magával. Én nem hiszem el, hogy nem lehet ez ellen tenni. Ezzel csak a magatehetetlen, gyereknevelésre képtelen szülők védik önmagukat, csak az a kérdés, hogy a lelkiismeretükkel hogy fognak majd tudni elszámolni. Másoknak hazudhatnak, önmaguknak nem.
2010. jan. 17. 19:09
 13/19 anonim ***** válasza:
53%

Ha a gyereknek ilyen zavara van, akkor hiába van közös ebéd-vacsora, utánna egyszerüen meghányatja magát a gyerek,es akor hiába "ette meg" az adagját, mégis lefogy.

Ez most divat, hogy a szülöket szidják ilyenkor, van amikor jogosan, de sokszor a szülö teljesen tehetetlen, es nem tud a gyerek helyett enni, se nem tudja elvinni orvoshoz - mivel egy tizenévest fizikailag se tudsz elvinni, és ha nem akar menni, akkor nem tudsz semmit tenni (egyszerüen nehéz), másrészt senkit nem lehet akarata ellenére kezelni. A pszichológiai kezezlés is csak akkor müködik, ha a gyerek is meg akar gyógyulni. Sajnos sok olyan eset van, amikor szülök/családtagok mindent megtesznek, és mégse tudnak segiteni.

2010. jan. 17. 19:57
 14/19 A kérdező kommentje:
A kislány már 36 kiló alatt van, kórházban.
2010. jan. 25. 17:28
 15/19 anonim ***** válasza:

17:28

Én most vettem észre ezt a kérdést. Mindenkit elolvastam. Tényleg szőrnyű.ha ez így van. Légyszíves írj ide legalább hetente,hogy mi van a kislánnyal.

2010. jan. 27. 19:36
 16/19 A kérdező kommentje:
Ilyenkor már nem segít az, hogy leültetjük és megkínáljuk kajával. A gyomra már borzasztóan össze van szűkülve, nem bír már rágni, sőt már a pépes ételt sem tudja elviselni a szervezete. Nagyon le van gyengülve. Aggódom érte nagyon.
2010. jan. 27. 20:16
 17/19 anonim ***** válasza:
ez egy betegség.anorexia.ha 6váltás ruhát felvesz,nem feltétlenül tűnik fel hogy annyira vékony.nem mindenkinek látszik az arcán
2010. jan. 27. 20:32
 18/19 A kérdező kommentje:
15 dekát hízott.
2010. febr. 5. 22:29
 19/19 anonim ***** válasza:
Él még? Mi lett vele?
2010. szept. 14. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!