16 éves 37 kilós lány, miért nem vették észre hamarabb?
Az a baj, hogy ha a gyerek beteg (anorexiás), akkor nem az a gond, hogy nincs mit ennie, hanem az, hogy nem akar. Akkor hiába kinálja akárki, nem fog enni.
A másik, hogy ilyen esetben a szülö kiteheti a lelkét, akkor se fog enni. Hiába veszi észre a szülö, nem sokat tud tenni.
Ha elolvassátok itt a fogyókurás kérdéseket, ott tucatszámra vannak ilyenek, hogy 12-15 éves gyerek pl. 160 cm 50 kiló és fogyni akar 10-15 kg-ot, mert kövérnek érzi magát. Ezekböl lesz aztán az olyan eset, mint a kérdésben. erröl a szülö nem tehet, mert mindenhonnan az extrém soványság dicsérete jön, ha valakinek emberei formája van, azt a többiek kicsúfolják - a gyerek meg inkább nem eszik semmit, hogy lefogyjon.
Ha a gyereknek ilyen zavara van, akkor hiába van közös ebéd-vacsora, utánna egyszerüen meghányatja magát a gyerek,es akor hiába "ette meg" az adagját, mégis lefogy.
Ez most divat, hogy a szülöket szidják ilyenkor, van amikor jogosan, de sokszor a szülö teljesen tehetetlen, es nem tud a gyerek helyett enni, se nem tudja elvinni orvoshoz - mivel egy tizenévest fizikailag se tudsz elvinni, és ha nem akar menni, akkor nem tudsz semmit tenni (egyszerüen nehéz), másrészt senkit nem lehet akarata ellenére kezelni. A pszichológiai kezezlés is csak akkor müködik, ha a gyerek is meg akar gyógyulni. Sajnos sok olyan eset van, amikor szülök/családtagok mindent megtesznek, és mégse tudnak segiteni.
17:28
Én most vettem észre ezt a kérdést. Mindenkit elolvastam. Tényleg szőrnyű.ha ez így van. Légyszíves írj ide legalább hetente,hogy mi van a kislánnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!