Eltartási szerződéssel testvér kitehet a házból?
Üdv!Egy olyan kérdést szeretnék feltenni,hogy együtt élek feleségemmel,szüleimnél.Hallottuk,hogy a szülök a testvéremmel szeretnének eltartási szerződést kötni,aki viszont máshol él,10 éve.Én 18 éve ebbe a háztartásba keresek feleségem pedig 3 éve.Mindenről gondoskodtunk itthon,segítettük őket,büntetlen előéletű vagyok.A házra is jócskán költöttem-felújítás stb....Szülök mindketten nyugdíjasok ,anyám épp most ment nyugdíjba.Ápolásra nem szorulnak.Azt szeretném kérdezni,ha megkötik a szerződést,mi a teendőnk esetleg mik a jogaink?Teljesen kizárhatnak minket az örökségből,illetve azonnal mennünk kell a házból?A testvér nem segítette őket ,csak mostanság járkál ide.
Válaszokat előre is köszönöm!
1. Nem, az "eltartás cserébe házért" lényege az, hogy a ház örökség lesz az eltartó számára, tehát azonnal nem kerül a tulajdonába.
2. A számlákat, amikkel igazolod, hogy költöttél a házra, jól tett el - öröklés esetén egy per megalapozásához szükség lesz rájuk. (mármint te pereled a tesódat, mert ki akar semmizni)
3. A szüleiddel szoktál beszélgetni? MIÉRT NEM kérdezed meg őket, hogy mi ez az egész?
Keress fel egy ügyvédet.
Én úgy tudom, hogy örökségből nem lehet senkit sem kizárni. De hogy mit nyerhet a testvéred az eltartási szerződéssel azt nem tudom. Ismerőseim körében csak olyan eltartási szerződés volt, ahol nem rokonnal kötötték, és akivel kötötték, annak nem volt örököse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!