Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Eltartási szerződéssel testvér...

Eltartási szerződéssel testvér kitehet a házból?

Figyelt kérdés

Üdv!Egy olyan kérdést szeretnék feltenni,hogy együtt élek feleségemmel,szüleimnél.Hallottuk,hogy a szülök a testvéremmel szeretnének eltartási szerződést kötni,aki viszont máshol él,10 éve.Én 18 éve ebbe a háztartásba keresek feleségem pedig 3 éve.Mindenről gondoskodtunk itthon,segítettük őket,büntetlen előéletű vagyok.A házra is jócskán költöttem-felújítás stb....Szülök mindketten nyugdíjasok ,anyám épp most ment nyugdíjba.Ápolásra nem szorulnak.Azt szeretném kérdezni,ha megkötik a szerződést,mi a teendőnk esetleg mik a jogaink?Teljesen kizárhatnak minket az örökségből,illetve azonnal mennünk kell a házból?A testvér nem segítette őket ,csak mostanság járkál ide.

Válaszokat előre is köszönöm!

2014. júl. 6. 21:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem, az "eltartás cserébe házért" lényege az, hogy a ház örökség lesz az eltartó számára, tehát azonnal nem kerül a tulajdonába.

2. A számlákat, amikkel igazolod, hogy költöttél a házra, jól tett el - öröklés esetén egy per megalapozásához szükség lesz rájuk. (mármint te pereled a tesódat, mert ki akar semmizni)

3. A szüleiddel szoktál beszélgetni? MIÉRT NEM kérdezed meg őket, hogy mi ez az egész?

2014. júl. 6. 21:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
tett = tedd
2014. júl. 6. 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Keress fel egy ügyvédet.

Én úgy tudom, hogy örökségből nem lehet senkit sem kizárni. De hogy mit nyerhet a testvéred az eltartási szerződéssel azt nem tudom. Ismerőseim körében csak olyan eltartási szerződés volt, ahol nem rokonnal kötötték, és akivel kötötték, annak nem volt örököse.

2014. júl. 6. 21:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Örökségből kizárni elvileg csak igen alapos indokkal lehet (mondjuk ha meg akartad volna ölni) de az eltartási szerződés bonyolítja a dolgokat, érdemes lenne egy ügyvédet felkeresni.
2014. júl. 6. 21:45
 5/5 anonim ***** válasza:
22%
gondolom azért akarják hogy ti ne turjátok ki a másik testvért a házból, mért nem lehet saaját házba házasodni
2014. júl. 6. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!