Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan segítsek neki?

Hogyan segítsek neki?

Figyelt kérdés
Megpróbálok rovid lenni:a volt barátomról van szó.Amíg egyutt voltunk,akkor is voltak családi gondok náluk,és sokszor mondta hogy én vagyok a támasza.Azóta szakítottunk,de jóban vagyunk.A családjuk élete sosem volt valami jó,a szulei elváltak nemrég,azóta csak romlott a helyzet.De most az anyukája ongyilkos akart lenni(régebben már az apja is);nem sikerult neki.Vannak más gondok is ezen kívul...csak ez most a legújabb.:(Én nagyon sajnálom ot,és rosszul érzem magam,mert én szakítottam vele.Nem igazán mutatja ki sosem a fájdalmát,de akkoris tudom hogy rosszul van,milyen rossz neki.Most is sírok miatta,annyira sajnálom!Annyira szeretnék valahogy segíteni neki,jó lenne mellette lenni,de nagyon messze lakik tolem,így nem tudok elmenni,vagy legalábbis sokáig vele maradni.Tudnék neki így valahogy segíteni vagy kicsit enyhíteni a fájdalmát?
2010. jan. 4. 23:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajnálatból nem igazán lenne hasznos.

Ha őszintén, barátilag gondolod akkor igen.

Bár egy ilyen családi helyzethez egy komolyabb szakember kellene.

2010. jan. 4. 23:47
 2/4 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy ha nem szereted, akkor még véletlen se tegyél "több mint barát" mozdulatokat, vagy célzásokat, mert azzal még jobban felzaklatod, ha szeret téged. Ha szereted és nem csak sajnálatból akarsz mellette lenni, akkor szerintem legyél mellette amennyit csak tudsz, hogy érezze, hogy azért van a világon aki szereti őt.
2010. jan. 5. 01:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Az a lényeg,h legyél mellette,éreztesd,h igenis éreztesd azt,h számíthat rád(barátilag is).Valószínűleg neki is nagy szüksége van arra,h kibeszélje a gondjait,te pedig többet nem tudsz tenni,h meghallgatod(sokszor ez a legnagyobb segítség)és mondassz neki néhány vígasztaló szót.
2010. jan. 5. 14:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha most azt hiszi újra vele akarsz lenni,később még rosszabb lesz.Ilyen helyzetben könnyű félreérteni más segítő szándékát.Közeledésnek veheti.Azért fontold meg hogy segíthetsz.
2010. jan. 5. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!