Válás utána az esküvői emlékekkel mit csináltatok?
Párom már évekkel ezelőtt elvált. Azóta kisbabát várunk, egy család vagyunk. A garázsban találtunk egy tányért, amit még az esküvőjükre kaptak, beleírva mindkettőjük neve.
Én legszívesebben kidobnám, de ehhez nincs jogom. Sosem voltam még házas, nem tudom, mit kell csinálni az ilyen emlékekkel. Nyilván nem tartjuk meg, párom kidobni nem akarja, mert szerinte amúgy szép (tényleg szép tányér egyébként, csak a tartalmával van bajunk).
Ki, mit csinálna az ilyen emlékekkel?
"Szép" válaszokat is kaptam, köszönöm. Bár a százalékot elnézve nem is számíthattam másra.
Azt viszont sajnálom, hogy konkrétan a kérdésemre alig-alig kaptam választ. Persze erre csak az tud válaszolni, aki elvált már legalább egyszer, azok között pedig sok a megkeseredett.
Sosem nézném meg együtt a párommal az ő esküvői videóját, nem tartanám normális dolognak, amellett, hogy nem is érdekel. Nem értem, hogy mi köze ennek a dolognak ahhoz, hogy mi miért nem vagyunk még házasok. Nyilván azért, mert sem a párom, sem én nem akarjuk. :)
Köszönöm az értelmes válaszokat!
G.T.A válaszával értek egyet,én is ezt csináltam.Bár az exét nem vette el a férjem csak itt lakott,de ami itt maradt mindent kidobáltam.Minek kellene nekem nézni az agyonhasznált cuccait amik semmit nem érnek?
Ha lenne ilyen tányér amin kettejük neve van hát nem tudom.Megkérdezném a csajt neki kell e,a férjemnek nem kellene az tuti végül ha senkinek nem kell kidobnám!Ennyi!
Én írtam, hogy ejtse el véletlenül, és nem vagyok hisztérika, csak itt pár embernek nincsen humorérzéke. :D
De tőlem ehetnek róla tésztáshúst is, az legalább eltakarja a neveket. Amúgy nem értem, miért kell itt szétsavazni mindenkit, aki nem szereti őrizgetni az exek dolgait. Jóhogynemmár kereteztessék be az első kotont, amit használtak, és tegyék ki azt is a falra.
A videót nem kötelező megnézni, persze...ezzel csak azt szerettem volna jelezni, hogy kb. ennyire éreztem magam féltékenynek, egy olyan nőre, akivel a párom nincs már együtt.
Mivel minden válaszoló a saját szubjektív szemszögéből válaszol, így számomra pl. fontosabbnak tűnik, hogy miért nem vállaljátok fel hivatalosan a viszonyotokat (míg a párod más nővel megtette)...engem ez a helyedben jobban zavarna. Ezzel is azt akartam jelezni, hogy a kapcsolatotokban mással van a gond, nem egy tányérral.
Látom, tényleg nem érted. Persze, nem akarja a párom felvállalni a kapcsolatunkat... Jesszus, hol élsz, a 19. században? :)
És tényleg nem az volt a kérdés, de azért köszi. :)
15: "Én írtam, hogy ejtse el véletlenül, és nem vagyok hisztérika"
Nem mondtam, hogy minden előző kapcsolatból származó dolgot bekeretezve ki kellene rakni a falra, de az emberekhez hozzá tartozik a múltja is. Az, hogy esküvői emlékeket egy dobozban tart, mint ahogy én is eltettem az első cumimat, az első szerelmeslevelet amit kaptam (30 éve azt se tudom mi van a másikkal, még a kezét se fogtam meg, csak vicces a kitépett füzetlapon a sok helyesírási hiba). Egy esküvői emléktárgytól nem hiszem hogy úgy meg kellene szabadulni, mintha valami véres kés lenne amivel legyilkolta a szomszédságot. Akinek nem tetszik, hogy a párja volt már házas, az keressen olyat, aki még nem volt nős.
"aki nem szereti őrizgetni az exek dolgait."
Az, hogy te mit őrizgetsz, az a te dolgod. De a másikkal nincs jogod kidobatni a cuccait, esetleg "véletlenül" eltörni sem.
16: "így számomra pl. fontosabbnak tűnik, hogy miért nem vállaljátok fel hivatalosan a viszonyotokat (míg a párod más nővel megtette)..."
Szerintem meg teljesen lényegtelen. Én is elváltam, nem érzem fontosnak, hogy újra megházasodjak, amikor azt tapasztaltam, hogy a házasságlevél túrót sem ér egyeseknek. Akkor meg minek? A kapcsolatom viszont ugyanúgy fontos, ugyanúgy felvállalom mindenki előtt, csak azért a cetli miatt nem rendezünk nagy banzájt.
Bedobozolnánk, és a "rumlis szekrénybe" tennénk. Ki biztos nem dobnánk, én ilyet soha nem kérnék a férjemtől, pedig az ex anno okozott kellemetlenségeket (illetve csak szeretett volna).
Az emlékek fontos dolgok, nem mondom, hogy az utolsó taknyos zsepit is tartsuk meg, ha köthető valamihez (én amúgy is nagy szelektálós vagyok), de a legfontosabb tárgyakat igenis csak akkor dobjuk el, ha nagyon-nagyon fáj a látásuk (illetve tényleg szívből gyűlöljük azt, akitől kaptuk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!