Házasság esetén nekem járni fog valami, ha a férjem meghal?
Figyelt kérdés
Augusztusban lesz az esküvőnk és gyereket is tervezünk. Páromnak van egy háza és megtakarított pénze. A kérdésem az, hogy a halála után nekem el kell -e hagynom a házat mivel nem leszek tulajdonos? Páeim sikat dolgozik, mi lesz, ha infarktust kap?2014. jún. 3. 13:32
1/25 anonim válasza:
Dolgozz, és akkor neked is lesz valamid.
2/25 Őszödi Ferenc válasza:
Furcsák az ilyen kérdések, ahol a lakással, és megtakarított pénzzel rendelkező házastárs hamarosan, de a közeli jövőben bekövetkező haláleseményét követő eshetőségeket taglalják.
Egyébként özvegyi haszonélvezetet fog kapni, ha a férj egy boldog, ám rövid szerelmi házasságot követően szívinfarktust kapna.
3/25 anonim válasza:
Ez a kerdes ihletett? http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__57..
4/25 A kérdező kommentje:
Attól félek, hogy a gyerekeink nem örökölnek majd és az utcára kerülnek.
2014. jún. 3. 13:42
5/25 anonim válasza:
Miért? Ki örökölne, ha nem a gyerekek?
A szomszéd?
6/25 anonim válasza:
7/25 A kérdező kommentje:
Akkor is a házban maradhatnak a gyerekek, ha én nem vagyok tulajdonos?
2014. jún. 3. 13:47
8/25 anonim válasza:
A gyerek örököl, te pedig haszonélvezeti jogot kapsz a házra.
9/25 anonim válasza:
Hogyhogy a házban maradhatnak-e a gyerekek? Most írtuk, hogy ők öröklik a házat.
10/25 A kérdező kommentje:
De ki marad a gyerekekkel, ha nekem el kell menjek a házból?
2014. jún. 3. 13:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!