Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti közös életeteket a...

A ti közös életeteket a párotokkal mennyire nehezíti meg az ő exneje? Van miatta feszültség köztetek?

Figyelt kérdés

Nálunk sajnos van, és már nem tudom, mitévő legyek.

Az a helyzet, hogy az exneje valamiért nem hajlandó tudomásul venni, hogy már elváltak, pedig anno ő akarta ezt az egészet. Van is valakije, és mégis a páromat rángatja minden hülyeségért.

Mi persze rengeteget veszekszünk emiatt. És tegnap kiderült, hogy a párom jópár dologban hazudott nekem.

Türelmes ember vagyok, de kénytelen voltam néhány dologra megkérni.

Első körben arra, hogy legalább hetente kétszer az exe vigye reggel oviba a gyereket. Azért, mert csütörtök reggel a párom már alig szokott állni a lábán, minden áldott reggel negyed hatkor kelt, hogy időben odaérjen az oviba agyerek, pedig az exe jóval közelebb lakik az ovihoz, mint mi. Megkértem, megindokoltam, ő beleegyezett. Megállapodtak, hogy minden csütörtökön és pénteken anyuka megy az oviba a gyerekkel. Ehhez képest még egy hónap sem telt el, és egyik csütörtök reggel arra ébredtem fél hatkor, hogy a párom már ébren van. Rákérdeztem, és mondta, hogy ja, hát igen, az exe megkérte, hogy vállalja be ezt a napot is. És a párom erről nekem nem szólt, arra számított, hogy úgysem ébredek fel, és meg sem tudom ezt az egészet.

Másodszor arra is megkértem, hogy hozza el a kocsiját az exétől. Mert tarthatatlannak éreztem, hogy az ő saját kocsiját már fél éve az exe használja arra, hogy a kollégája a párom kocsijával cipelje a fenekét munkába. Mert az exnek még jogsija sincs. Autóhasználati díjat, persze nem fizetett, ahogy a kötelezőket sem. A párom el is hozta a kocsit. De aztán (tudom, szemét húzás, de éreztem hogy sumákol valamit) beleolvastam a facebookjába, és kiderült az üzenetekből, hogy 3 napra mégis visszavitte az exéhez az autót az ő kérésére. Persze ezt sem említette nekem egyetlen szóval sem.

Harmadszor pedig megkértem, hogy tiltsa le az exét facebookon. Világosan megindokoltam, hogy azért szeretném, mert tűrhetetlen, hogy anő minden áldott este ír neki valami baromságot, aminek semmi köze a gyerekhez, és mi bárhová megyünk, bármit csinálunk, az estéink elmaradhatatlan része, hogy a párom az exével facebookozik. Mondtam neki, hogy ha a hölgy akar valamit, akkor tud telefonálni is, telefonban le lehet rázni 20 másodperc alatt, ha tényleg nem a gyerekről van szó. A párom beleegyezett, letiltotta. Eltelt másfél hét, és tegnap mit látok a facebookján? Hogy az exnejével váltott üzeneteket, mert feloldotta a tiltást, mivel az exneje "túl erősnek érezte". Természetesen nekem erről is elfelejtett szólni.

Miután ezek kiderültek, tegnap kérdőre vontam, de semmi értelmes magyarázatot nem tudott arra adni, hogy mégis miért hazudott ezekről a dolgokról. Csak azt hajtogatta, hogy de neki igenis én vagyok a legfontosabb (persze a gyereke után, ami totál érthető), és hogy az exe neki egy kicsit sem számít. De ezek csak szavak, a tetteiről, amikkel ezt bizonyíthatta volna, utólag kiderült, hogy mind csak üres gesztus volt. Megtette amire kértem, de aztán a hátam mögött csak folytatta tovább ugyanúgy.

Pedig én nem érzem úgy, hogy ezek a kérések vállalhatatlanok lettek volna, mindegyiket világosan megindokoltam. Nem az én szeszélyeimről szóltak, hanem arról, hogy ne hagyja magát rángatni meg kihasználni. Ami ugye elviekben az ő érdeke lenne.

Ti mit gondoltok erről? Mit tennétek?

2014. jún. 3. 10:47
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
57%

Hetes vagyok.

Hogyne lenne szó pórázról. Meg akarod szabni, hogy hányszor menjen reggel a gyerekért, hogy kinek adhatja kölcsön az autót vagy kinek nem, hogy kit tiltson le a facebookon. Ellenőrzöd is, hisz különben honnan tudnád, hogy kivel levelezik?

Ha a volt feleségét eléd helyezné, akkor most vele élne, és nem veled. De ha tetszik, ha nem, azzal a nővel egy életre összekötötte magát a közös gyereken keresztül. Veled nem, csak ha lesz egy közös gyereketek. Te most csak a barátnője vagy.

"Nekem, mint a barátnőjének nem kötelességem megakadályozni, hogy bárki is kihasználja őt?"

Nem. Felnőtt emberről van szó. A véleményed elmondhatod, de nem az őrangyala vagy.

"Tényleg köteles vagyok eltűrni, hogy nyalja annak a nőnek a seg.gét, csak mert szült neki egy gyereket?"

Tehát mert kölcsönadta az autót és időnként beszélnek, ez seg.gnyalásnak minősül? Nem, tévesen gondolkodsz.

"Ettől ő nem különb nálam, és nem fogom hagyni, hogy állandóan feszültséget generáljon köztünk."

TE generálod a feszültséget az ultimátumaiddal.

"Felnőtt nő, felnőtt ember, tanulja meg a pitiáner gondjait egyedül megoldani, ahogy mindenki más is teszi."

Talán akkor a párodról is ezt kéne feltételezni, hogy felnőtt ember, és majd eldönti, hogy mit csináljon, nem? És nem önjelölt őrangyalként, trombitát fújva harcot indítani a volt feleség ellen, akire rettentő féltékeny vagy.

Tisztára tényleg, mint a volt párom aktuális barátnője :) Véletlenül nem Karolinának hívnak? :)

2014. jún. 3. 11:51
 12/41 A kérdező kommentje:

Nem. :)

Ahogy leírtam, mindegyik kérésemet világosan indokoltam, nem az én szeszélyeimről szólnak. Nem, ne vigye minden reggel ő az oviba a gyereket, ne kelljen már minden áldott reggel negyed hatkor kelnie. Az ő érdeke is, hogy néha ki tudja magát pihenni. Közös a gyerek, a felelősség is közös, nem csak az apukáé.

És nem, ne adja kölcsön a saját kocsiját egy olyan nőnek, akinek még jogsija sincs, köszönje meg szépen inkább, hogy fél évig tök ingyen használhatta. Ne pedig hisztériázzon, hogy most kocsi nélkül hogyan oldja meg a munkába járást. Más is megoldja, ő is képes kell hogy legyen rá.

És nem, ne tegye tönkre az estéinket a hülye üzeneteivel, tudjon már egyedül IKEA Family kértyát csináltatni, meg leolvasni a vízórát, nehogy mér ehhez e volt férje segítsége kelljen. Vagy ha kell, akkor szíveskedjék másnap reggel megbeszélni vele, hisz minden áldott nap találkoznak a gyerek miatt, nehogy már ezek a pitáner baromságok ne várhassanak másnap reggelig.

2014. jún. 3. 11:59
 13/41 Őszödi Ferenc ***** válasza:
Hát Magácska választott elvált, gyermekes férfit "élete párjának". Tudta, hogy ez ezzel jár. Nem tudta? Most már tudja.
2014. jún. 3. 11:59
 14/41 A kérdező kommentje:
Nem, nem tudtam. Azzal tisztában voltam, hogy a párom mellé kapok egy gyereket is, ezzel nincs is semmi gond. De hogy neki két gyereke van, és az egyik 34 éves, akinek a gondjait a párom feladata élete végéig megoldani, na erről nem volt szó. És bárki bármit is mond, ez így NEM természetes.
2014. jún. 3. 12:03
 15/41 anonim ***** válasza:
50%

Naiv vagy, kedves kis hölgy.

Az elvált apukákkal gyerek és az exfeleség is jár, bizony.

És nem feltétlenül rossz kapcsolatban maradnak, hanem segítik egymást bármiben.

Az aktuális barátnő hisztije pedig mellékes.

Tényleg keress egy GYERMEKTELEN férfit.

2014. jún. 3. 12:10
 16/41 A kérdező kommentje:
És akkor az is tök természetes, hogy én megkérem valamire, ő belemegy, és aztán hazudozik? Nem lett volna egyszerűbb simán nemet mondani a kéréseimre ahelyett, hogy a hátam mögött csinálja tovább? Azért megnézném azoknak a pofikáját, akik most az exfeleség mellett állnak, hogy ők hogy reagálnák le, ha az aktuális párjuk mindig minden baromságért ugrálna az exének. Miért természetes valakinek minden kívánságát teljesíteni azért, mert van egy közös gyerekük, és mert nem haragszanak egymásra? Egy csomó ember van, akire nem haragszom, mégsem hagyom, hogy ugráltassanak.
2014. jún. 3. 12:14
 17/41 anonim ***** válasza:
49%
Miért járna már ezzel? Én elváltam, a fiam akkor 2 éves volt. Az exemet sosem kértem meg semmire, ami rám vonatkozott. A gyerekért jött, elvitte, beszéltek telefonon, szóval a kapcsolattartásukat megvolt, de én nem zaklattam semmivel. Nem kértem el a kocsiját, hogy bármilyen munkát végezzen nálam, nem kértem, hogy a láthatási időn kívül bárhová is vigye a gyereket. Nálam lett elhelyezve, így tudtam, hogy az én felelősségem, nekem kel megoldani az oviba hordását, és minden vele kapcsolatos dolgot. Nem gondoltam, hogy jogalapom van beosztani az idejét, a gyerekre hivatkozva. Nem gondoltam, hogy a válás után is rólunk kell szóljon az élete. A gyereknek mindig jót mondtam az apjáról és segítettem a kapcsolattartásukat azzal, hogy együtt működtem benne, hogy találkozzanak, beszéljenek. De ez már nem egy család volt, külön életünk volt, így nem volt dolga az exemnek, hogy nap mint nap része legyen az életünknek.
2014. jún. 3. 12:18
 18/41 A kérdező kommentje:

#17,

nagyon köszönöm a választ, én is valahogy így vélekedem ezekről a dolgokról. Azért jó látni, hogy vannak normálisan gondolkodó elvált anyukák is.

2014. jún. 3. 12:21
 19/41 anonim ***** válasza:
34%

"És akkor az is tök természetes, hogy én megkérem valamire, ő belemegy, és aztán hazudozik?"

Azért ment bele látszólag, hogy megnyugodj, valószínűleg órák óta hisztiztél, és már csöndet akart.

"Nem lett volna egyszerűbb simán nemet mondani a kéréseimre ahelyett, hogy a hátam mögött csinálja tovább?"

Nem, mert tombolsz és hisztizel. Veled nem lehet erről beszélni, most is csak a saját "igazad" hajtogatod.

"Azért megnézném azoknak a pofikáját, akik most az exfeleség mellett állnak, hogy ők hogy reagálnák le, ha az aktuális párjuk mindig minden baromságért ugrálna az exének."

Ha esetleg nem tetszene, elmondanám a véleményem, de a döntés a férjemé, hogy milyen kapcsolatban vannak.

"Miért természetes valakinek minden kívánságát teljesíteni azért, mert van egy közös gyerekük, és mert nem haragszanak egymásra?"

Mert jó kapcsolatban maradtak, és nem akárkiről van szó, hanem arról az emberről, aki a gyereke anyja, és akivel éveket élt együtt.

"Egy csomó ember van, akire nem haragszom, mégsem hagyom, hogy ugráltassanak."

Egy csomó embertől van közös gyereked és közös múltatok?

Egyébként biztosan a mi családunkban van a hiba. A húgom is jó kapcsolatban maradt az exével, sőt a mostani férje és az ex is jó barátságban van. Tudom tudom, utálni kell egymást, majd meg is mondom nekik, hogy rosszul csinálják.

Kérdező, rombolod a kettőtök kapcsolatát a féltékenykedéseddel.

2014. jún. 3. 12:24
 20/41 A kérdező kommentje:
És félreértés ne legyen, én büszke vagyok a páromra, hogy többet vállal a gyerek körüli teendőkből, mint amennyi törvényileg "kötelessége" lenne. Nekem nem ez fáj. Hanem az, hogy az exe nem hogy hálás lenne ezért, és megköszönné szépen, hanem egyenesen ELVÁRJA, hogy a párom mindent megoldjon. És ha véletlenül nemet mond, akkor jön a hiszti, jön a "rossz apa vagy", stb. A hölgy nem fogja fel, hogy elváltak. Így kb olyan, mintha a párom még mindig a férje lenne, még mindig kötelessége lenne mindent megoldani, csak közben anyuka azzal kefél, akivel csak akar, plusz még a lakásban sem kell kerülgetnie a "férjét".
2014. jún. 3. 12:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!