Anyám elolvasta a naplomat és megfenyegetett. Mit csináljak?
Zárd el a naplódat úgy, hogy ő ne olvashassa.
Nem küldhet el apádhoz, meg olyan helyekre, ahova nem akarsz menni.
Ilyen buta vagdalkozásra ugyanilyen buta vagdalkozással felelhetsz, megmondod neki, hogy magántitok megsértéséért akkor te meg feljelented a bíróságon. Meg kiskorú veszélyeztetéséért, nem gondoskodásért róla (már ha elküld, ezek megvalósulnak). És ezek börtönbüntetéssel járó bűncselekmények.
1. Írj angolul/németül/franciául/oroszul.
2. Tedd el olyan helyre, ahol nem találja meg.
3. Menj Pestre koliba.
Jó, ha kiírod magadból különben, nagyon jó.
Ebből nem derült ki túl sok minden.
Nem értem miért lett anyád ilyen pipa.
Szerintem is megnyugtató, ha kiírod magadból a dolgokat.
"Anya, segíts nekem légy szíves, mert nem értek valamit.
Te mindig szépen neveltél, tiszteletre, hogy mi a helyes.
El tudnád nekem magyarázni, hogy ez, amit most teszel (naplóm elolvasása, fenyegetőzés) hogyan illik bele abba az értékrendbe, ami szerint nevelsz engem?"
Ezt tényleg süsd el nyugodtan, kedvesen, mosolyogva.
Üdv: egy édesanya
Nekem a bátyám olvasta el, ha megtalálta, sajnos nem tudtam elég jól elrejteni. Ezért kezdtem egy tök új naplót, saját titkos nyelvvel. Én találtam ki hozzá a karaktereket, azt élő ember rajtam kívül ki nem tudta olvasni. Kivéve, ha rohadt sok órája van megfejteni. :) Némi magyar nyelvi sajátosságokat is módosítottam rajta, hogy kevésbé legyen megfejthető (a kettős betűket, mint gy vagy ty, nem külön írtam mondjuk g-nek és y-nak, hanem megvolt a saját jele).
Ez nagyon bevált. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!