Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én érzem ezt igazságtalan...

Csak én érzem ezt igazságtalannak?

Figyelt kérdés

Nemrég meghalt a nagypapám. Most nemrég kaptuk meg a megmaradt holmijait a végrendelet szerint. Az egész vagyont apámra hagyta. Mi hárman vagyunk testvére fiúk. Mi kapunk még dolgokat. Az egyik bátyám kapott egy méreg drága gitárt tokkal mindennel együtt, a másik pedig kapott egy király kést aranyozott markolattal. Én meg kaptam egy töltőtollat. Aztán papám írt még mellé arról hogy ezeket vitte magával mikor lelépett otthonról 15 évesen mert folyamatosan verték őt otthon. Írta hogy a gitárral mindig jó kedvre lehet deríteni mindenkit, a kés az ember társa marad, és amikor azzal a töltőtollal mindig aláírt akkor az védte meg attól hogy átverjék.

De nekem akkor is szarul esett :/ Így meg pláne. Azért kaptam meg egy ratyi szöveggel mert ezzel arra utalt hogy hülye vagyok és könnyű átverni? Csak én érzem igazságtalannak?

2014. máj. 6. 21:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Bocs má' de alapvetően semmi nem jár neked abból amiért Ő dolgozott meg.

Ha egy összegyűrt csipszes zacsit örököltél volna, azért i hálás lehetnél, ehelyett kaptál valami praktikusat és olyat ami kedves volt a nagyapádnak.

Önző kis kakidarab vagy, egy elkényeztetett mocskos kis vakarcs aki azt képzeli, hogy neki minden jár. Nem. Nem jár.

2014. máj. 7. 07:32
 12/14 anonim ***** válasza:

Igen, csak te. A nagyapád azt gondolta, hogy a tollat arra hagyja, aki az ÉSZ. A toll mindig az írástudás, a tudomány, a tudás szimbóluma volt - ezt nem akarod megérteni? Ha nem érted, akkor szegény nagyapád nagyot tévedett. Talán rám kellett volna hagynia azt a tollat, én biztosan megbecsülném.

Azt ugye tudod, hogy vannak olyan töltőtollak, amelyek értéke vastagon vetekszik a legdrágább gitáréval? És azt tudod, hogy mit jelent az eszmei érték?

Na ülj le szépen és nyugodj meg. Nem vagy te átverve, sőt.

És gyászold meg a nagyapádat, mert az ilyen ember ritka kincs. Nem terem minden bokorban.

2014. máj. 13. 20:02
 13/14 anonim ***** válasza:
Szomorú, hogy emberek halála után mi tud folyni a családokban. Én is tudnék mesélni. Minket kisemmiztek, és a végén nem harcoltunk, nem pereltünk, mert nem azért látogattuk nagynénit, hogy örököljünk, hanem mert szerettük. A rokonok összeharácsoltak, amit tudtak, de nem boldogabbak, mint mi.
2014. máj. 13. 22:04
 14/14 anonim ***** válasza:

A válaszokból ítélve igen, csak te érzed igazságtalannak. Szerintem enyhén szólva pofátlan vagy, hogy "ratyi szövegnek" nevezed azt ami nagyapádnak igenis fontos volt. Törvény szerint amúgy semmi nem jár, a lemenő örököl aki jelen esetben az apa, ill ha van testvére akkor ő. (A végrendelet szinte mindíg támadható, ha valmelyik törvényes örökös nekimegy a tollad is ugrott, te kérdező, végrendeleti örökös vagy).

Nem értem miért vagy elégedetlen, a töltőtoll szép ajándék, gyönyőrűen lehet vele írni, és egyébként is emlék. A fellengzős, ostoba szöveg, türelmetlenség és az intolerancia mértéke alapján 20 alattinak saccollak. Az viszont, hogy meghalt a nagyapa akinek a jelek szerint fontosak voltatok, és te a hagyatékon rágódsz egy számító önző és kifejeztten undorító emberre vall. Nem tudom hol laksz (népességfüggő hány köjegyző és milyen tempóban dolgozik) de egy hagyatékot átadni nem szokott olyan sokáig tartani hogy teljesen túl legyen az ember addigra a gyászon.

2014. máj. 13. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!