Melyik hónapban kell valakinek születnie ahhoz, hogy ne legyen évvesztes?
A mi időnkben( '87) május 31. volt a határ, azért tudom, mert akkor születtem, és világnéletemben a legfiatalabb voltam emiatt az osztályban..
Édesapám idejében('62) szeptember 1. Volt a határ, ő júliusi, így 17 évesen már érettségije volt, a szóbelin is túl volt)
Most aug. 31-e a határ...tehát szept elsejéig be kell töltenie a 6-ot...
valaki nagyon belejött a pontozásba... :D
egészségedre
általánosban volt egy lány, annyira vékony volt, hogy nem érte a 30 kilót, ha jól emlékszem, talán 20-22 kg lehetett, már ő is 7 éves volt, és csak úgy tudták benyomni a suliba, hogy az iskola vezetőségével meghamisították a papírokat
engem és az osztálytársaimat '99-ben iskoláztak be, csak azok nem volt évvesztesek, akik szeptember után születtek, még most a főiskolán is ez a tendencia
de további jó pontozgatást :)
Én 1976 júliusának végén születtem, s azt hallottam, alapjáraton várnom kellett volna egy évet, de anyám kissé határozottabban lépett fel és nem voltam évvesztes :D
Az ovi amúgy jó volt, már így is rég tudtam számolni, mire iskolába kerültem s szerettem a matekot :) De azért csak kinőttem már akkorra az ovit...
Húgommal májusiak vagyunk, pszichológus szerint iskolaérettek voltunk de mivel májusiak voltunk, ezért anyuékat megkérdezték, hogy megyünk vagy maradunk. Mentünk, később derült ki, hogy húgomnak túl korán jött a suli. Nehezen szokta meg a rend és fegyelem dolgot és a 45 perces órákat. 6. vagy 7. osztályig iszonyat nehezen ülte végig őket dumálás nélkül. Öcsém augusztusi, ő viszont simán mehetett suliba, mert pont előtte változtatták meg valamikor augusztus 31-re a határt és neki enyhén kevés volt már az ovi, olvasott és számolt plusz sakkversenyekre járt 5 évesen, kicsit csodagyerek... de ő is iszonyat nehezen ülte/üli végig a tanórákat. Unja őket, inkább focizna.. :D
Viszont húgomnak elsőben volt olyan osztálytársa, aki 3 évvel volt idősebb tőlük, mert elsőre a pszichológus mondta, hogy ne menjen, következő két alkalomkor pedig az anyukája a lánynak, hogy még nem érett rá szerinte és mivel pedagógus volt, ezért azt mondták oké.
Szóval hivatalosan a mostani szabályzás szerint augusztus 31 előtt kell születnie és elég érettnek kell lennie hozzá. De bármi változhat és lehetséges így biztosra nem lehet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!