Mit tennétek, ha egy ilyen üzenetet kapnátok egy névre szóló emilben, vagy egy ismert közösségi oldal üzenőfalán?
„Reménykedve vártam, hogy mindazok, akik megbántottak, megaláztak, becsaptak egyszer azt mondják: „ne haragudj”
Beláttam, hogy erre semmi esély sincs, ezért én követem meg őket és azt mondom: „ Ne haragudjatok, hogy megbántódtam.”
A legszomorúbb az, hogy mindezt családtagjaim tették, akiket szerettem és akiknek mindegy
mit érzek…, tőlük akár már holnap meg is halhatnék.”
Ha üzenőfalon olvasnám, nem nagyon érdekelne.
Ha személyes üzenetként olvasnám, akkor meg azért, mert ez egy általánosságban megfogalmazott panasz, ami nem személyre szól, még akkor sem, ha személyesen nekem érkezett.
Ha valaki ezt írná: "... megbántottál! Sokáig vártam, hátha magadtól is rájössz és bocsánatot kérsz, de úgy látom, nem is vetted észre. Ha ennek én vagyok az oka, ha volt olyan, hogy hasonlóan viselkedtem Veled, most bocsánatot kérek érte, mert már látom, hogy mennyire fájdalmas tud ez lenni. Ha nem volt ilyen, megkérlek, gondolkozz el azon, amit írtam és ha fontos vagyok számodra valamelyest, szeretném, ha kifejtenéd a véleményedet. Ebben az esetben sokat jelentene nekem, ha bocsánatot kérnél te is. Köszönöm, hogy elolvastad. XY2", nos, ekkor biztosan elgondolkodnék azon, amit tettem. Ha nem úgy látnám a dolgot, ahogy a levélíró, arra azért biztosan méltatnám, hogy válaszoljak neki és elmondjam a véleményemet. Ha én is érezném a megbántást, bocsánatot kérnék.
Az ilyesfajta közléseknek a lehető legrosszabb formája a nyilvánosság! Ha konkrétan kiírod, hogy a családodról van szó, olyan, mintha pellengérre állítanád őket, amit senki sem vesz jó néven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!