Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfi létemre túl érzékeny...

Férfi létemre túl érzékeny vagyok. Mit csináljak, hogy ez változzon?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hogy ha a feleségem kiabál velem akkor bekönnyezek és szégyen vagy nem, úgy érzem, hogy mindjárt elsírom magam... ha mások kiabálnak velem akkor nem érzem ezt, még vissza is szólok vagy csak nem figyelek oda. Hogyha veszekszik velem az is olyan rossz. Nem tudom mitől van ez de szeretnék rajta változtatni és szerintem ez nem is normális dolog. Meg ezektől az érzelmes dolgoktól hamar elérzekenyülök. Mit csinálják ez ellen?
2014. ápr. 1. 18:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én is elég érzékeny vagyok hímnemű létemre. Szerintem elsőre lehet néhány tulajdonságomra még azt is mondanák hogy feminim típus vagyok. Az érzékenységemet meg nem szoktam annyira kimutatni. A magánéletemben sokat számít a hozzám közel állók véleménye, például barátnő. Erre különösen érzékeny tudok lenni. Az élet más területein pedig nem szoktam kimutatni. A sírás nagyon ritkán kap el. Egyáltalán nem jellemző rám és nem is értem, hogy miért. Viszont helyette nagyon el tud kapni a szomorú-keserűség. És általában annyira fel tudom húzni magam, hogy komolyan befolyásolja a teljesítményemet.

Amúgy meg szerintem férfias a viselkedésem a sport és a munka terén. Mármint azt gondolom, hogy elég sokmindenhez értek, amihez még a macsó férfiak sem. Nem azért teszem, hogy férfias legyek, hanem "belső indíttatásból". Szerintem racionálisan gondolkodom és próbálok az élet minden területén intelligensen eljárni. A szórakozásban is szerintem elég férfias témakörök vonzanak.

Viszont egyáltalán nem szeretek kérkedni a férfias dolgokkal. És nem is akarok ilyenekkel foglalkozni, hogy férfias vagy nőies egy adott tettem. Nem szeretem a sztereotípiákat. Továbbá nem szoktam azért tenni valamit, hogy férfiasabb legyek (ahogy sok nagy macsónál láttam). Persze az udvariasság az nekem is természetes, mint egy nő előreengedése az ajtón.

Nem hiszem, hogy tenned kéne ezzel valamit. Viszont jó, ha férfinak érzed magad a hétköznapi életedben, ha ez neked fontos. Nem árt, ha van valami hobbid, amit szeretsz csinálni és férfiasnak számít.

2014. ápr. 1. 23:23
 12/13 anonim válasza:

Semmi gond veled. Talán a feleséged egy kicsit visszaél az érzékenységeddel. Persze nem tudjuk, miért kiabál, mit tettél.

Szerintem ne akard leküzdeni. Sokkal nehezebb az érzelemmentes, rideg férfiakkal élni, mint egy érzékennyel.

2014. ápr. 2. 07:46
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem! Kérdező!: Nem kell ennek így lennie ezt én magam férfiként válaszolom, hogy nem. Legyél határozott, és ne engedd hogy kiabáljon veled, mert ő nem anyád, főnököd, tanárod, nevelőd stb. Na jó most itt nem konkrétan az erőszakra gondolok, vagy hogy viszont emeld fel a hangodat, hanem határozott érvekkel kell olyankor előállni, mert akár rászolgáltál, akár nem akkor sem kiabálhat veled. Tehát, ha abbahagyta a kiabálást majd határozottan válaszút elé állítani, hogy vagy leszokik erről, de rettentő gyorsan, vagy akkor fel is út le is út. Ne hallgass azokra, akik szerint ez így van rendjén, mert ez nem így működik nem is értem hogy hogyan lehet ennyire eltorzult ez a mostani értékrend, hogy egy férfi így mutassa ki az érzéseit, hogy elsírja magát azon, ha a drága asszonykája ordít vele max akkor sír kisfiúként, ha az anyja leszidta, és ekkor ő kiabált vele. Viszont felnőtt emberről van szó, akinek azért, mert férfiegyed attól még nem kell mindenféle jogtalan támadást elviselnie komolyan mondom nem is értem, hogy hogy lehet ennyire eltorzult a mai világ erkölcsileg, értékrendileg az eszem megáll hogy ha a hímegyed már egy kicsit is megemeli a hangját, akkor ott borul a bili, na de ha az asszony kiabál, akkor az teljesen rendben van hát egy nagy frászt van rendben úgyhogy kedves kérdező! Legyél határozott, és ne hagyd magad, mert sajnos ez a mai világ már eléggé torz.
2018. júl. 31. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!