Havi 200e-ből meg tud élni 2 fiatal Budapesten?
Mi egy szoba-konyha nagy belmagasságú gázkonvektoros lakásban lakunk párommal.
Bérleti díj: 40 000
Rezsi: 35-45 000 (benne van a net, tv, közösköltség, víz, gáz, villany, télen a galériában 22 fok van, lent 18 tehát nem fűtjük széjjel)
Kaja: 50-60 000 ft (minden nap főzök, és meggondolom mit veszek)
Egyéb dolgok a lakáshoz: 8-10 000 (WC papír, tisztálkodás, tisztító szerek)
Bérlet: 9 500
Mi ketten keresünk 290 000 körül és ebből 100 000-et félreteszünk lakásra. Tehát kb. az említett 200 000-ből élünk. Ki lehet jönni hónapról hónapra, de ha hirtelen jön egy nagyobb kiadás (vmi elromlik), akkor nagyot borul a költségvetésünk.
Budapest- belváros, fiatal pár vagyunk
Én keresek 130-140 ezret (plusz munkahelyen ingyen ehetek 15 ezerért, oda nem kell magammal vinni ételt, elég is nekem egy hónapra)
Párom keres- 115 ezret
Kiadások:
Lakbér: 50 ezer (40 nm-es igényes lakás)
Rezsi: villany kb. 5 ezer, gáz ilyenkor 2 ezer, télen max 8 ezer, víz 3000, közös költség 6 ezer, internet 4 ezer, 2 telefon 9 ezer
2 BKK bérlet: 19 ezer
Kaja, tisztítószerek: 40-45 ezer megy el rá kb. (minden nap főzök)
Ennyi az alap: 140 ezer
És akkor már megvan a lakhatás, kaja, bérlet.
Mondjuk ilyen olcsó albérletet nehéz találni, de nem lehetetlen, épp szerencsénk volt.
Ezen felül fizetünk 30 ezer lakástakarékot havonta, úgyhogy lassan sajátba költözünk remélhetőleg :)
És marad bulira, szórakozásra is.
Sőt, én rengeteget ruházkodok, de mindig a Hádából, Tommy Hilfiger, Zara, Mango stb. cuccokban járok fillérekért :)
Úghogy ha olcsó albiban lesztek, akkor ki lehet jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!